Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátán alakította a katolikus...

Sátán alakította a katolikus egyházat? (sok ilyen véleményt hallottam) bibliai példa erre, vagy az ellenkezőjére?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 11:29
1 2
 1/18 Mária Hedvig ***** válasza:

Nem, a katolikus egyházat Jézus Krisztus alapította személyesen:)

Az ilyen jellegű vélekedéseknek az az oka, hogy az emberek szeretnek látszat alapján ítélni.

Pl. sok ingatlanuk van, gazdagok, dőzsölnek (ha pl. Romániában élnél, akkor ez alapján az orthodox egyházat mondják a sátán alapításának)

képek előtt térdelnek = bálványimádók (pedig nem imádkoznak a képekhez)

Érdekes módon ezt az állítást a nemrég alakult, vagy az országba nemrég bejött új alapítású kisegyházak terjesztik, akik a legtöbb új hívőt pont a katolikus egyházból szerzik be. De pl. az evangélikus német tartományokban meg az evangélikusokra mondják ezt

2011. jan. 1. 11:35
 2/18 A kérdező kommentje:
a lényegről feledkeztél el: bibliai alátámasztás. úgy tudom, a katolikus egyház egy-két évszázaddal később alakult, illetve a katolikus szó sincs benne a bibliában. nem kötekszem, bizonyítékokat várok a bibliából.
2011. jan. 1. 11:40
 3/18 anonim ***** válasza:
81%

Valaki hisz Istenben: Nagyon rossz!

Valaki hisz a Sátánban is: Valóságos tragédia

A katolikus egyházat nem a sátán, hanem Róma alapította... Ilyen egyszerű az egész. Minden egyes mai hagyomány is onnan ered, ha csak józan ésszel belegondolsz.

2011. jan. 1. 11:43
 4/18 anonim ***** válasza:
Péter apostol a kőszikla, rád építem az egyházamat. És a Földön minél több ember ismerje meg Jézus tanítását. Ellentétes ezzel amit írtál, mert az apostolok nem sátán követői.
2011. jan. 1. 11:53
 5/18 Mária Hedvig ***** válasza:

Az sincs benne, hogy a sátán alapította volna meg :D:D:D:D

Természetesen kezdetben mindenki "egy lélekkel dicsőítette az Urat", ám alighogy elkezdett terjeszkedni az Egyház, és megszűnt ez a külső keret (tehát nem egy jeruzsálemi közösség volt, akik rendszeresen találkoztak, stb...), felléptek tévtanítók is(Lsd. Pál levelei zöme ezek ellen íródott), akiktől "intézményesen" el kellett határolódni.

Azért "intézményesen", mert az őskeresztény egyházban (lsd. Apcsel) csak közösségként tudták elképzelni a kereszténységet, és Jézus is így képzelte (ezért gyűjtött tanítványokat).

A katolikus szó nem jelent "semmit", hanem egy jelző és azt jelenti, hogy "egyetemes".

Első zsinatja a jeruzsálemi zsinat volt, ez benne van az Apostolok cselekedetében. Első pápája Péter tanítvány, ő is benne van a Bibliában.

2011. jan. 1. 11:56
 6/18 Mária Hedvig ***** válasza:
Bocsánat, Péternél elírtam, szóval kezdetben több "pápa", is volt Jeruzsálem, Alexandria, Róma stb... székhelyekkel, ezek azonban megszűntek az idővel, illetve leváltak (ők lettek az ortodoxok)
2011. jan. 1. 11:58
 7/18 A kérdező kommentje:
péter pápa volt? erről hol olvashatok a bibliában?
2011. jan. 1. 12:18
 8/18 Mária Hedvig ***** válasza:

Nem, de nem olvasol a jeruzsálemi, alexandriai stb... püspökökről sem, és egy csomó dologról, ami pedig létezett nem értem, miért pont ez az egy zavar.

Amúgy Péter püspök volt (bár erről sincs szó a Bibliában, érdekes módon, ebben azonban nem szoktak belekötni), a pápa csak megszólítás. Arról sem olvasol, hogy vértanúhalált halt Rómában (csak egy jövendölés van az ev. végén), de ez sem zavar.

2011. jan. 1. 12:23
 9/18 A kérdező kommentje:
valóban, amiről nem olvastam, az nem zavar, kivéve, ha olyan dolgot állítanak, ami nincs benne a bibliában.
2011. jan. 1. 12:34
 10/18 Mária Hedvig ***** válasza:
Ha már olyan fontos neked az a Biblia, kérlek legalább olvasd el rendesen, imádkozva.
2011. jan. 1. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!