Hogyan találjuk meg egymást a mennyben?
sehogy mert ott már sokkal nagyobb a tulnépesedés mint kinában
képzeljétek el hogy ott már ugy állnak vagy fexenek az emberek mint a heringek a konzervdobozban
de tényleg jo a z a kérdés hogy mit fogunk ott cccssinálni
ja vagy vigyél gps t ésss keresd meg velee a rokont
hát nem is sok sikerrel mert erről nem igen ir a biblia
mondjuk én nem tudom sose olvastam nem is fogom
de az is lehet hogy ha meghalsz komám már várnak az ajtoba :) bebocsájtás végett
ha tudjátok nézzétek meg azt a filmet hogy uristen@menny.hu aszem neten fenn van
megéri nagyon jo isten lejöna földre stb kb 24 perc
„A Föld egy piactér; a menny az otthonunk”, tartja egy nyugat-afrikai joruba közmondás. Ezt az eszmét hangoztatja sok vallás. Ez azt a felfogást tükrözi, hogy a föld olyan, mint egy piactér, melyet egy rövid időre meglátogatunk, majd eltávozunk. E hit szerint a halálkor a mennybe megyünk, az igazi lakóhelyünkre.
A Biblia valóban tanítja, hogy néhányan az égbe mennek. Jézus Krisztus ezt mondta hűséges apostolainak: „ Az én Atyámnak házában sok lakóhely van . . . Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek” (János 14:2, 3).
Jézus szavai nem azt jelentik, hogy minden jó ember a mennybe megy, vagy hogy a menny az emberiség otthona. Néhányan a mennybe vitetnek a föld feletti uralkodással kapcsolatban. Isten tudta, hogy az emberi kormányzatok sohasem lesznek sikeresek a földi ügyek irányításában. Ezért intézkedést tett egy égi kormányzatra vagy Királyságra, amely végül átveszi a föld feletti ellenőrzést és eredeti céljának megfelelően Paradicsommá alakítja át (Máté 6:9, 10). Isten Királyságának a Királya Jézus (Dániel 7:13, 14). Másokat az emberiségből választanak ki, hogy vele uralkodjanak. A Biblia előre megmondta, hogy akik felvitetnek a mennybe, „királysággá és papokká” lesznek „a mi Istenünknek, és uralkodni fognak a földön [mint királyok]” (Jelenések 5:10, Újfordítású revideált Biblia).
De milyen főldön? Ezek szerint megmarad a Föld? De meg ám, sőt Isten eredeti, teremtéskor kinyílvánított terve is valóra kell válljon! Miért ne vállna valóra? Megígérte és be is teljesíti ígéretét.
Milyen tulajdonságok kellenek a mennyei reménységhez? A hit Jézus váltságáldozatában, és természetesen Istenben.
Isten őket a Fián keresztül kell hogy hívja, és kiválassza (2Timótheus 1:9, 10; 1Péter 2:9). Azonkívül megkeresztelt keresztényeknek kell lenniük, akik „újra születnek”, Isten szent szellemétől nemzettek (János 1:12, 13; 3:3–6, Békés—Dalos fordítás). Ezenkívül szükséges megőrizniük Isten iránti feddhetetlenségüket a halálig (2Timótheus 2:11–13; Jelenések 2:10).
Ezt a néhány bibliaverset fontos lenne elolvasni annak, aki meg akarja érteni miért nem megy minden jó ember az égbe a Biblia szerint. Egyet kiemelek:
"Megbízható ez a beszéd: bizonyos, hogy ha vele együtt meghaltunk, vele együtt élni is fogunk; 12 ha továbbra is kitartunk, vele együtt uralkodni is fogunk mint királyok; ha megtagadjuk, ő is meg fog tagadni minket; 13 ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert nem tagadhatja meg önmagát." (2Timótheus 2:11–13)
Tehát az apostolok, jézus tanítványai önmagukról, mint jézus társuralkodóiról beszéltek, akikről a Biblia úgy beszél, mint "társkirályok". Vagyis mindenki nem lesz "főnök" ott sem, nyilván lesznek, akiket igazgatnak (persze nem olyan módon, mint a mai emberi uralkodók)
A földi reménység, mint már írtam pedig végig vonul a teljes biblián, tehát nem kell azt hinnünk, hogy a föld szó szerint elpusztúl.
"Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet" (a Hegyi Beszédből - Máté 5:5)
14:57
Hihetetlen hogy a 21.században, ezt mind amit kiidéztél, el is hiszed. Percekig nem tértem magamhoz, miután elolvastam. Megmondom őszintén, irigyellek, a gyermeki lelked miatt...
Ez Isten egyik kifürkészhetetlen titka. Ő a mi jóságos Atyánk, gondoskodik arról, hogy találkozzunk.
Mi, szegény kis emberkék annyira földhözragadtan gondolkodunk. Kötnek a fizikai korlátok, materiális tapasztalatok. Istennél semmi sem lehetetlen. Azért arra ügyeljünk, hogy üdvözüljünk, mert a pokol nem vidám hely, de nem ám. Egyébként nem is hely, hanem állapot. De ez már nagyon OFF, bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!