Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki vallási...

Van itt olyan, aki vallási okból nem ünnepli a karácsonyt? Kifejtené, hogy pontosan miért nem? Köszönöm.

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 15:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt még a biblia szerint sem a férfi volt előbb, de erről már vitáztunk itt is. Ha lesz időm, belinkelem. Egyébként sem értem, hogy jön a wiccához, hogy a férfi vagy nő volt -e előbb, mert a vallás aspektuskánt jeleníti meg aa nemeket, és ha jól tudom, bibliai Isten szem személy, tehát nem férfi, így tök mindegy a dolog...

Másik: a kereszténységen kívül még millió vallás van - akkor az mind az ördög műve, Mert pogányság mindig is volt, hamarabb, mint a Biblia.

2010. dec. 25. 07:17
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

Igaz, már leírták, de kifejteném. Nem akkor született Jézus, nincs szó a karácsonyról a Bibliában. Arról meg főleg nem, hogy ünnepelni kéne. Ha fontos lenne, mikor született Jézus, akkor biztosan meg lenne említve, hogy ünnepeljük meg. De nincs. Sőt, azt hiszem, 2 születésnapi eseményt említ a Biblia, mindkettőnek tragikus vége lett. Azt viszont megemlíti, hogy Jézus azt mondja a halála előtt, az utolsó vacsorán hogy "ezentúl ezt cselekedjetek a rólam való megemlékezésül".

Ezenkívül arról is ír a Biblia, hogy "jobb a halál napja a születés napjánál". Nem mintha a halál szebb és örömtelibb dolog lenne. Arra érti, hogy aki már meghal, van múltja, viszont egy most született gyermekből még "bármi" (bármilyen ember) lehet.

Jézus is csecsemőként még nem tudott felmutatni semmit, viszont halálakor már nagy múlttal és tettekkel bővelkedett. Van mire visszaemlékeznünk.

2010. dec. 25. 09:44
 13/19 anonim ***** válasza:

De. A Biblia szerint a férfi volt előbb.

De az embert férfivá és nővé teremtette, mert a férfi is ember, meg a nő is.

1Mó 1:27

Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

De később kirészletezi, hogy a férfi volt előbb és aztán a nő.

2010. dec. 26. 06:29
 14/19 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Megkerestem a kérdést.

Ami természetesen csak a Bibliára vonatkozik, mert ha valaki nem keresztény, valószínűleg nem is véli úgy, hogy a férfi volt előbb. Főleg, mert ha nem szó szerint vesszük a Teremtéstörténetet - és sokan csak szimbolikus mesének tartják -, akkor még annyira sem lehet ezt komolyan gondolni.

Na de még mindig ott tartunk, hogy ha az Isten férfi, akkor nem egyenlő a Mindenséggel, mert abba a nő is beletartozik. Ha nem személy, és folyton erre hivatkoznak, akkor mégannyira sem lehet férfi. Akkor miért kardoskodnak amellett, hogy Isten neme bizonyíték a férfia Felsőbbrendűségére"? :)

2010. dec. 26. 10:44
 15/19 anonim ***** válasza:

Isten nem férfi, nem is nő, de attól még személy.

Illetve szuperszemélyiség, mert csak egy "nagyobb" személyiség képes teremteni személyiséget.

De vonásaiban, tulajdonságaiban, viselkedésében, cselekedeteiben illetve a világ történetében való részvételét tekintve inkább a férfi vonásai köszönnek vissza, vagyis az ő vonásait inkább a férfi tükrözi, mint a nő. Persze a nő is ember, a férfi legtöbb vonása, tulajdonsága közös a nőével és természetesen vannak olyan vonásai is, ami a férfiakban kevésbé van meg.

2010. dec. 26. 21:11
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez az androgün, később szétválós történet már ott az 1.27-ben is azonnal megbukik, mert: "férfiúvá és asszonynyá teremté őket".

Őket. Tehát nem egy személy, hanem kettő. Egy férfi és egy nő.

És később kirészletezi, hogy először teremtette a férfit, aztán a nőt.

2010. dec. 27. 02:20
 17/19 anonim válasza:

Én nem vallási okokból nem ünneplem, csak simán le_rom... Most lehet megövezni, nem vagyok egyáltalán vallásos ember, anno szüleim balf_szsága miatt nem kereszteltek meg, de így utólag jobb is.

Nemtom mi volt régen, de ah visszalátunk az időben a történelemkönyvekből, leírásokból, kül. forrásokból, manapság teljesen másra "használják" a karácsonyt mint mondjuk pár100-1000 éve. Ma a civilizált emberek felének az a lényeg, hogy decemberben megveszi a fél Tescot... A lényeg már csak háttérduma szagú hü_ség... Én ebből nem kérek, számomra a karácsony is egy átlagos hosszú hétvége. Csak az a baj, bráhova megy az ember, mindenhol azt a tipikus csillog-villog minden féle arcoskodást látja. Bemész egy boltba, vendéglőbe, hotelbe, szórakozóhelyre, bármilyen rendezvényre, az egész média, stb.. mintha midneki azzal versenyezne, hogy ki tudja jobban megmutatni hogy kicsoda, mekkora arca van, azt kihasználva, hogy karácsony van.

Lehet, hogy velem van a baj, meg van bennem egy kis elfogultság is, egyházról is van egy véleményem (...) ami erősen befolyásol, de én így fogom fel.

2010. dec. 28. 12:20
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk ünneplem, de van abban valami (nem is kevés), amit 12:20 mondott. Illetve írt. Engem az zavar a legjobban, hogy néhol már október végén megjelennek a karácsonyi díszek, mikuláscsokik, stb. Ettől aztán már idejekorán megjön és elmegy a karácsonyi hangulatom :S 24-ére már alig marad belőle valami.
2010. dec. 28. 12:26
 19/19 anonim válasza:
aki nem katolikus keresztény az mit ünnepel karácsonykor?
2012. dec. 23. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!