Hogyan bízzak tovább Istenben, ha úgy érzem, elhagyott?
"Tipikus ateista tévedés és rögeszme. Én például nem félek, egyszerűen logikusnak találom valamilyen istenség létezését. "
Hogy van valami az anyagon túl, abban én is hiszek, de ezt a Biblia köré kiépült hierarchikus és megfélemlítésen alapuló vallást (a kereszténységet) sajnos nem bírom komolyan venni. Én igen nagyot csalódnék, ha az isten ilyen lenne. Ha józanul megnézi valaki, látszik, hogy ezt a vallást a középkori babonás ember feltüzelt képzelete alakította ki.
21:03
Tőlem idéztél. Én magam sem a kereszténységet vallom, de ettől függetlenül hiszek valamilyen istenségben.
21:03
A Biblia vagy a kereszténység a rossz?
Ha Biblia nincs, akkor semmi bizonyíték nincs, amit Istentől kaptunk.
Én el tudom képzelni, hogy Isten tényleg válogat és szerintem nagyon is a Bibliában írtak alapján. Számomra is elkeserítő, de ez van. Sok embert ismerek, akiknek életét nagyon is a Biblia irányítja és meg is tartják az Úr szavát. Mert: "Sokan vannak a meghívottak de kevesen a választottak." És még ezek között is válogatnak...
Most gondold el: Pl. legyen csajozáskor a "jó lélek" amit választasz jelen esetben a csaj akit tökéletes partnerednek akarsz a jövőben. Megnézed, megismered: csinos, vékony, szép arcú, házias, aranyos, kedves, imádni való ember, akiben később örömöd leled.
És már meg is van a válasz, hogy Isten kiben is akarja lelni örömét, ha nem támaszt szabályokat, ami alapján szortíroz, akkor akármilyen elvetemültek is lehetünk.
"Ha Biblia nincs, akkor semmi bizonyíték nincs, amit Istentől kaptunk. "
Nézz ki a természetbe, vagy fel a csillagok közé. Ott a bizonyíték. Te is tudod, hogy "annak, hogy véletlenszerűen egy bolygón értelmes élet jöjjön létre, annyi az esélye, mint annak, hogy egy forgószél egy roncstelepen egy működő repülőgépet rakjon össze". (nem én találtam ki, tudósok mondják). Más szóval a világ, az élet nagy valószínűséggel teremtett. Felejtsd el a Bibliát, az isten a természetben van.
A csajozást meg inkább hagyjuk... Sajnos rossz embernek hoztad fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!