2010 nyári Jehova Tanúi kongresszusról van valakinek felvételei? (privátra is írhatsz)
Nem vagyok valami Jehova rajongó! Tisztellek benneteket,de a szekták Isten akarata ellen cselekszenek, és csak a pénz hajtja őket.
Jézus azt mondta az Apostoloknak hogy ne szakadjatok pártokra!
De ti mégis kiváltatok a Katolikusokból!
Nem azért mondom, mert tudom hogy a vallási nézeteit nem tudom(nem is akarom) megváltoztatni, de ezeken gondolkodjon el!!!
Fizetésének nagy részét be kell fizetni a közösségnek.
Mégis milyen egyház az ami az emberek megélhetésének nagy részét beköveteli.
Ez nem az Isten szolgálatáró szól,a hívők részéről biztosan, de a "főnökök"(prédikátorok ,nem tom még kik vannak) részéről a nyereségről!!
Javaslom az emberek maradjanak annál a vallásnál amit a valódi Jézus Krisztus testesít meg, és ne ferdítsék ezt saját szájízük szerint!!!
(Római Katolikus)
(Bocsánat a nem ide illő válaszért)
Nem azért írtam erre az oldalra, hogy érveket soroljak fel valamilyen tanításainkra, hanem a fenti ok miatt, de ha valami kérdéses, állok rendelkezésre.
Értékelem az őszinteségedet, de nem vagyunk (Jehova Tanúi) szekta/k.
Szekta:
Bibliai értelemben szekta az, aki az igaz hittől, és igazi Istentől elszakad; a Cselekedetek 24:14 ezt írja: „Azt azonban megvallom neked, hogy a szerint az út szerint, amelyet ők »szektának« neveznek, így végzek én szent szolgálatot ősatyáim Istenének, mivel hiszem mindazt, ami ismertetve van a Törvényben, és meg van írva a Prófétákban”
A Magyar nyelv történeti-etimológiai szótára szerint a „szekta” szó latin eredetű. A latin secta egyik jelentése: ’valamely tan követői: párt; vallási szekta’. Ezen ismérv alapján minden vallási szervezetet a szekták közé lehetne sorolni. Ma azonban az általános nyelvhasználatban mást jelent a „szekta” kifejezés. (ebben az értelemben a katolikus is szekta, mert Izraeli krisztusi hittől szakadt ki és i. sz. 325-ben alakult meg). És azért hagyják ott a vallásokat, mert a bibliai meggyőződésük azt mondja, hogy becsapják őket a hamis tanítások, melyeket a Biblia nem támogat pl. pokoltűz, másvilág, lélekhalhatatlanság, minden ember a mennybe megy, háromságtan és lehetne sajnos sorolni.
Pénz:
Azt hiszem a bizonyíték hiányában (és ez érvényes az összes kritikára is) nem lehet azt mondani Jehova Tanúit a pénz hajtja hiszem non profit szervezet
Adományokat adnak, de ez önkéntes és senkinek nem lehet az ellen kifogása, ha én őszintén támogatni akarok bármit, amivel egyetértek. Az 1Korintusz 9:7ben ez áll: „Mindenki úgy cselekedjen, ahogy eltökélte szívében, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert a vidám adakozót szereti az Isten”
Hát muszáj vagyok reagálni a megjegyzésedre...
Elsősorban nem vagyunk Jehovák hanem Jehova Tanúi
Másodsorban férretanítanak titeket
az előzőekben le van írva mi a szekta, ez ők rájuk is igaz akkor. A tényeket mért nem vagy hajlandó látni?
A ti értelmezésetek szerint ez a szekta de a milyenk szerint nem.
Egyezünk meg abban, hogy a Katolikus legyen jó katolikus, a Jehova tanúja legyen jó jehova tanúja, és akkor a mennybe jutunk mindketten.
Nekünk ez a tanításunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!