Rózsafüzért csak katolikusok viselnek?
A rózsafüzért szerintem nem szokták viselni... max. régi filmekben az apácák derekára kötve láttam himbálózni. :) Szerintem inkább maguknál hordják, mondjuk a táskájukban.
És igen, csak a katolikusok. Más felekezetek nem használják.
Tényleg nem viselésre való, hanem egy imaeszköz. Pontosabban én még nem láttam olyan vallásos embert, aki a nyakában hordta volna. Ez a démonos dolog pedig pláne nem a katolikus vallásra vall. (Nem vagy hithű, de némileg azért képben vagyok).
Mostanában sajnos sokan hordják a rózsafűzért divatos kiegészítőként, én ezt nagyon elítélem.
Ha nem divatból akarod a rózsafűzért,akkor a testeden ne viseld,mert az nem ékszer!
Ha valóban sokat jelentene neked,akkor menj el egy katolikus plébániára,ott vehetsz,amilyent akarsz. Egyúttal megtanulhatod,hogyan kell rajta imádkozni.
Ha rendszeresen imádkozod,az többet ér,mint ha hordanád. A viseléssel csak elveszed az értékét és értelmét.
"Úgy tudom, hogy szokták nyakban hordani, mert megvéd a démonoktól, emellett hiszek is Istenben, szoktam imádkozni."
Aki hisz a démonokban, az bűnt követ el. A rózsafüzér nem véd meg holmi démonoktól, attól az véd meg, ha imádkozol, akár rózsafüzér nélkül! A rózsafüzér rendeltetése egyébként nem más, mint szemléltető eszköz, valamint arra való, hogy számon tartsa vele az ember, hogy hol tart az imádságban. Semmi mágikus ereje nincsen, csak a babonások hisznek abban, hogy valamiféle ördögűző hatása van. Ha imádkozni is szoktál, akkor azt megteheted rózsafüzér nélkül is. Én római katolikus vagyok, nem hordok a nyakamban rózsafüzért, de azért szoktam esténként én is imádkozni a rózsafüzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!