Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki nyomoréknak születik...

Ha valaki nyomoréknak születik, az hogyan magyarázható Isten jóságával?

Figyelt kérdés
Neki szabad-e öngyilkosnak lenni?
2010. dec. 20. 15:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Yzma.

Akkor azért vagy jó, hogy utána elnyerd az örök boldogságot? :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 21. 15:22
 22/33 anonim ***** válasza:
Az ember boldogtalanságát nem a testi állapota okozza, hanem a többi ember. Nem Isten teszi ilyenné.
2010. dec. 22. 21:20
 23/33 anonim ***** válasza:

Nincs elég hite, hogy meggyógyuljon...

Az utolsónak van igaza, tényleg az emberek teszik egymást boldogtalanná.

2010. dec. 23. 11:40
 24/33 anonim ***** válasza:
Aha :-)
2010. dec. 23. 17:20
 25/33 anonim ***** válasza:

Yzma. :)

De az örök boldogság az nem a teljes önzetlenség érzésében teljesedik ki? Hiszen akkor vagy nyugodt, ha minden rendben van, és nem vársz el semmit sem cserébe a tetteidért, és minden érdekét egy szintre emeled. De ha azt mondod(bár szerintem nem gondoltad végig rendesen), hogy azért vagy jó, hogy az örök boldogságot elnyerd, akkor saját érdeket teszel a tetted mögé, így az önzést táplálva.

Előre is elnézésed kérem, nem bántani akarlak vagy ilyesmi, csak számomra ez furi. :)

Én például azért teszem a jót, azért segítek másoknak, mert ezt tartom helyesnek, mindenféle saját érdek nélkül, mivel nekem már minden jó itt és most, mivel tudom mi az isteni igazság. szóval a másikért teszem meg, nem a magam boldogságáért, mert nekem megadta azt Isten már. :)

válaszodat és megértésedet előre is köszönöm.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 23. 18:22
 26/33 anonim ***** válasza:

Te jó ég!!!

Mindig kiforgatod a szavakat?!

Azért vagyok jó (másokkal is), mert tudom, hogy ez jó és elvezet az örök életre (ami val.szeg. nagyon jó!).

Egyébként Jézus is megmondta, hogy: szeressétek egymást!

És ez jó. :-)

2010. dec. 23. 19:16
 27/33 anonim ***** válasza:

21:20:

"Az ember boldogtalanságát nem a testi állapota okozza, hanem a többi ember."

Szerintem mindenki saját maga okozza a saját boldogságát és boldogtalanságát is.

2010. dec. 23. 19:18
 28/33 anonim ***** válasza:

Yzma. :P

Nem forgattam ki semmilyen szavakat. Feltettem egy kérdést neked érdeklődően, és te olyan választ adtál, hogy azért vagy jó(az lényegtelen, hogy mással is), hogy neked jó legyen majdan, vagyis elnyerd az örök életet és örök boldogságot. Ezt akárhonnan nézem, saját érdek bújik meg a tettek mögött. Azért is írtam, hogy lehet nem gondoltad végig rendesen a kérdésemet. Felteszek egy másik kérdést akkor, mit szólsz? :)

Azért teszed a jót kedves Yzma, mert az a szabály? Azért teszed a jót, mert az a helyes univerzális szinten? azért teszed a jót, mert az a JÓ?

Vagy azért teszed a jót, hogy neked legyen a későbbiekben jó, függetlenül attól, hogy másnak is jól esik a segítségnyújtásod?

Jézus pedig tudom, hogy azt mondta, hogy szeressük egymást, de azért lenni önzetlennek, hogy utána magunknak legyen jó, az nem önzetlenség, sőt nem is a szeretet nevében van...Isten sem azért segít, hogy valami profitja legyen belőle, hanem azért, mert úgy a korrekt. :)

megértésedet előre is köszönöm, de úgy gondolom ez érdekes téma. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 23. 19:31
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves LastOne.Left!

Nyugodj meg :-)

Mindegyik kérdésedre "igen" a válaszom :-)

Szép és boldog karácsonyt kívánok!

:-)

2010. dec. 24. 11:06
 30/33 anonim ***** válasza:

Yzma. :D

Én nyugodt vagyok, s a te érdekedben kérdeztem a dolgokat. De te tudod...a választás a tied szabad akaratodból, és én bízom benne, hogy az állítólagos túlvilági öröklét számodra csak mellékes járulék, mintsem fő ok, hogy jónak légy. :)

Kellemes Karácsonyt kívánok én is neked, és mindenkinek. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 24. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!