Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » MI van akkor, ha isten valóban...

Brain Storming kérdése:

MI van akkor, ha isten valóban létezik?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy létezik - mi következik ebből?
2011. jan. 7. 12:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Isten létezésének "következményeit" tapasztalhatjuk a jelenben is.

Ha Isten létezik, akkor annak egy teljes, minden információval rendelkező, pártatlan valaminek kell lennie. Az anyag megjelenik például és mi észleljük azt. Ez azért, mert mindent tud. Ha mindent tud, akkor nem csak szakmai tudással rendelkezik, hanem jellembelivel is. Mivel Isten egész, ezért benne van a jó és rossz is egyaránt, ha már a személyiségkérdést hoztam fel. Az ember pedig következetesen a rosszat alkalmazza bolygószinten(persze vannak kivételek), mivel a jót még nem ismeri, mivel csak akkor lesz képes észrevenni azt, ha a rosszat megéli. Szóval abból, hogy Isten létét valaki észreveszi, azt "kívülről" mi nem látjuk konkrétan a személyen(maximum érezzük mi is, ha mellette vagyunk), azt az egyén érzi maga. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 7. 15:32
 12/25 anonim ***** válasza:
Nezz korbe es mar latni is fogod, mivel erezheto!
2011. jan. 7. 20:01
 13/25 anonim ***** válasza:

Az VAN, amit tapasztalsz.

Isten ugyanis VAN.

2011. jan. 7. 20:02
 14/25 anonim ***** válasza:
Hát, én még sosem tapasztaltam. Tehát akkor még sincs :)
2011. jan. 7. 20:39
 15/25 anonim ***** válasza:

MI van akkor, ha isten valóban létezik?

Megnyílnak előtted a lehetőségek, és az új távlatok. Elkezdesz megtanulni élni helyesen. Kiaknázol új lehetőségeket. Megoldásokat találsz amit eddig nem is hitted, hogy van.

2011. jan. 7. 23:29
 16/25 anonim ***** válasza:

Az következik ebből, hogy valamikor biztosan találkozni fogsz vele, ha máskor nem hát akkor amikor számadást kell adnod földi életedről. Én éltem már vele , aztán nélküle, majd történt valami az életemben ami rádöbbentett, hogy nem élhetek nélküle és most a hitem erősebb mint valaha, boldogabb és szabadabb vagyok mint valaha.

Sir Butcher ! Ha azt gondolod, hogy a pokol egy szórakoztató hely, ahol jókat lehet beszélgetni, ki kell, hogy ábrándítsalak. Én már átéltem a lélek olyan szintű szenvedését amiről azt gondoltam, hogy az maga a pokol, de tartok tőle, hogy az semmi a valódi pokolhoz képest.

Itt kaphatsz egy kis ízelítőt abból, hogy milyen is lehet a pokol: [link]

Nem kell hinned benne, de mi van akkor ha igaz a videó tartalma? Szeretnél egy ilyen helyre kerülni akár csak 23 percre?

2011. jan. 8. 02:30
 17/25 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha oda kell kerülni, és az embereket szerető Isten a feltámadásik a legkegyetlenebb kínzásoknak veti alá azokat, akik nem hisznek benne (mert ez is egy bűn ügye, nem is beszélve arról, hogy templomot csak mint turista láttam), akkor inkább van az ember a pokolban. Meghalni nem lehet, egy idő után úgyis megszokod a helyet, aztán utána lehet keresni a haverokat :)
2011. jan. 8. 08:24
 18/25 anonim ***** válasza:

pokol nem létezik. ez a hit úgy született, hogy nem értelmezték jól/rosszul fordítottak le dolgokat. Nézzetek utána a neten, a pokol szó, sírgödröt jelent(!). Akik nem Istenben hisznek, aki mindent megteremtett, hanem az ördögnek, aki mindent szét akar rombolni, akkor természetes, hogy a rombolás következménye a halál, a jónak, az építésnek következménye pedig az élet. A jó nem akar rosszat, Isten azt szeretné, hogy megtérjünk, ha nem sikerül, v nem akarjuk, annak a következménye az, ami a rombolásból következik, a halál.

Ha nem akarunk Isten és az élet mellé állni, akkor állhatunk a halál mellé is, csak azért mert mi döntöttünk úgy.

Ugyanúgy 1 értelmezési hiba: még a miatyánkot is rosszul mondják az emberek, rendesen nem úgy lenne, hogy "ne vigy minket a kísértésbe", hanem "adj erőt a kísértésben"- ez is egy rossz fordításnak köszönhető, az utóbbi a helyes, de mindenki az előbbit használja.

gondolkodjatok logikusan, nézzétek át többször is, melyiket találjátok logikusnak? Isten visz bárkit is a kísértésbe? Rosszat akar az embereknek?

Én ezt most nem kijelentésnek teszem, hanem állításnak.. nem azt mondom, hogy a ti "verziótok" nem igaz, csak azt, hogy próbáljatok meg logikusan gondolkodni, és újból átgondolni az egészet, számotokra mi tűnik helyesnek. Alátámasztja ezt 1ige is:

"A tapasztalatlan hisz minden szónak, az eszes meggondolja lépteit"

pap is mondhat írtó nagy hülyeséget mise közben, és mindenki elhiszi neki, mert ő pap. szóval én azt akarom nektek mondani, hogy egyszer próbáljatok meg önállóan gondolkodni, és nem azt, amit a gyülekezet, pap, lelkész vagy egyház mond.. ne menjetek vakon utánuk

2011. jan. 8. 09:52
 19/25 anonim ***** válasza:

Sir Butchernek: semmit sem tapasztalsz? hm. Élsz?

Én extrém empirikus vagyok. Nézd:

A kérdés: mi van akkor, ha Isten létezik.

A válasz: A lét ugyanis VAN.

Isten úgy határozta meg magát: aki/ami VAN.

-------------------------------------------

Isten a Lét. Ami van.

2011. jan. 8. 17:58
 20/25 anonim ***** válasza:

Kedves AnonimAnna,

Miért kéne az életemet akármilyen Istenhez kapcsolni? Régóta tudjuk, hogy a szerves fehérjék Isteni közbeavatkozás nélkül is kialakulnak. Tehát én meg tudom magyarázni a létemet mindenféle Isten nélkül. A LÉT számomra nem Istent jelenti, hanem pont az ellenkezőjét.

2011. jan. 8. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!