Hogyan kell "felnőttesen" gyónni?
Az egyházak egyik legnagyobb büne , amit rendszeresen és nagy elöszeretettel alkalmaz,a büntudat keltése/erösitése.
Rendszeresen minden ,ami kellemes ,és az ember emberi szükséglete lehet az,mint bünt vagy bünre vezetöt megbélyegez.
Na már most,ha ezt folyamatosan teszi az ember beépiti a saját világnézetébe.Ezzel az èn képét az embereknek ,ez az a kép,amit mi tartunk magunkról,megváltoztatja egy idealizált nem természetes irányba.Mivel mi természetesen igyekszünk a magunkról alkot ott képet jó irányba korrigálni, d e ottvannak a természetes vágyak,dolgok a konflikt elöállt.A konflikt kellemetlen érzést,amit igyekszünk csökkenteni,de az ember magáról alotott énképét nem változtatja magában. Pl.Én becsületes vagyok ! -minden kétes dolog megrengeti a magunkról alkotott becsületes képet.
ITT JÖN AZ EGYHAZ ÈS ELHITETI VELED,HOGY AMI Ö MOND AZ AZ ABSZOLUT IGAZSÀG,Ö MEGBOCSATHAT ,Ugyan te bünös vagy de ök megbocsátanak/megbocsáthatnak neked.
A nehéz megoldát az énkép megváltoztatását vagy felülvizsgálatát ne is próbald ,mert annak nincs értelme ,mert nincs igazad.ÖK az egyedüli igazság tulajdonosai.
"Jó fa ugye nem hozhat rossz gyümölcsöt?" - Hát akkor az Őrtorony társaság, amely ugye nem Isten szervezete, nem jó fa, hiszen nézzük csak milyen gyümölcsöket terem:
- [link]
- [link]
Évente 40 ezer Jehova Tanúját közösítenek ki, főleg erkölcstelenség miatt (Őrtorony 1986. november 1. 11. oldal a magyar reprint kiadásban). Kiközösítésre az kerül aki nem bánja meg az elkövetett bűneit. Ha a nagy rész megbánja (ahogyan arra a szervezet utalni szokott) akkor ez azt jelenti, hogy 3 esetből egy végződik kiközösítéssel, ez pedig évi 120 000 bírói esetet takar (nagyon jóindulatú számítás). Ha azt számoljuk, hogy minden 3 esetből 1 kerül bírói bizottság elé (azaz ennyi tudódik ki - tudható, hogy az arány ennél sokkal rosszabb) akkor ez 360 000 „eseményt" takar. 1986-ban 3 millió Jehova Tanújára jutott tehát 360 000 eset, ami 12 %/év. Elvileg egy adott gyülekezet hírnökeinek az egésze közül 60% követ el olyan dolgot ami bírói eset lehetne. Ahogyan jeleztük, ez egy nagyon jóindulatú számítás, nincsenek levonva azok a jelentős számú idősek akik amúgy sem vihetnék végbe ezeket a cselekedeteket.
Jehova Tanúira (mint minden más zárt vallási közösségre is) nézve nagyon igaz, hogy ameddig van felettük gyülekezeti kontroll igyekeznek jól viselkedni, de ha nincs akkor megmutatják milyenek valójában. Ezt az arcukat megismerve a Tanúknak rájöhetünk arra amire az előző számítás is célozni akart: nem jobbak Jehova Tanúi sem másoknál. Ezzel nem azt mondjuk, hogy nincsenek Jehova Tanúi közt őszinte, valóban Istent kereső emberek. Csakhogy még ezek az emberek sem lesznek olyanok amilyennek a Társulat leírja őket - jobbak a többi nem névleges kereszténynél.
Szia!
Itt egy nagyon jó írás erről: [link]
(Illetve néhány előttem "válaszolónak" is melegen ajánlom, mert szerintem nagyon jól leírja azt, amit én és még jópáran a gyónásról, Isten kegyelmi ajándékáról tudok és tapasztalok, bár tény és való könnyebb vallásellenes szólamokat kiabálni névtelenül a vakvilágba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!