Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek "gonosz" vagyok?

Szerintetek "gonosz" vagyok?

Figyelt kérdés

15 éves korom óta érzem, hogy nem akarom szeretni valamiért Jézust. A "Gonoszt" akarom szolgálni és ez a célom! Anyuval sokat járok pszichológushoz minden 2 hetenként 4 szer. Nem tudok megszabadulni a jótól, nem akarom, hogy nekem jó legyen bármi is! Letörtnek érzem magam és egyre azon vagyok, hogy meg próbálom az életemet tönkretenni és ez jó érzés nekem! Egyházi suliba járok és amikor templomban vagyunk tanórán, egyre letörtebnek és letörtebnek érzem magam, mint ha nekem semmi keresni valóm lenne a templomban. Úgy érzem számomra a templom "gonosz" hely és szüntelenül érdektelenül várom azt, amikor azt nem mondja a nevelőnk, hogy vége kimehetünk onnan. Amikor kiérünk a templomból máris jobbnak érzem magam és tudom hogy az "Ördög" segít nekem minden utam!

Mi ennek az oka? Szerintetek beteg vagyok? :(

2010. nov. 17. 17:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az előbb épp a tesóm szülinapját ünnepeltük. Közbe eszembe jutottál, és nagyon szomorú lettem, hogy nem tudok mit tenni az ellen, hogy az ördögöt imádd. :(
2010. nov. 17. 21:49
 12/19 anonim ***** válasza:

Hirtelen keresztett vetettem önkéntelenül :)

Te az antikrisztus vagy? Mert ugye várjuk az eljöveteled, mert akkor beteljesül a végítélet még a napokban :)

Viccet félretéve. Egy kérdésem van: Tudsz-e szeretni?

Mert aki a sátántól jött, nem tud. Nincs meg benne alapból az agape és nem is tudja megtanulni, elfogadni.

Meg azt sem értem, hogy lehet egy templomban rossz érzése valakinek? Apu materializmusban nőtt fel, a szocializmus és proletár diktatúra áldozata, de még ő is jól érzi magát a templomban. Ő azt mondja ott feltöltődik, nem tudja miért, de jó. Materiális alapon a magas templomtoronnyal magyarázza.

2010. nov. 18. 09:15
 13/19 anonim ***** válasza:

"És nem akarom, hogy segítsenek rajtam.

Tűzben akarok égni, és szenvedni, a gonoszt szolgálni és angyalokat ölni, mert nekem ez így jó!"

Ha nem akarod hogy segítsünk,akkor minek írtál ide és miért izgat az hogy szerintünk gonosz vagy-e? Szenvedni akarsz? Akkor kezdetnek akár segíts anyukádnak a mosogatásban, bevásárlásban. Ha különösen sanyargatni akarod magad, akkor pucolj krumplit, vigyázz a kis tesódra. Hidd el, semmi magasztos vagy menő nincs a sátán szolgálatában. Értelme sincs igazából az egésznek. De ahogy gondolod.

freya

2010. nov. 18. 09:36
 14/19 anonim ***** válasza:

"Nem tudok megszabadulni a jótól, nem akarom, hogy nekem jó legyen bármi is!"

(...)

"Tűzben akarok égni, és szenvedni, a gonoszt szolgálni és angyalokat ölni, mert nekem ez így jó!"

Észre sem veszed, hogy ellentmondásba jutottál magaddal, csak közhelyeket hajtogatsz. Talán divatból teszed, poénból, vagy lázadásból, de nem gondolod komolyan.

2010. nov. 18. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:

figyelj csak, mi lenne, ha más, nem egyházi iskolába iratkoznál be?

egy olyan környezetben, amit nem hat át folyamatosan a vallásos értékrendszer, sokkal könnyebben feldolgozhatnád a kamaszkori szellemi változásokat. nem vagy beteg, csak választani akarsz egy utat, ez jogodban áll. az összes út ugyanolyan, a mi értékítéletünk határozza csak meg, hogy számunkra mi jó és rossz. szerintem a gondolataid nem elvetendőek, csak meg kéne vizsgálni más szemszög(ek)ből is, nyugodtabb, nem kifejezetten vallásos környezetben, hogy ne érezd úgy, mintha rád akarnának kényszeríteni egy életformát. eldönthetnéd, hogy kell-e neked ez meg az a vallás, vagy nem, felépíthetnéd a világnézetedet, kialakíthatnád a saját értékrendszeredet, hiszen ez a legfontosabb a tinédzserkori években. lehet, hogy nem könnyű, amin átmész, meg elég riasztónak hat, de legalább akarsz valamit, nem csak tompán követed a tömeget.

2010. nov. 18. 13:38
 16/19 anonim ***** válasza:
Komolytalan vagy. Ennyi. Amit írtál, az szerintem nem őszinte. Vagy pedig tényleg valami oknál fogva a sátán megszállt Téged.
2010. nov. 19. 18:49
 17/19 anonim ***** válasza:
59%
A lelked mélyén szerintem biztos meg akarsz változni, különben nem kérdeztél volna meg minket.
2010. nov. 19. 18:56
 18/19 anonim válasza:

szerintem azért akarsz rosszat magadnak mert a lelked megveti a jót amíg tudat alatt tisztába vagy vele hogy rossz a hozzáállásod viszont a lelkiismereted ragaszkodik a reálisnak tűnő világnézetedhez (magyarul (:D mióta megszülettél halmozódnak fel az agyadba a külvilágból származó hülyeségek és azok segítségével alakítassz ki magadnak egy ferde tükröt amin keresztül látod a valóságot viszont tudat alatt tisztába vagy vele hogy nem jó a hozzáállásod de az érzéseid nem fogod tudni irányítani a lelkeddel amíg rá nem jössz hogy a valóság relatív (mivel te is az vagy (legalábbis azt hiszed) ehhez a közösen kialakított képzeletvilághoz fogsz ragaszkodni ami jò is abból a szempontból hogy...új tapasztalatokat szerzel és ezáltal jobbá válhatsz (tulajdonképpen nem is létezünk de szerintem nem lehet véletlen hogy pont most vagyok épp itt tehát kell hogy legyen valami valóságos ...(lehet hogy Isten annak köszönheti a létezését hogy az univerziumon kívül (ugyebár nincs se tér se idő) tehát ami létezik az örök vagyis nem "örök" mivel nincs idő se tèr (és mégis van valami)de akkor honnan származhat ez a létező "valami"??? (nem fogjuk megunni mivel nem lehetünk többek nála ez az a gepárd ami 120-val fut az ufó a tudás a gravitáció az idő és mi (is) a részei vagyunk tehát ha Isten se tudja hogy ez honnan származik akkor mi se jöhetünk rá😓

...az idő és ezáltal számunkra a tér is elég érdekes dolog ha valaki szeretné megtudni a jelenlegi álláspontomat ezzel kapcsolatba írjon ... mert nem szeretèm nem idetartózó nem biztos hogy reális marhaságokkal🐴

untatni az idetévedő(...a többit képzeld hozzá tehát téged)

2017. júl. 2. 01:36
 19/19 anonim válasza:
*a gonoszság a jó hiánya
2017. júl. 2. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!