Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a falánkság? Egyálta...

Miért bűn a falánkság? Egyáltalán honnan számít annak az evés?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 21:43
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Jób 20.20-21.

Lukács 7.34.

Onnan,amikortól az egészséged kárára megy.

2011. jan. 9. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Isten törvényei hasonlók a korláthoz,ami elválaszthat egy szakadéktól.Nem ellened,hanemÉRTED vannak!
2011. jan. 9. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Előzők megindokolták. A határ szerintem ott van, mikor tudod, hogy eleget, vagy talán a kelleténél többet is ettél, de egy óra múlva újra úgy érzed, éhes vagy. Ilyenkor tényleg le kell állni, mert kitágult a gyomrod, és inkább inni egy nagy pohár vizet.
2011. jan. 9. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 9. 22:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, amikor ezt kitalálták, divat volt Rómában az a fajta lakoma, amikor hányásik tömték magukat, aztán abban fetrengtek, közben ettek tovább. Hát, tényleg elég undorító. Erre értették, hogy a falánkság bűn. Nem arra, ha megeszel egy tábla csokit. :)
2011. jan. 9. 23:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :)
2011. jan. 10. 00:01
 7/9 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

A Biblia egyértelműen a mértékletesség mellett foglal állást. A Szentírásban is sok helyen olvashatunk a böjtről, mint hasznos eszközről a szervezet megtisztítására, ennek ellentéte a falánkság, amikor megterheljük a szevezetünket felesleges táplálékkal.

Ha részletesebben érdekel a téma ajánlom figyelmedbe a gödöllői Bibliaház honlapján az Életmód menüpontot, ahol olvashatsz a mértékletességről: a jó dolgok mértékkel történő használata, és a rossz dolgok elkerülése magától értetődő, mégis sokszor nehéz megvalósítani. Ha valamit nagyon szeretünk, nehéz mértékletesnek lenni. A mértékletesség egy különleges képesség, és Szabó Attila: A böjt csodája című előadását ajánlom!

[link]

Üdv. Péter

2011. jan. 10. 00:10
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

mert a falánkság vágy alapú, nem úgy mint az éhség...mivel az ösztön. a vágy pedig hiányból fakad, és amíg a tévedésből megkreált hiányát teljesíti az ember, addig csak az áhított dologgal van elfoglalva, vagyis önzést követ el. ezért bűn.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 10. 09:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszotokat :)
2011. jan. 10. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!