Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találjuk meg egymást a...

Hogyan találjuk meg egymást a mennyben?

Figyelt kérdés
Lehet komolytalannak tűnik a kérdés, de abszolut komolyan kérdezem. Rengetegen voltak, vagyunk , leszünk itt a Földön így sok "jó" ember bekerül a mennybe. A sok lélek között hogy találom meg ha majd meghalok a családtagjaimat?
2009. jan. 19. 12:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves 8:20-as. Biztosan köszöni szépen a "jó kívánságaidat" az előtted szóló. Nagyon szigorú voltál vele, az ilyent finomabban kell.

Eleve olyan dologról beszéltek, ami nem is létezik! Legalábbis a bibliában nem.

A fentiekben írtam, hogy a Bilia nem csak az égi reménységről beszél (főleg nem az emberiség otthonaként), hanem a földi örök életről is.

Most attól vonatkoztassunk el, hogy mennyire hihető/nem hihető ez egyeseknek, csak arról beszélek, hogy valójában mit tanít a Biblia. Az egyházak már más kérdés.

A pokol, mint örök gyötrelem, vagy a "tüzes pokol" elképzelése viszont egy az egyben hiányzik a Szentírásból.

Tehát ezzel egyes vallások riogatnak már sok évszázada, de nem bibliai tanítás.

Igaz, ahogy az egyik előttem szóló utalt rá, ez a pokol tüze már a katolikusoknál is kezd kialudni, vagyis mostmár a hit és erkölcs dolgában "tévedhetetlen" pápa is módosított az álláspontján, és azt mondta, hogy a pokol csak egy állapot, nem hely.

Mert ugye a szintén nem bibliai lélekhalhatatlanság tanításától már végképp nem óhajtanak megszabadulni, így valahova rakni kell szegény halottak lelkét!

Csakhogy a halál a Biblia szerint a nemlét állapota, a "lélek" pedig nem választható el a testől, mert maga az ember a lélek. (A halott ember, holt lélek)

Vagyis nincsen lélek továbbélése a pokolban (ha csak állapot is).

A Biblia a feltámadást tanítja, nem a lélek halhatatlanságot.

Ezt tanítja a Biblia, sokkal érthetőbb azt hiszem.

2009. jan. 21. 14:47
 22/23 anonim ***** válasza:

"Csakhogy a halál a Biblia szerint a nemlét állapota"

De akkor kitől-mitől féljek ? Istentől ? Ha a halál utáni állapot pont olyan minta a születés előtti, akkor azt mondom ez így rendben van, teljesen elfogadható. Én, az individum az örök idő tengelyén csak egy "életbuborék" vagyok, voltam. Nincs ebben semmi elfogadhatalan. Azt is megértem hogy a hit ebben az "életbuborékban" "lelki" (óvatos vagyok az ilyen definiálatlan szavakkal) támaszt ad, csak azt nem értem, hogy miért kell ehhez egy 2000 éve történt ellenőrizhetetlen történetet kritika nélkül elfogadni, és ahhoz foggal körömmel ragaszkodni.

2009. jan. 21. 19:54
 23/23 anonim ***** válasza:

OFF:"A hívők most keményen forgatják a Bibliát és keresik az erre vonatkozó instrukciót. Úgy látszik nem sok sikerrel."

-szánalmas volt ez a mondat. Mellesleg nem is igaz :-D Nem kell keményen forgatni a Bibliát. Egyszerűek a válaszok, meg nem is érdemes ide leírni...disznók elé vetett gyöngy lenne. :-D

"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket. " Máté 7:6

Tehát nem siker dolga hogy ide nem írnak a hívők Biblián alapuló választ. Remélem inged, s magadra veszed. :-)

2009. jan. 22. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!