Hogyan tudjuk leküzdeni bűnös! Vágyainkat, amelyek elszakítanak Istentől?
Szia!
A kedvenc példám erre a gazdag ifjú példája az Újszövetségben. Amikor elment szomorkodva, mert sok jószága volt a tanítványok megkérdezték Jézust, hogy kicsoda üdvözülhet tehát. Erre Jézus azt válaszolta, hogy embernél ez lehetetlen, de Istennel minden lehetséges.
Ez a válasz a kérdésedre is. Vágyainkat magunk erejéből képtelenek vagyunk leküzdeni. Ajánlom Pál apostol rómabelikehez írt levelének 7-8. fejezeteit. Ebben leírja a külső és belső ember harcát. Emerileg lehetetlen győzni. Akiket azonban az Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai. A Lélek ugyanis segítségére van a mi erőtelenségünknek. Isten az, aki megigazít, és eleve el is rendelte, hogy azok - akikben Isten lelke munkálkodik - az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek. Vagyis tökéletesek, minden bűnös vágytól mentesek. Ez az ígérteünk van. Csak Isten képes téged megszabadítani ezektől! Kérd imában, és ami rajtad múlik azt tedd meg (kisértési források elkerülése).
Üdv. Péter
Köszönöm a választ.Alapjában véve a kérdést is azért tettem fel(mer itt először kérdezni lehet csak),hogy segíteni tudjak másokon akik ilyen jellegű problémával küzdenek az alábbi (a tiédhez hasonló,kicsit konkrétabb,kifejtettebb) üzenettel:
1.Légy engedelmes Isten bármit is mond!csak azért mert azt mondta!Ő maga Isten,és tudja hogyan alakítsa az életünket úgy,hogy az nekünk a legjobb legyen!(Ő az Atya,így Ő a tökéletes szülő(szeret,félt,helyreigazít stb.)
példa: Isten Ábrahámot,Mózest vagy Illést úgy hívta el hogy azt se tudták mi lesz velük,egyszerűen csak engedelmeskedtek,mert Isten azt mondta!
2.Imádkozz HITTEL! Ő teremtette a körülöttünk levő egész táguló világegyetemet(Bibliában a Földet:lába zsámolyának is nevezi)Hidd el hogy neki pont nem probléma bármit is megtenni!" Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond megtörténik, meglesz néki, amit mondott!"(Márk) Lássuk meg hogy itt a földi életünk relatív, Istennek csak az számít hogy hiszed-e hogy Őáltata bármire képes lehetsz!
3.NAGYON FONTOS!!A Sátán munkája!
Ő a kísértő,vágyainkon keresztül képes a legjobban megfogni bennünket. Lásd már az első bűn elkövetése is a Sátán általi kísértésből eredt. Az első emberpár nem tudott ellenállni vágyának!Vágyaikon keresztül fogta meg őket!! Célja:Istentől elválasztani és elpusztítani az embert! Technikája:Nem fedi fel létét. Annak örül ha azt gondoljuk hogy nincsen,nem létezik.És ilyenkor saját magunkat kezdjük el marcangolni,depresszióba esünk hogy hát mi jaaaj,mi nem tehetünk róla, ez biológia meg kémia....Abba persze hibásak vagyunk hogy olyan oldalakra megyünk föl ahova nem kéne meg stb...nem tesszük meg ami rajtunk áll,tegyük meg !
A vágy a szívböl jön,onnan hat a gondolatainkra és az egész testünkre...
MEGOLDÁSA TEHÁT a 3.pontnak: (a fentikkel összekapcsolva,ilyen sorrendben is(1.,2.,3)): ...Álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek"(Jakab 4:7)
Hozzáteszem:-Jézus is földi testben élt,mégis minden vágyának ellene tudott állni(és engedelmes volt Istennek pl:"Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."(Máté 26),imádkozott hittel,és ellene tudott állni a kísértéseknek..talán ezekből adódóan is..)
-láthatjuk hogy a példákat mind a Bibliából és nem mondjuk egy híres író könyvéből szedtem,ugyanis:ha vki meg akarja ismerni Istent: olvassa el a BIBLIÁT,bármilyen történetbe belekezdhet,csak olvassa végig a választott történetet(pár fejezet),élje bele magát mintha ott lenne! és lássa meg hogy ilyet emberi értelem nem alkothatott(mint a Szentírás)!ha egy képzett irodalmár elolvasná,olyan összefüggésrendszereket találna benne..
Attól mer akkor még nem volt videókamera és nem tudták felvenni,hanem "csak" leírni,vegyük észre,hogy ami benne foglaltaik mind megtörtént! hogy minden kérdésünkre ott a válasz. Isten már csomó csodát tett,tudjunk róla!
(ezek is mind fontosak, aki a 'hozzátevéseimet' átlátta már és csak a bűnös vágyakkal nem tudott mit kezdeni próbálja ki a fent említett pontokat,abban a sorrendben!Ezt mind azért mondtam el: mert nekem BEVÁLT!
Hm. Isten nem emberi aggyal gondolkozik. Istenre nem vonatkoznak a szabályok, az erkölcsök illetve semmilyen emberi normák. Mert miért vonatkozna? Ő egy felsőbb "valami". Ő nem fog haragudni vagy szeretni téged valamiért, hiszen számára nincsenek ilyen dolgok. Ő teremtett mindent. Ő a korlátlanság! A megtestesült minden.
Azért alkotott volna ilyen tulajdonságokat, hogy az emberek hibázzanak? Ez butaság. Vagy, hogy legyen mivel szembenézni ? Ez is! Istennek ezek nem céljai, mivel már mondtam Ő nem ember és nem is emberi aggyal gondolkozik. Nincsenek rá vonatkozó szabályok. Nem lehet elszakítani tőle magad, hiszen az képtelenség. A gondolkodásmódod azért olyan amilyen, mert ő úgy teremtett téged, hogy járd be éppen azt az utat. Attól mert valaki gyilkos nem fog elfordulni tőle Isten! Ez nagyon nagy butaság és butítás. Ő teremtette olyanná. Őt illetve az ő közegét, családját stb.stb. Ő alakította ki az egészet. Ő pontosan tudja, hogy miből mi lesz. Mindenkinél és mindennel jobban. Ebből mi következik? Hogy nem tudsz effektív hibázni! Miért ? Mert minden amit csinálsz az ő általa történt. Ezzel nem a sors-ra akarok utalni, csak arra, hogy ő alakított ki téged. Külsőleg, belsőleg egyaránt. Nem tudsz neki meglepetést okozni hiszen minden tulajdonságoddal és képességeddel teljesen tisztában van.
Az emberek nem járnak templomba hozzá? Ez sem bűn. Ő alakította ezt így. Ő mindig benned él. Nem kell hozzá elmenni egy templomba, hogy beszélhess hozzá.. Hogy lásson téged. Ő mindig lát akárhol van. Nem kell hozzá közvetítő sem. Ha hiszel benne hiszel ha nem nem ez lényegtelen. Ő miatta van ez így ahogy! Nem lesz rosszkedvű vagy haragos. Nem fog bedurcázni csak azért, mert te a szádra vetted a nevét. Ő már akkor tudta, hogy te ilyen leszel, mikor még csak zigóta formában voltál... És nem azért alakította így, hogy az agyára menjél hanem mert így találta éppen "jónak"...
Az összes ilyen tanítás amit az egyház kitalált nem nyugszik alapokon... Teljesen el van emberiesítve.. Ilyen szó nincs, de most akkor is van! Emberi normák, szabályok szerint alakították ki a dolgokat, hogy könnyebb legyen elfogadni, de ez teljesen fölösleges. Hiszen ezt is ő alakította így. Azt, hogy valaki befolyásolhatóbb legyen, azt, hogy valaki féljen tőle, valaki szeresse, valaki fohászkodjon hozzá.. Valakit erősebb tudattal, lélekkel, mentalitással, akarat erővel áldott meg és valakit gyengébbel. Az emberi diverzitás iszonyat széleskörű! És ez így van jól.
Az, hogy valaki nem hál kedvesével csak az esküvő után szintén valakinél talpon marad s valakinél nem. De akik megszegik ezt, pedig tiszta szívű hívők nem követtek el arcátlanságot, hiszen ez így rendeltetett...
Elég késő van, szóval az iromány milyenségéért elnézést kérek. A lényeg úgy hiszem benne van.
van olyan vágy ami nem bűnös?
üdv
26/F
LastOne.Left
Utóbbihoz:
Sztem a vágyak alapjában véve nem bűnösek,sőt jók.
Csak különbség van vágy és bűnös vágy között, pl:
vágyom arra a lányra és nem tartozik senkihez-így ez nem bűn,de
vágyom arra a lányra,de már van vkije(ezzel vizsálytszítanék),ha meg férje(házasságtörő lennék),szal ez már bűnös, vagy van sok süti az asztalon és eszem belőle párat és hű de jó ki is elégítettem a vágyamat,ez +,de ha mondjuk tudom hogy a nővérem még nem ebédelt,de már csak 1 adag krumpli-husi van,de nem bírok neki ellenállni és megeszem,akkor ez is már (önző)bűnös vágy.
Az előbbihez: meg hát enm tudom,ezen én is gondolkodtam és jó gondoltaok,de mivel eléggé ismerem a Bibliát,ami ugye Isten szava,ezér hát nehéz a te gondolataidat(amit nem mondom hoyg elutasítanék,mer van benne ráció) és a Szentírás szavait összeegyezteteni,vagy pedig csak én nem ismerem eléggé a Bibliát-akkor ez lehet a probléma
Kérdezőhöz.
Érdekes amit írsz, de nekem valami nem stimmel. Lehet persze, hogy akkor rosszul ítéled meg azt, hogy vágy, és lehet nem arra gondolsz, amikor arról írsz. De a vágy hiányérzeten alapuló erős lelki törekvés. De ha valaki Istennel jár, ott biza nincs hiány. Ezért kérdeztem csupán a dolgot. Szóval te megkívánsz egy nőt azért, mert meggenerálsz magadnak egy hiányt, hogy neked testi élvezet kell...ekkor megteszed amit tenned kell, persze betartod az erkölcsi szabályokat(hétköznapit), mégis saját érdekből cselekedsz, ami önzés, mivel vágyad beteljesülésével vagy elfoglalva, tulajdonképpen kihasználod a másik félt...amikor pedig megtetted, elégedettséget, örömöt érzel...egy ideig. Ez utolsók például boldogság? Bízom benne érted mire akarok kilyukadni. Tehát azért tenni valamit, hogy nekem jó legyen az önzés. Aztán persze mondhatjuk, hogy de hát neki is jó...az első szándék tudjuk mi. :)
Az ételes meglátásoddal kapcsolatban...mivel az élelem az szükséglet, ezért ott kissé más a helyzet. Ott a fizikumunk karbantartásáról van szó, hiszen azt használjuk a fejlődéshez. Az éhség jelez, ha már szükséges a dolog. Én speciel kérdezés nélkül nem nyúlok olyan sütihez, amit nem én készítettem, aminek nem tudom a "múltját". Ha megkínálnak elfogadom, de el nem veszem olyan formában ahogyan írtad(bár lehet konkretizáltad), mert az már önzés.
01:34.
Jó dolgokat írsz, és én egyetértek veled abban, hogy bűn nem létezik. De kontraszt viszont van. Ezért van jelen az, amit mi rossznak hívunk, de ez nem a jó ellentéte, hanem csak más mint a jó.
Azt észrevettem, hogy amiket leírsz abból hiányzik az igazságosság azért, mert nem mindenki ugyanolyan lehetőséget kap, ugye írtad, hogy ez ilyen, az olyan, és azzal érveltél, hogy Istenért van mindez. De Isten nem önkényes, mivel igazságos...Őbenne megvan minden, és amiben ott az igazságosság, az nem lesz igazságtalan. Azt tudom, hogy mindennek meg van az oka, de pont azt látom, hogy annak, amit mi bűnnek nevezünk az az oka, hogy a szín jótól valami el legyen választva úgymond, hogy az utóbbi értékelhető legyen, hogy azzal azonosulni képesek legyenek az egyének. Amolyan fejlődésnek vagyunk kitéve, úgy hogy létünk meg nem szűnik, csak új testet kapunk a tanuláshoz, amit ugye Isten biztosít, és azért, hogy mi is olyanná válhassunk mint Ő maga. Tehát a dolog inkább értünk van, de előbb az alapvizsgán át kell menni, hogy a "hatalmunk" kiterebélyesedjen. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!