Miért keresztelik meg az embert csecsemőkorban?
Teljesen egyetértek. Sok vallás van, amelyben 18 év után keresztelnek csak bele.Szerintem ez így korrekt.
Csak az a baj, hogy a keresztény vallás már egyenlő a kereskedelemmel. Szomorú.
Igen, valamint maga Jézus is azt mondta, hogy először kell az embereket tanítani, és csak azután keresztelni.
Én nem vagyok megkeresztelve amúgy, a szüleim úgy gondolták, hogy majd én eldöntöm, akarom-e(ők meg vannak keresztelve amúgy).
Ne kárhozzon el a lelke, ha csecsemő vagy gyerek korban meghal. Régen jelentős volt a csecsemőhalandóság.
Hogy értelemmel elfogadja az ember a vallását és a gyülekezet teljes jogú tagja legyen, erre való katolikusoknál a bérmálás, reformátusoknál a konfirmáció.
"Ne kárhozzon el a lelke, ha csecsemő vagy gyerek korban meghal. Régen jelentős volt a csecsemőhalandóság."
Igen, tényleg ez az oka!
23:48 Pontosan. Megszentelt földbe, egyházi szertartással csak olyan embert temettek el, aki meg volt keresztelve.
Bizonyos régiókban a gyermeket az aznapi keresztnévre keresztelték. Így fordul elő a ma 90-100 éveseknél, hogy sokuknál majdnem egybeesik a születésnapjuk a névnapjukkal.
Utolsó: Amennyire én tudom lehet "érvényteleníteni", de ezt beszéld meg a pappal ha tényleg zavar.
Nálunk az egész család meg van keresztelve kivéve én... valami csoda folytán a pap egyszer úgy gondolta, hogy engem nem fog megkeresztelni...a Miért-et a mai napig nem tudjuk, de utólag örülök neki.:)
Szia!
A csecsemőkeresztség egy helytelen egyházi gyakorlat. Már Tertulliánusz egyházatya is elítélte isz. 190-ben. A helyes gyakorlat a Biblia szerint a gyermek bemutatása a gyülekezetben, és az érte és szüleiért való közös imádság a gyülekezettel együtt, a gyermekek hitre nevelése családi és gyülekezeti körben, és a választás szabadságának biztosítása felnőtt korban.
Én is alapvetően egyetértek veled. Engem is megkereszteltek csecsemőkorban, de amikor megtértem, és megértettem a Biblia tanítását erről a kérdésről magam is bemerítkeztem. Sok olyan embert is ismerek, akik megmaradtak a saját felekezetüknél (református) mégis bemerítkeztek egy adandó alkalommal.
A keresztség ugyanis a Biblia szerint a megtérés vagy újjászületés látható megpecsételése, ezért neveztetik a "megtérés keresztségé"-nek és az "újjászületés fürdőjé"-nek (Mk. 1:4; Tit. 3.5). A Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk" (Mt. 3:15; Mt. 28:19). A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Az új életben járás mindenkor csak a halálból megelevenítő, hatalmas isteni Lélek által lehetséges (Rm. 6:4-8; Ap. csel. 22:16).
Üdv. Péter
A vallás arról szól,hogy megmondják neked,miben higyj,mit tarts jónak,mit tarts rossznak.hát ezért.
szerencsére a keresztség csak akkor érvényes,ha az illető maga is komolyan veszi a vallást felnőttként,monjuk addigra már elég jól tudják manipulálni,ha jártaják hittan órára,meg templomba is meg bibliát olvastatnak vele,de azért van belőle kiút,akinek nem tetszik:-) Istennek legyen hála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!