Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan bízzak tovább Istenben,...

Hogyan bízzak tovább Istenben, ha úgy érzem, elhagyott?

Figyelt kérdés
Sajnos egy fontos dolog nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hiába imádkoztam érte. Ilyenkor akaratlanul elfordulnél Istentől, hogy miért nem segített meg. Közben meg tudom, hogy az Ő akaratának kell teljesülnie, nem az enyémnek. Hogyan tartsak ki? Annyira nehéz ezek után is imádkozni, a lelkem mélyén "neheztelek" Istenre. De én ezt nem akarom, alázattal el akarom fogadni a döntését. de olyan nehéz... :(
2010. dec. 21. 10:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

Kedves kérdező!

Nagyon megérintett a kérdésed,mert én is egy fontos helyzet előtt állok,és nem tudom,hogy hogyan fog végződni,az imádkozásaim ellenére.

Fontos elsősorban az ima lényegéről egy pontot gyorsan leszögezni.Felejtsük el egy kicsit az ima kérek-kapok jellegét.Van egy jó kis történetem erre,nem rólam szól,hanem egy ismerősömről.Fiatal gyerek volt,szegény,és egy falun élet a családjával.Csak a földjük volt ,mint vagyon.Látták hogy hatalmas felhők közelednek.Kimentek imádkozni,hogy ne legyen vihar.A vihar kitört.Kimentek imádkozni,hogy ne legyen jégeső,és abban a pillanatban kő nagyságú jégdarabok estek le az égből.

Azt mondta,hogy akkor értette meg az ima lényegét.

Az számít hogy egy helyzetet,egy szituációt Istennel élhetünk meg.Hogy te a kudarcodat most Istennel élheted meg,és ezáltal ez is a hasznodat szolgálja,tanulhatsz belőle.

Van egy másik idekapcsolódó történetem is.

Egy nő a 2.világ háborúban azt látja hogy gyerekeket visznek munkatáborokba.Leesik az egyik,mire kiszáll egy katona,aki jól agyonrugdossa,majd visszadobja.

Ezt egy riportban láttam.Miután a nő ezt a tv ben elmesélte azt fűzi hozzá,hogy amikor ezt látta,akkor imádkozott utoljára.

Mit mutatnak ezek a történetek ?

Azt hogy ilyen krízishelyzetekben az emberek döntés elé vannak állítva (valójában minden pillanatban,csak ilyenkor látszik tisztán).

Ennek a nőnek,a kis történetben,volt lehetősége,hogy eldöntse ,hogy ezt a helyzetet amibe most került,hívő emberként értelmezi,egy hívő ember válaszait fogadja el magában,vagy pedig egy ateistáét.

Megnyílik hát az út, hogy eljátszd a kegyelmet,és a hitedet,de egyúttal lehetőséged van megerősíteni azt,és Istennek bebizonyítani ,hogy te hozzá tartozol.

Tudom hogy nehéz helyzet elé állított Isten.De bocsáss meg neki,hisz csak így tudja eldönteni,hogy ki akar a mennyországban élni,mind a mennyben,mind a földön :)

Az hogy mit érzel,az teljesen mind1.az nem számít.

Érezheted például azt,hogy nincs Isten akár,nem lesz bűn.

És tudod hogy miért nem ?

Mert a hit,a szeretet,minden ami valóban számít ezen a földön,az nem érzelem,vagy az értelem függvénye,hanem csakis az akaraté.Csak ez számít,a szabad döntésed.

Amennyiben azt is érzed,hogy nem tudsz bízni Istenben,vagy akár nem hiszel benne.Ez mind nem számít,ha döntesz amellett hogy a te életedhez,Felveszed a hívő ember viszonyait,döntesz amellett ,hogy te mostantól átadod az életedet Istennek,ha törik-ha szakad.

Teréz anya esete mutatja ezt a legjobban.

Micsoda kimerítő kettősség képes dúlni az emberben.

Isten így tesz próbára,és ha te hívő vagy,ha te döntöttél Isten mellett akkor,egy találkozás lehetősége lesz Jézussal.

Érezhetsz bármit,nem számít,csak a döntésed ,ami pedig csak az akarat,és erre képes az értelmi fogyatékostól kezdve,a 8 diplomás géniuszokig.

Jézus is azt érezte,hogy fáj,hogy "ha lehet vedd el tőlem ezt a keresztet",de legyen meg a te akaratod,ne az enyém.

Ez kő kemény.De ez az élet,és nincs más járható út,csak Jézus.

2010. dec. 21. 15:10
 12/27 anonim ***** válasza:

Bocsánat a sok fogalmazási hibáért,nagyon kellett sietnem,és csak most utólag tudom átolvasni.

Az első történetnek a vége az,hogy a jégeső elveri az összes termést,és gyakorlatilag földönfutókká váltak egy kis időre. így van befejezve.

Van még több is,de szerintem meg fogod érteni.Nézd el nekem ezeket a hibákat.

2010. dec. 21. 15:17
 13/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. :)

Hiába van meg benned az az éned, ami el akar távolítani Istentől(mindenkiben meg van itt a Földön), felismerted azt is, ami tudja, hogy hozzá tartozik...egyszerűen annyi a dolgot, hogy arra az énedre nem hallgatsz, ami győzköd és szenvedtet, hallgass az isteni énedre, mígnem olyannyira felerősödik benned, hogy a negatív éned elő sem fog bukkanni többet. Ehhez is gyakorlás kell, mint minden máshoz, de ez az elme "harca"...Jézus Krisztus is megtette ugyanezt, neked is menni fog. :)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 21. 15:32
 14/27 anonim ***** válasza:

Komolyan, nem értem a vallásos embereket.

Én hiszek Istenben, a Szentháromságban stb...

Mégis, van egy tök jól bevált módszerem: nem kérek Istentől semmit.

Soha nem imádkozom epedezve, hogy így meg úgy segíts meg, ezt add meg, azt add meg.

Így nincs miért haragudnom rá, nem fogom azt mondani, hogy "Isten cserben hagyott".

Amikor 12 évesen rákos voltam, eszembe sem jutott imádkozni, hogy így kérlek, meg úgy kérlek istenem. Hittem abban, hogy lélekben velem van, ennyi. Ez erősített.

Különben is. A Miatyánkban így szerepel: legyen meg a Te akaratod. Akkor hogy lehetnek egyszerre olyan kéréseid, hogy "Istenem, add meg ezt a dolgot nekem mindenképpen", aztán meg imádkozod a Miatyánkot. Ez hogy fér össze?

Apám is állandóan veszekszik velem, hogy én miért nem járok templomba, meg miért nem megyek el gyónni, stb...

Ő velem ellentétben megteszi. Aztán meg ha baj van, Istent kéri számon, azt mondja, hogy nem szereti őt, meg hogy "Miért pont én?!" Na utóbbit utálom legjobban. Ha valakinek valami problémája van, egyből azt kérdezi, miért pont én? Befejezve a mondatot: miért nem más. Ez olyan undorító. Nagyon nehéz életem volt - ha mondhatom ezt -, többek között volt nem egy komolyabb betegségem, de soha nem hibáztattam Istent, és soha nem kérdeztem, hogy miért pont én.

Én abban hiszek, hogy szabad akaratunk van, eldönthetjük, mit akarunk, mit nem. Ergo Istennek nincs beleszólása, hogy mi miben hogy döntünk. Ha hülyeséget csinálok, és ennek lesz - közvetve, vagy közvetlenül - egy rossz következménye, arról Isten nem tehet.

Ha megbukok a vizsgán, vagy nem vesznek fel, ahová akarom az nem azért van, mert Isten sz*rik rám, hanem mert nem tanultam eleget.

Ha egy szerettem meghal autóbalesetben, arról sem tehet Isten, mivel egyik autót sem ő vezette. Ha megtetszik egy srác, de nem merek kezdeményezni, mert nyuszi vagyok, és az a srác összejön egy másik lánnyal, arról Isten tehet? Nem. Én tehetek róla.

18/L

2010. dec. 21. 15:55
 15/27 anonim ***** válasza:
itt a hiba: hiszel abban, ami nincs benne a bibliában. kedves kérdező. leírnád a konkrét dolgot? így nehéz válaszolni, rámutatni a konkrét hibára.
2010. dec. 21. 16:41
 16/27 anonim ***** válasza:

Úgy bízz benne,hogy nincs más választásod.ha nem bízol az Istenben,akkor nem bízol magadban sem,nem bízol az életben.a hit,bizalom,nem azt jelenti,hogy nem eshetsz pofára,ez van.és senki nem mondta,hogy könnyű dolog bízni.

az imát pedig nem lehet megvesztegetésre,hízelgésre használni,az Isten nem úgy dönt,hogy "Na jó eleget nyaliztál,megadom"bár nem tudom,hogy szoktál imádkozni,szóval most nem az imádkozásodat kritizálom,csak általánosságban írom.

2010. dec. 21. 17:04
 17/27 anonim ***** válasza:
bizony, hiába írsz ezer levelet valakinek, ha rosszul címzed meg. mert pl e világ istene sátán, a szerencse istene fortuna, a szerelem istene ámor, hogy hívják az egy igaz Istent? isten? úr? nemár...
2010. dec. 21. 17:21
 18/27 anonim ***** válasza:

12:30 vagyok. Igen, a rossz pogány, akit úgy látszik, akkor is szeret az ég, ha nem a bibliában hisz. Mert a vallás csak vallás, de a szeretet mindenek fölött áll - így a hitek fölött is.

A lényeg Kedves Kérdező, hogy egy idézetet akartam bemásolni Neked, ami szerintem csodaszép és mélyen igaz:

"Már látom, hogy én nem egy senkihez sem tartozó, magányos lény vagyok, hanem Valakinek a gyermeke. Egy szellemi Atyának a teremtménye, aki bennem él. És azt mondom, hogy ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd. Mert akármilyen az akaratod, jelentsen bár nekem ne csak kellemes dolgokat, de bajt és megpróbáltatást is, mégis tudom, hogy Jó Akarat - mivel szeretsz, és én is szeretlek."

/Müller Péter/

2010. dec. 21. 19:25
 19/27 anonim ***** válasza:

Azt fogja válaszolni, hogy Nem hagylak el, sem el nem távozok Tőled!

Rosszul érzed! Ő nem hagyott el!

2010. dec. 22. 04:24
 20/27 anonim ***** válasza:
Lehet, amit kértél ellenkezik a Bibliával és Isten akaratával vagy nem tulajdonít neki jelentőséget. Pl. én kértem, hogy nyerjek a lottón, egy nap sok idegen nővel izéljek egymás után, stb.
2010. dec. 22. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!