Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Úgy gondoljátok, hogy készen...

Úgy gondoljátok, hogy készen várjátok Jézus Krisztus eljövetelét?

Figyelt kérdés

Mármint, bármikor eljöhet, és ugye nem tudjuk mikor lesz, és bevallom, én picit attól tartok, hogy mi lesz, ha akkor pont egy gyenge pillanatom lesz, amire nem leszek büszke, és ezt bánni fogom... örökre...

Ti hogy vagytok ezzel?

2010. nov. 19. 18:11
1 2 3
 11/22 pelgrim ***** válasza:
0%

Szerintem Jézus nem jön el, mert nem is távozott tőlünk, csak a halandó látáskörünkből, nehogy világi uralkodóvá vagy bálvánnyá tegyük őt.

De eljön az idő mikor minden embert megilleti a Krisztus. Attól azonban nem kell félni, az nem a gyenge pillanatainkban megy végbe, hanem akkor amikor a előkészültünk rá, mikor a legerősebbek vagyunk, mikor képesek vagyunk azt befogadni...

2010. nov. 20. 11:07
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudom, hogy nem jött már el? Azért az egész Föld sokkal nagyobb, mint Izrael.
2010. nov. 20. 11:52
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

Aki hisz a megváltó eljövetelében az minden pillanatában kész Őt befogadni-tehát mindegy mikor érkezik!

Aki nem hisz Őbenne, annak meg mindegy, azért mert bármikor jön el ,Neki rosszkor jön!

Ha hiszel Jézus Krisztusban,akkor a halált is könnyebb szivvel és nyudodt lélekkel fogadod el,mert az Isten akarata.J.K.pedig az Ő egyszülött fia!"Mert ki benne hisz,az el nem kárhozik!!

2010. nov. 20. 13:21
 14/22 A kérdező kommentje:

Ez igazán bátorító, hisz igazad van! Ha hiszel, akkor nincs mitől félned!! :)

Mert sem élet, sem halál, sem semmi nem választhat el minket Jézus Krisztus szeretetétől! :)

2010. nov. 20. 18:40
 15/22 anonim ***** válasza:

Az esélytelenek nyugalmával várom. Tudom magamról, hogy rég elvesztem, és nem egy pillanat miatt.

Hiszek benne a magam módján, de tudom, hogy a hit nem elég. Nem hit, hanem tettek alapján fog megszületni az ítélet. Mérlegre kerül minden, amit az ember élete alatt letett az asztalra, és minden, amit letehetett volna.

2010. nov. 20. 20:12
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

A komment megírásának időpontja: ma 18:40---

Nemnem-én J.K.történetét csak mesének tartom!!Ez nem az én magyarázatom hanem azoké akik hiszik Krisztust.

Istenben hiszek,a krisztusi mese a keresztény papok kitalációja.

Hiszek az egy és oszthatatlan Istenben!Ez én Istenem nem tesz különbséget vallás szerint,mert előtte minden ember egyforma.Nincs zsidó,keresztény,muzulmán csak egyszerüen ember.Az az Isten minden igaz ember lelkében van jelen és nem az éhenkórász kapzsi papok imádságos könyvében,amiből azt olvasnak ami az érdeküket szolgálja!!

Belátom viszont hogy szükség van Rájuk.Majdnem hasonlatot is irtam de csúnya volt és nem irtam le!!!

2010. nov. 20. 21:44
 17/22 anonim ***** válasza:
35%

No gondolkodjunk: a Föld nevű bolygón Ádámtól kezdve kb. 94,5 milliárd ember élt. Ha JK visszatér és emberi formában akkor igencsak a sor végére fogok kerülni az elbírálásban. Arról nem is beszélve, hogy egy - egy elbírálás mennyi ideig tart és mit ítél meg bennünk. Tehát, hogy felkészültem-e vagy sem, az teljesen mindegy. És mi van akkor, ha hamarabb halok meg mint ahogy visszatér. Érzed az ellentmondást? Halálom után, hogyan számolok el vele?

No erről ennyit.

2010. nov. 21. 19:04
 18/22 anonim ***** válasza:
54%

Majd a végső elszámolásnál,!!

Tévedsz t.utolsó!Csak 2010évet reális számolni mivel akkor született J.K.!Visszamenőleg nincs elszámoltatási kötelezettsége!!

Tiszteletben tartom mások hitét,tehát ezért elnézést kérek ha hülye vicceim vannak!!

2010. nov. 21. 19:57
 19/22 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 20:12

"Az esélytelenek nyugalmával várom. Tudom magamról, hogy rég elvesztem, és nem egy pillanat miatt.

Hiszek benne a magam módján, de tudom, hogy a hit nem elég. Nem hit, hanem tettek alapján fog megszületni az ítélet. Mérlegre kerül minden, amit az ember élete alatt letett az asztalra, és minden, amit letehetett volna."

Ebben nagyon is tévedsz, ennek pont az ellenkezőjét mondja a Biblia: " Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék." - (Efézus 2:8-9)

Szóval ne engedd, hogy bárki is elhitesse veled, hogy számodra nincs remény, te is ugyan úgy megtérhetsz Istenhez mint bárki más.

<><

2010. nov. 22. 01:37
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

tegnapelőtt 20:12 írta::"Nem hit, hanem tettek alapján fog megszületni az ítélet."

Részben én is igy gondolom,csak én szerintem az itéletet nem más fogja kimondani,hanem saját magad(vagy ha úgy érthetőbb)a benned lakó Isten.Az utolsó néhány tiszta pillanatodban lepörög előtted életed filmje és mindenre fogsz emlékezni amit rossz cselekedetet elkövettél.

Hogy mi volt a rosszcselekedet az meg attól függ, hogy mikor elkövetted úgy érezted-e hogy ezt nem tisztességes megcsinálnod,csak az érdeked mást diktált.

Itt jön a képbe a mások véleménye::Nem szabad minden ember véleményére hallgatni mert ha gonosz,rosszindulatú ember véleménye lessz számodra mérvadó és elültet benned olyan dologért is lelkifurdalást ami pedig tiszta cselekedet akkor ez a végelszámolásnál is negativ előjellel jelenik meg.Tehát azt mondom,hogy csak normális emberek véleményét szivleld meg.Ahogy mondani szokták:nehagyd magad hülyeséggel beoltani!!

Papjaink (minden vallásbéli kivétel nélkül!!)azon vannak hogy olyan dolgokért gerjesszenek benned lelkifurdalást ami az Ő érdekeikkel ellentétes!Azonban ezt úgy csinálják hogy az igazságot és a gazságot egy nagy tálba beleteszik és egységes igaz tanitásként tálalják!!Aki nem elég óvatos az megeszi mindegyiket!Ezért kétszer megrágom és ha valami nem izlik(az igéből!!)az kiköpöm,a szerintem jót meg magamévá teszem!

Nagyvolakban én így állok a dologhoz!!

Ismered a figyelmeztetést??:Élj úgy,ha lepörög előtted életed filmje,azt érdemes legyen végignézni!!

Meg hogy::Élj úgy mintha örökké élnél és imádkozz úgy mintha még ma megkéne halnod!!

2010. nov. 22. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!