Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok, Jézus valóban...

Mit gondoltok, Jézus valóban válaszol médiumok által a mai embert foglalkoztató kérdésekre?

Figyelt kérdés

"1993 és 2002 között Jézus Urunk válaszokat adott írásban feltett kérdésekre egy magyar katolikus papon keresztül. " Ez az állítás.

Én sok választ elgondolkodtatónak, elfogadhatónak tartok, némelyik válasz megerősíti hitemet. Vannak azonban olyanok, amiket nem tudok összeegyeztetni hitemmel, ami persze nem jelenti azt, hogy az nem igaz, de elbizonytalanít, hogy valóban minden hang Jézustól származik-e.Ti mit gondoltok?

[link]

[link] Ez egy összefoglaló a lényeges válaszokból.

2011. jan. 15. 01:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Isten beszédét egyedül a Bibliára lehet alapozni (...a teljes írás Istentől ihletett; ...sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.) Ezekből meg lehet mondani mi az, ami Istentől van és mi az, ami nem Istentől van. A többi mese habbal.

Másrészt pedig Jézus megmondta, hogy "Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok." Máshol pedig: "Ha pedig akkor ezt mondja néktek valaki: Ímé itt a Krisztus, vagy: Ímé amott, ne higyjétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is. Ti pedig vigyázzatok; ímé előre megmondottam néktek mindent."

Szerintem ezek alapján egyértelmű a válasz.

2011. jan. 15. 01:31
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Én napi szinten MSN-en beszélgetek krisszel!

Már az apjával is jóba vagyok Isten báttyával!

Mondta hogy 50 év múlva meghív magukhoz bográcsolni.

2011. jan. 15. 08:02
 3/17 anonim ***** válasza:
56%

Én hitelesnek látom,okos gondolatok vannak benne,pl.a vallásokról is ír,hogy mennyire megtévesztik az embereket,mert a vallási vezetők szinte kivétel nélkül a saját hatalmuk érdekében hozták létre a vallásokat,és irányítják az embereket.és ez nem az az út,amiről Jézus beszélt.a hamis prófétákat nehéz felismerni,mert jól értenek a tömegek manipulálásához,éppen ezért képesek világvallásokat vezetni,ezért ilyen sikeresek.

"Aki Engem követ, az nem jár sötétben, mert övé az élet világossága. Azt viszont, hogy Engem követsze, azt magadtól kérdezd, mert e kérdésedre csak magadból, belülről kaphatsz megnyugtató választ. Az Én békémet csak belülről tudom átadni nektek ..."

ebből az idézetből kiderül,hogy vallásosok valójában,nem abban az Istenben hisznek amiről Jézus beszélt,hanem más emberek szavában,ami könnyen megtéveszti őket.kívül keresik a választ,miközben az belül,önmagukban van.

2011. jan. 15. 09:26
 4/17 anonim ***** válasza:
56%

szia. :)

Válaszol valami, de az nem Jézus feltehetően, inkább Krisztus, vagy Isten vagy a Szent Lélek.

Ha most én olyan tudatállapotban lennék, mint Jézus volt akkor, Dávid(keresztnevem) Krisztusnak neveznének. Amikor egy médiumnak válaszol az isteni hang, akkor nem egy régmúltban letűnt személy fog válaszolni, hanem maga Isten vagy Szent Lélek, vagy Krisztus, ki hogy nevezi. :)

ui.: de óvatosan, mert lehet megtéveszt a "tudjukmi". :D

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 15. 10:05
 5/17 anonim ***** válasza:

"lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak."

Detto. :)

2011. jan. 15. 10:52
 6/17 anonim válasza:
" Azt üzeni, hogy nem létezik "
2011. jan. 15. 16:14
 7/17 A kérdező kommentje:

Első válaszoló!

Igazad van én is így gondolom,DE arra maga a hang is felhívja a figyelmet, hogy ezek a hangok csak addig tekinthetők hitelesnek, amíg összeegyeztethetők az evangéliumokkal.

"A HANG könyvek mindaddig jézusi mondatok, amíg építenek, buzdítanak, vigasztalnak, s emellett szinkronban vannak az evangéliumaimban mondott kijelentéseimmel. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy Én nem beszélek összevissza. Aki nem rangsorol a Bibliában, az ebből a szent könyvből mindent ki tud olvasni, még az ellenkezőjét is. Biztosan észrevetted már, hogy kivétel nélkül minden keresztény felekezet a Bibliára hivatkozva képviseli vérremenően saját igazát. A Bibliára és nem az evangéliumokra! Hát nem nevetséges ez? Vagy inkább szomorú?"

2011. jan. 15. 17:57
 8/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nyilván valahonnan az oldalról idézted ezt a szöveget. Egy dolgot nem értek ebből az idézetből. Ugye itt külön bontja a Bibliát és az evangéliumokat, és azt mondja, hogy a Bibliára hivatkoznak, nem pedig az evangéliumokra, és ez nevetséges vagy inkább szomorú.

Azt nem értem, hogy az evangéliumokat hogy lehet elvonatkoztatni a Bibliától, a teljes Szentírástól? Maga Jézus mondta, hogy "Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem", illetve hogy " ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő." Tehát az ó- és újszövetségi irások egymástól elválaszthatatlanok, egymást fedik, egymást magyarázzák, és egymással teljes összhangban állnak, mivel az ószövetség is a Messiásról, azaz Jézus Krisztusról szól.

Hogy lehet akkor csak az evangéliumokra alapozni, nem pedig a teljes Szentírásra?

Bocsánatot kérek, tudom, hogy ez kicsit off jellegű válasz, vagyis inkább kérdés, de nem muszáj válaszolni, inkább csak költői kérdés. :)

Egyébként első voltam

2011. jan. 15. 21:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Biztosan nem Jézus az, hsnem a bukott angyalok közül valamelyik annak hazudja magát. Olvasgattam én is valaha ezeket a szövegeket: olyan bőbeszédű, hogy biztosan nem Őtőle származik.
2011. jan. 16. 01:10
 10/17 A kérdező kommentje:

" Tehát az ó- és újszövetségi irások egymástól elválaszthatatlanok, egymást fedik, egymást magyarázzák, és egymással teljes összhangban állnak, mivel az ószövetség is a Messiásról, azaz Jézus Krisztusról szól."

Az Ó- és az Újszövetség szorosan összetartozik. Az Ószövetség olyan mint egy épület alapja, az Újszövetség az épület. A Bibliában Isten arról beszél, hogy Ő közösségben, szövetségben akar élni velünk. Az első szövetséget a választott néppel, Izraellel kötötte Isten. Arra kötelezte népét, hogy bízzon benne és engedelmeskedjen akaratának. Gondviselést és segítséget ígért Izrael népének. A szövetség Izrael népének hűtlensége miatt felbomlott, de Isten tervét ez nem hiúsította meg. Szövetségét kiterjesztette az egész világra, elküldte Fiát közénk. Ebben az új szövetségben, bűnbocsánatot, örök üdvösséget kap az, aki hisz Jézus Krisztusban.

A szövetséget testamentumnak is nevezik. Ez a latin szó megmásíthatatlan végső akaratot jelent. Isten akaratából a Bibliából ezt olvashatjuk:

" Azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság megismerésére. "

Én már több hang üzenetet elolvastam és azokból azt szűrtem le, hogy nem akarja kettéválasztani a bibliát az evangéliumoktól, de szerintem ha elfogadjuk, hogy az Istenhez vezető egyetlen út Jézus Krisztus, akkor ilyen szempontból fontosabb az evangéliumok ismerete, amik az ő tanításait, földi életét írják le.

A biblia egészét szinte minden vallási felekezet kisebb -nagyobb, több-kevesebb eltéréssel értelmezi és aszerint élnek,(ezért van annyi szekta a világon) míg szerintem az evangéliumok ennél sokkal egyértelműbbek,világosabbak, hiszen ezeket a tanításokat maga Jézus adta át a tanítványoknak, nem sugalmazás által ami félreérthető, hanem világos példabeszédek, magyarázatok formájában.Persze lehet, hogy csak én érzem így.

Sokan vakon ragaszkodnak a saját értelmezésükhöz,és sajnos sokan a bibliát bálványként imádják, ahelyett, hogy nyitottak lennének a szentlélek általi tanításra és a józan észre.

A második linkem alatt található hang összefoglalásban ír Jehova tanúiról, ha elolvasod talán magyarázatul szolgál az idézetre amiről írtad, hogy nem érted.

2011. jan. 16. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!