Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit szólna hozzá, ha a...

Isten mit szólna hozzá, ha a holnaputáni vizsgán puskáznék?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok fejből megtanulni a sokoldalas levezetéseket (pedig már tanultam eleget), muszáj, hogy ott legyen előttem nagyjából a vázlata. Isten mit szól hozzá? Erkölcsös dolog-e puskázni?
2010. dec. 20. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Tudod...

Segíts magadon, Isten is megsegít. ;)

2010. dec. 20. 14:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Erről ne Istent kérdezd, hanem az oktatódat. Ha meg megbuksz, mert puskáztál,akkor se Istent okold érte.
2010. dec. 20. 15:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Isten azt szólná, hogy ha nem jöttél rá, hogy nem oda szánt téged, akkor majd rájössz, amikor nem találsz munkát a semmitérő diplomáddal. A levezetéseket úgy kell megtanulni, hogy a nagyobb ötleteket megtanulod, amit a levezetés során fel kell használni és azok segítségével önállóan megpróbálod levezetni, amíg megy. Később is szükséged lesz a problémamegoldó-képességre és arra, hogy messzebbről lásd a problémát: a megoldást nagyobb egységekre tudd bontani. Keress olyan tételeket/feladatokat, amiknek a megoldását/bizonyítását részben hasonlónak találod.
2010. dec. 20. 15:04
 4/11 A kérdező kommentje:
tudom, Istent semmiért sem szabad okolni :D
2010. dec. 20. 15:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Természetesen nem erkölcsös dolog, hiszen hazudsz vele, amivel pedig bűnt követsz el.

Amikor egyetemista voltam, nekem is nagy kisértés volt a puskázás. Mindig becsülettel tanultam, Istentől kértem segítséget, és így indultam neki a vizsgáknak.

Jó érzés volt az első sorba ülni, miközben a többiek ölték egymást a hátsó helyekért, és jó lelkiismerettel tudtam a tanárok elé állni, és bátran vállaltam azt, hogy akár első legyek a felelésnél. Isten mindig megsegített, nagyon szép tapasztalataim voltak, amikor a záróvizsgáim voltak, a vizsgabizottság elnöke azt mondta, hogy estig elhallgatott volna.

A döntés a tied, ha helyesen döntesz, Isten segítségére biztosan számíthatsz.

Üdv. Péter

2010. dec. 20. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Istennek a legkisebb gondja is nagyobb ennél. A többi vizsgázóval szemben viszont nagyon erkölcstelen dolog lenne.
2010. dec. 20. 15:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia.

Korábban már leírták, és tényleg nem lenne erkölcsös, de Péterre nyugodtan hallgathatsz, viszont én is adnék egy tanácsot. Tanuld meg Istennel. Ereszd el a negatív gondolataidat, hogy "Hú de sok!", s egyszerűen csak olvasd érdeklődéssel, nyitottan, egyszerűen, nyugodtan, s akkor megmarad az elmédben az anyag, mert nem görcsöltél rajta...Istennek vannak ilyen funkciói is. :)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 20. 15:37
 8/11 A kérdező kommentje:
De és az erkölcsös, hogy egyik ismerősöm szinte tényleg 0 tanulással köztársasági ösztöndíjas?
2010. dec. 20. 15:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Neked nem kell másokkal foglalkoznod, az az ő "bűnük". A lényeges az, hogy te próbálj meg jó lenni, Isten segít ebben, minden mögöttes érdek nélkül megteszi neked, ahogyan neked is csak önmagáért kell a jót tegyed, mert az az. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 20. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Istent nem érdekli.

Nincs elég hited: "Képtelen vagyok fejből megtanulni..."

Mi lenne, ha azt mondanád, mindent tudok, egy zseni vagyok. Pozitív gondolat, pozitív gondolatot szül. Lehet felnőtt korodban azt mondod: "Képtelen vagyok eltartani a családom..."

2010. dec. 23. 11:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!