Igaz, hogy a sárkány a keresztény ellenesség szimbóluma?
Én a fordított keresztről, meg a saját farkába harapó kígyóról hallottam eddig.
A sárkány a Bibliában a Jelenések könyvében szerepel, de más vonatkozásban, mint konkrét úgymond keresztény - ellenesség.
Ezt az infot egyébként Te honnan vetted?
Érdekelne.
Szia!
Igen, Jelenések könyvében a 12. fejezetben olvashatunk erről. Itt jelenik meg a sárkány. A "veres sárkány" beazonosítását maga János apostol végzi el.
Ő "ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak". (9.vers). A sárkány veres színe a vérontásra utal, amely kezdettől fogva megjelölte útvonalát és tevékenységnek színterét. "Emberölő volt kezdettől fogva." Olvassuk Jézus jellemzését a Ján. 8,44-ben.
Mindig az volt az eltökélt szándéka, hogy elpusztítsa az Isten szentjeit.
A Bibliában és Jelenések könyvében még találunk hasonló jelképeket: a már említett kígyó, aztán a Földől feljövő fenevad, a tengerből feljövő fenevad, az ő száma a 666...stb.
Üdv. Péter
21:28 innen:
én ezt úgy értelmeztem, hogy keresztény ellenes szimbólum a sárkány (lehet, hogy rosszul)
5. nap
Vizi élőlények, madarak
A kereszténység
térhódítása.
Szimbóluma: a hal
Keresztény ellenes
hatalmak - sárkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!