Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan legyek muszlim? Tobbi...

Hogyan legyek muszlim? Tobbi lent.

Figyelt kérdés

a családom keresztény de én szeretnék muszlim lenni.

nem merem nekik elmondani mert kiakadnának.

kérlek segítsetek.

még koránom sincsen.S.O.S

és fejkendőt sem hordhatok mert az a suliban feltűnő lenne.

úgy félek hogy én is az a az erkölcstelen nő leszek mint sokan mások.

please sos.

koszi

2011. jan. 18. 18:50
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
90%

Jajj fogjátok már be, nyomatják itt sokan a sok blabla bal szöveget, ami az (amerikai) médiából ömlik...

Gondolom az az említett könyv a " a lányom nélkül soha"...nem olvastam, de láttam a filmes változatát, ahol a végén ugyebár átszöknek valahogy vmi szomszédos országba, ahol aztán állnak könnybe lábadt szemekkel az amerikai nagykövetség előtt, és áhítattal bámulják a szélben dicsően lobogó amerikai zászlót, mert most szbadok, és megmenekültek a gonosz muzulmánoktól. Rosszabb, mint vmi szovjet propagandafilm az ötvenes évekből....de látom egyeseknél hat a manipuláció.

Lehet, h valóban megtörtént eset, ki tudja, biztos vannak ilyenek, sok arab országban, vagy pl. Iránban vallási fanatizmus uralkodik, de minden vallás lehet fanatikus, az csak egy dolog, h az adott országban történetesen az iszlám terjedt el, de nem az iszlám miatt fanatikusak, hanem társadalmi, politikai okokból ilyenek a viszonyok.....ha annak idején a kereszténység terjedt vna el néhány ilyen országban, akkor valószínű, h ugyanolyan fanatizmus uralkodna, csak akkor boszorkányokat égetnének, meg ördögöt űznének lépten-nyomon,, mint nálunk a középkorban,,,,sajnos néhány ország társadalmilag megrekedt sztem erkölcsileg ezen a szinten, de nem a vallás miatt.

Boszniában, Törökországban, vagy Albániában is jelentősen elterjedt az iszlám, mégis teljesen szekuláris államok, és minden nő kimehet, akár miniszoknyában, és ha úgy tartja kedve, akkor elküldheti a férjét az anyjába, és mégsem fejezik le, úgy hogy hagyjuk már az ilyen demagóg sztereotípiákat!

A kérdezőnek:

Hát ha gondolod, akkor olvasd a Koránt, nincs abban semmi rossz szerintem, csak így a kérdés kiírása elég komolytalannak tűnik, mivel azzal indokolod az egészet, h nem szeretnél erkölcstelen lenni, viszont az erkölcsösség záloga nem az, h muszlim legyél, lehetsz erkölcsös keresztényként, buddhistaként, vagy sámánistaként is, ez tőled függ, de ha te úgy érzed, h valóban érdekel az iszlám, és meggyőződésből muszlim szeretnél lenni, akkor sztem nincs abban semmi rossz, viszont az még nem garancia az erkölcsös életre, az tetőled függ.

2011. jan. 18. 20:55
 12/39 anonim ***** válasza:
4%

A válasz megírásának időpontja: ma 20:55

Értelmes amit mondassz de úgy tűnik kicsit rád is hatott a manipuláció...

Iránban semmiféle fanatizmus sincsen. Tudnillik Irán, Amerika és a cionista terror nagy ellensége. Éppen ezért a médiában mindennek el van hordva. Javaslom más forrásokból szedd az információkat...

2011. jan. 18. 21:25
 13/39 anonim ***** válasza:
42%
Hogy Iránban nincs fanatizmus? HAHA! Ha Iránban nincs, ahol napi szinten korbácsolnak halálra embereket, akkor hol van fanatizmus?
2011. jan. 18. 21:58
 14/39 anonim ***** válasza:
11%

Te honnan tudod hogy mi történik Iránban?

A tvből az újságokból és a hülye inetnetes forrásokból. Itt a baj látod.

Nekem vannak ismerőseim akik Iránban laknak, szóval szerintem én jobban tudom mint te, de azért kössz a hozzászólást.

2011. jan. 18. 22:14
 15/39 anonim ***** válasza:
67%

Jó, az egész válaszom elveszett, mert ez a *** nem küldte el, majd *** még egyszer beírni... elnézést...

Szóval röviden:

10 éve jártam Iránban, nem tudom, azóta javult-e a helyzet, de nekem az a tapasztalatom, hogy az iráni kormány mindenben igyekszik szabályozni az emberek életét. A negyvenfokos hőségben csak hosszúujjúban, hosszú nadrágban léphetsz ki az utcára, különben lecsuknak. Alkohol nincs, szórakozóhelyek alig vannak, többségüket bezáratták, a nők nem sminkelhetik magukat, a válást rossz szemmel nézik, elvált nővel senki sem akar kavarni. Egyetemekre csak úgy kerülhetsz be, ha először bizonyítottad, hogy tudsz arabul imádkozni, ismered a Koránt és hithű muzulmán vagy. A népbutítás oda-vissza működik, nem csak nyugaton beszélnek marhaságokat. Egyes zenéket betiltottak, nem hallgathatsz azt, amit akarsz. Erkölcstelen magatartásért nyilvánosan kivégezhetnek, a törvények a 7. századból valók (igen, a Korán az), egy nő nem tanúskodhat. Ez utóbbiról konkrétan személyes tapasztalatom nincs, de a Koránban benne van, úgyhogy nagy valószínűséggel betartják. Most képzeld el! Tegyük fel, hogy a húgod látta, amint az apukádat leszúrja egy betörő (vagy mittomén). Nem tanúskodhat, mert a Korán így meg úgy. A bűnöző szabadon elsétálhat. Szerintem ez fanatizmus.

Még mielőtt kifelejtem, engem is lecsuktak (szerencsére csak pár órára, amíg meg nem érkezett a "váltságdíj"). Egy autóban utaztam egy nővel, aki nem volt a feleségem. Megállítottak, kikérdeztek, elvezettek. Sőt, még arra is rákérdeztek, hogy a másik utazóval, egy férfival milyen kapcsolatunk. Vagyis nem vagyunk-e homárok.

Szerencsejáték nincs, ez magába foglalja a kártyát is, ami be van tiltva. A nők és a férfiak mindenhol el vannak különítve.

Neked biztos haladó szellemű ismerőseid vannak, de iránban igenis sok a vallási fanatikus, a kormány ezrével gyártja őket. Nem túl kellemes, hogyha egy országban jársz, minden lépésedre figyelned kell, mit csinálsz. Én igyekeztem minden szabályt betartani, de így is bajba kerültem. Persze ehhez kellett egy adag balszerencse is (nyugodtan menjen mindenki Iránba, gyönyörű hely :D). Ha betartod a szabályokat, nem lesz gond. Az átlag iráni nem ilyen vaskalapos, de már hozzá vannak szokva ehhez az állapothoz. Egy átlag iráni nőnek már nem jelent különösebb gondot, hogy indulás előtt ellenőrizze: nem felejtette-e el a kendőjét, mindene el van-e takarva, nincs-e maradék smink az arcán. Ott is boldogok az emberek, de amíg házasságtörésért valakit kivégezhetnek, addig én nem bírom elfogadni, hogy Irán nem szenved vallási fanatizmusban.

(az újonnan kiadott muzulmános-menekülős-nőselnyomós könyvek tényleg nagy badarságok, ne olvassátok LOL. van, amelyik úgy íródott, hogy az illető nem is járt még muzulmán országban, végig Németországban volt, és ott "nyomták el". No comment. Ez most a divat.)

2011. jan. 19. 11:29
 16/39 anonim ***** válasza:
60%

Igen, viszont általában a közel-keleti ruhák lehet hogy hosszúak de nem éppen vastagok, senki sem kap hőgutát a közel-keleti emberek hozzá vannak szokva a forrósághoz már pár ezer éve ott élnek, és kitalálták hozzá a megfelelő ruházatot is. Erről ennyit.

Máerészt, mond már meg nekem hogy mi a baj azzal hogy be van tiltva az alkohol, be vannak záratva a "szórakozóhelyek" (ami a mai világban mindenféle erkölcstelen dolognak helyet ad de a szórakozásnak nem)

Azthiszem semelyik nő nem hal bele, hogy nem sminkelhet és az se baj ha nincs tolerálva a válás. Miért szerinted az jó hogy mindenféle kis-semmi ügyekért válnak már az emberek?? Igen, és azzal mi a gond ha egy Iszlám államban muszlim ember kerülhet be az egyetemre? Azthiszem ha valaki muszlimként nevelkedett akkor nem fog ez gondot jelenteni neki hogy ismerje a Koránt. Legalább megakadályozzák a növekvő hitetlenséget. Hát nem csodálom hogy bizonyos zenéket betiltottak. A nyugati zenékből árad a kultúrálatlanság. Ilyen "I wanna f**k you" Szerinted ez jóra neveli az embert. Szerintem nem... Kivégzés, lehet én vagyok morbid de szerintem ez nagyszerű módszer arra hogy az emberek ne váljanak olyanná mint a legtöbb mai "ember" ilyen "jujj 14 évesen nem csókolóztam mi lesz velem?" Szégyen a mai világ, de mindegy. A férfi-női jogikülönbségeket felejtsük már el végre egyik nemnek ezt szabad másiknak azt ez nagyon jól meg van oldva az Iszlámban. A szerencsejáték betiltásával már megint mi bajod van? Mindegy nem érdekel...

Én Irániakkal beszéltem akik ott élnek nem is egy éve és nem is csak oda utaztak. A kormány szigorú ( Ami érthető ha a mai világban azt akarják hogy az emberek ne váljanak olyanná mint a nyugati világ legtöbb "embere". De nem fanatikus. Az olyan Iszlám országokban ahhol nem szabályoznak szigorúan már megkezdődött az elkorcsulás. Irán ezt nagyszerűen megoldja, szóval nem kell a szöveg hogy onnan is csak a népbutítás jön. Egyszerűen rá kéne jönnöd hogy nem az a jó és nem fanatikus ami a mai világ nagy részében van hanem épp ez a rossz ami például Magyarországon van. A mai világban az embereket elkölcstelenné, primitívvé,kultúrálatlanná nevelik és még sok másra ami egyáltalán nem jó. Szerencsére vannak országok amik nem így csinálják és ezek közé tartozik Irán.

Jöjjön már meg az eszed...

2011. jan. 19. 17:26
 17/39 anonim ***** válasza:

Szóval az elnyomás meg a nyilvános kivégzés szerinted teljesen elfogadható. Azt hiszem, itt nem nekem ment el teljesen az eszem, de nem is vitatkozom veled tovább, mert úgy látom, egy lelketlen, kegyetlen hóhér vagy, az emberiség legalja, aki azt hiszi, hogy erőszakkal jóra lehet nevelni az embereket. Ha annyira tetszik a diktatúra, akkor utazz ki. Ilyen rosszindulatú emberekre Magyarországnak nincs szüksége, bár szerintem Iránban sem lennél ilyen felfogással túl népszerű. Fanatizmus ide vagy oda, a hozzád hasonlóakat ott sem szeretik. Észak-Koreában nagy karriert futhatnál be, ajánlom figyelmedbe.

Ha meg annyira rajongsz a kivégzésekért, nézz egyet végig, és utána nyilatkozz, hogy tetszett-e. Kíváncsi vagyok, bírnád-e gyomorral.

2011. jan. 19. 23:28
 18/39 anonim ***** válasza:
9%

Nem vagy tisztában az elnyomás fogalmával... Miért lenne elnyomás az hogy egy kormány nem enged olyan dolgokat a népnek amik a népnek csak rosszat tesznek?

A nyilvános kivégzésekről meg nem tudom hogy valóban történnek-e... Gondolom csak a legvégső esetben de majd rákérdezek. Nem vagyok sem lelketlen, sem kegyetlen hóhér meg végképp nem. Egyszerűen teljesen normálisnak tartom hogy a kormány normálisra neveli a népet nem ilyen elkényelmesedett, lehülyült,lezüllöt emberré mint ezek a cionista hatalom. Szerintem milliószor több együttérzés,megértés van bennem a legtöbb ember iránt mint te benned. És Te egy valószínűleg egy kis semmi alak aki a társadalomban semmi értékeset nem tett és ahhogy elnézem esze sincs sok te úgy beszélsz rólam mint az emberiség legaljáról, és mint egy rosszindulató emberről? Nem rajongok a kivégzésekért sem semmi hasonló kegyetlen dologért, de vannak emberek akik megérdemlik! Egy elkényelmesedett alak miért szerinted ez normális hogy valaki megerőszakol egy nőt és annyival megússza hogy a fútött luxusbörtönökben ül 2 évet? Szerinted ez normális te nagytudású?

Javaslom tudj meg pár dolgot a politikáról, a kultúráról, a vallásokról és arról hogyan is kéne viselkedni egy normális embernek és hogy hogyan viselkedik a mai emberek nagy része. Addig maradj csöndben és mélyedj magadba, gondolkozz és csitt amíg annyi eszed sincs mint egy 15 éves fiatalnak!

2011. jan. 19. 23:41
 19/39 anonim ***** válasza:

Arról már nem tudtál magyarázni hogy mi a bajod az alkohol, a szánalmas szórakozóhelyek, a szerencsejátékok, az erkölcstelen témájú zenék betiltásával.

Ha kommentárt írsz valaki hozzászólásához legyen benne valami válasz az illető hozzászólásához...

Tán nem ártana megtanulnod hogyha vitatkozni akarsz akkor ne tereld a témát...

... Mert röhejes!

2011. jan. 19. 23:47
 20/39 anonim ***** válasza:
71%

Megfogadtam, hogy nem válaszolok, és eleresztem a fülem mellett a hülyeségeidet, de ezt nem hagyhatom szó nélkül.

Nyilvános kivégzések történnek, és mint leírtam, nem csak legvégső esetben. Mentegesd őket, ahogy jólesik, egy kis önámítás még nem ártott senkinek (én is szeretem bizonygatni, hogy Madonna nem botoxolja magát...), de ha azon a véleményen vagy, hogy házasságtörésnél (amit nem is kell feltétlen bizonyítani) megfelelő büntetés a halálra kövezés, akkor nálad valami nagy baj van. Persze vitatkozhatunk arról, hogy megcsalni a másikat mennyire erkölcsös, de az iszlám országok nem is arról híresek, hogy a nők mennyire szabadon választhatják meg a férjüket. Pont hogy az erőszakolók nem kapnak halálbüntetést. (Azért azt nem ajánlom, hogy állítólagos iráni ismerőseidnél felhozd ezt a témát, mert valószínűleg elég érzékenyen érinti őket a dolog. Jobb a jó kapcsolatokat megtartani.)

A társadalom elzülléséért korántsem a vallási fanatizmus hiánya a felelős. Iránban nemcsak az "erkölcstelen" zenéket tiltották be (na és mi számít erkölcstelennek? a fuck you egyértelmű, na de az erotika?), hanem mindent, ami nyugati. Nyugodj bele, hogy Lady Gagán kívül, ami ugye evidens Elvis Presleyt sem hallgatnak.

"Arról már nem tudtál magyarázni hogy mi a bajod az alkohol, a szánalmas szórakozóhelyek, a szerencsejátékok, az erkölcstelen témájú zenék betiltásával"

Igen, mert normális embereknek általában nem kell magyarázni, hogy miért igénylek szilveszterkor egy pohár pezsgőt, miért akarok karácsonykor puncsot inni, vagy miért szeretem a jó hazai borok ízét. Ha azt vártad, hogy bevallom, mindennap a sárga földig iszom le magam, akkor nagoyn tévedsz :) Tipikus vaskalapos hozzáállás, hogy az alkohol csak rossz lehet.

A szórakozóhelyekre megint csak azt tudom mondani, hogy nem csak a szánalmasakat záratták be. Nem tudom, erről mennyit tudsz, de Iránban szigorúan elkülönítik a nőket a férfiaktól. Egyértelmű tehát, hogy táncos szórakozóhelyek sem léteznek (nem diszkó!!!). Én minden szombaton salsa klubba járok ( :)) ), ott ismerkedtem meg jelenlegi párommal. Iszonyú jó a hangulat, férfiak is vannak, jó baráti társaság alakult ki, és minden további nélkül beszélgethetek nőkkel. Ha a magyar állam úgy döntene, hogy bezárat minden ilyen jellegű helyet, akkor én isten bizony elhagynám az országot. Nekem senki ne mondja meg, mit csinálok a szabadidőmben (feltételezve persze, hogy nem ártok vele senkinek és nem törvénybe ütköző).

" Egyszerűen teljesen normálisnak tartom hogy a kormány normálisra neveli a népet nem ilyen elkényelmesedett, lehülyült,lezüllöt emberré mint ezek a cionista hatalom"

És az szerinted mennyiben normális, hogy az iráni kormány arra neveli a fiatalokat, hogy nyilvános kivégzéseket élvezettel nézzenek, esetleg részt is vegyenek a megkövezésben? Inkább legyek narkós, mint gyilkos. Az irániakban akkora agresszivitás van, hogy az elképesztő. Nem rasszizmusból mondom, egyszerűen az államhatalom agymosása és az elnyomás ilyen embereket generál. A történelem során olyan kegyetlen dolgok történtek náluk, amit mi elképzelhetetlennek tartanánk.

A Korán elképzelése is igen sajátos a női-férfi kapcsolatokról. Nem tudom elképzelni, hogy egy férfi egyszerre négy nőbe legyen szerelmes, vagy hogy úgy legyen IGAZÁN szerelmes, hogy a nőt nem tekinti egyenrangúként. Remélem, ezt nem kell tovább ragoznom.

Elnyomásnak tekintem azt, hogy Iránban nem választhatnám meg a vallásomat. Elméletileg ugyan elismerik a kereszténységet, de legyünk őszinték...

"És Te egy valószínűleg egy kis semmi alak aki a társadalomban semmi értékeset nem tett és ahhogy elnézem esze sincs sok te úgy beszélsz rólam mint az emberiség legaljáról, és mint egy rosszindulató emberről?"

Erre a fantasztikusan megszerkesztett mondatra csak annyit tudnék reagálni, hogy az én elért érdemeimet inkább ne feszegessük, mert semmi köze nincs a témához. Viszont ellenben veled, én nem vagyok egy beszűkült agyú fanatikus, aki mindenáron menteni próbálja a teljesen rossz dolgokat. Amellett, hogy tisztelem és kedvelem az iráni embereket, tisztában vagyok az iráni társadalom súlyos fogyatékosságaival, és ez a két dolog nálam teljesen összeegyeztethető. Semmi sem lehet tökéletes. Majd egyszer Iránban is eljön az az idő, amikor olyan zenét hallgathatsz, amilyet akarsz, vagy lejátszhatsz egy menet römit a társaiddal. Így is gyakoriak ott a tüntetések, a kivégzések ellen is háborognak, és az sem tetszik az embereknek, hogy az iszlám forradalom után Irán középkori állapotba süllyedt vissza. Az emberek látják ezt, és nem sokáig fogják eltűrni. Nem tartható fenn egy olyan rendszer, ami teljesen elveti a Korán óta a társadalomban létrejött gyökeres változásokat, és fejlődésellenes.

"Javaslom tudj meg pár dolgot a politikáról, a kultúráról, a vallásokról és arról hogyan is kéne viselkedni egy normális embernek és hogy hogyan viselkedik a mai emberek nagy része. Addig maradj csöndben és mélyedj magadba, gondolkozz és csitt amíg annyi eszed sincs mint egy 15 éves fiatalnak!"

Ezen a mondaton még mindig nevetek :) A 15 éves fiatalokat ne szidd, főleg, mert helyesírásilag az ő szintjükön állsz. Bőven akadnak értelmes fiatalok is. Téged az egysíkú gondolkodás jellemez, nem látod meg a szabadságnak a jó oldalát, csak a dekadenciát veszed észre. Inkább örülnél, hogy itt élsz, és nem kell háborús övezetben laknod. Iránban bezzeg csak a jót látod, de őszintén: kiköltöznél? Mert ha annyira utálod demokráciát, akkor Irán neked főnyeremény.

Erről még oldalakat tudnék írni, személyes tapasztalatom van bőven.

Nagyon, nagyon hosszan tudnék veled erről vitatkozni, de attól tartok, nem bírnád tartani az iramot, úgyhogy részemről a témát lezártnak tekintem, további szép napot mindenkinek, és hogy a kérdezőnek válaszoljak: az egyéniségedet inkább ne a muzulmán vallásban találd meg. Tanulj meg inkább valami egzotikus idegen nyelvet, rajzolj érdekes dolgokat vagy járj el táncolni. Mindegyik értelmesebb, mint felvenni egy olyan vallást, ami miatt Magyarországon ferdén fognak rád nézni, ki fognak közösíteni, ki fognak nevetni. Itt nem fogsz tudni csadort hordani, se kendőt, mindenki kérdezősködni és zaklatni fog. A családod sem lesz megértő, ebben biztos vagyok. Hacsak nem kaptál valami isteni jelet, amit erősen kétlek, akkor ne vegyél fel egy olyan vallást, amit nem is ismersz. Hiszel Mohamed prófétában és Allahban? Úgy őszintén, hogy az életedet is rátennéd? Kétlem, mivel nem is olvastad a Koránt. Láttam a másik kérdésedet is, aranyos, hogy így megtetszett a dolog és próbálsz külön utakon járni, de remélem, hogy ez a muzulmános dolog nálad nem lesz hosszú életű. Inkább legyél önmagad, az mindig kifizetődő, nekem elhiheted. Ha nem vagy őszinte önmagadhoz, és bebeszéled magadnak, hogy ezt az egészet elhiszed, akkor az élet további területein is nehézségekkel fogsz küzködni.

2011. jan. 20. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!