Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol vannak az interneten...

Hol vannak az interneten olyan imaszolgálatok, ahova imakéréseket lehet küldeni, és megtapasztaltan hatékonyak is az imáik?

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
2010. nov. 16. 19:21
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
"Isten nem üdítősautómata".
2010. nov. 16. 21:22
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

"Isten nem üdítősautómata".

Viszont "igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése."

Bátran kérj imát a Vidám Vasárnaptól, Isten rendszeresen válaszol az imáikra!

SeiSMyC

2010. nov. 18. 17:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Isten akkor is válaszol, ha szépen leülsz a szobádba, összeteszed a két kis kezed, és őszinte szívvel imádkozol...
2010. nov. 18. 19:06
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Viszont vannak olyan imák, amik mára már elavultak, és messze nem olyan hatásosak, mint azok az újonnan kifejlesztett imák, amik Jézus korában még nem léteztek. A tudomány rengeteget fejlődött azóta, így a hittudomány is; ezért a korszerűbb imákba már olyan szavakat és kifejezéseket is beleépítenek, amik jobban tetszenek Istennek, és azokra jobban válaszol. De ezek sokba kerülnek sajnos.

Aztán az sem mindegy ám, hogy ki mondja az imát. Merthogy nagyon sokan vannak, akik nem olyan képzettek, és jóval kevesebb gyakorlatuk van, mint például a szerzeteseknek, akiknek ez a fő profiljuk, és mivel egész nap a technikájukat fejlesztik szakadatlanul, az ő imáik sokkal hatásosabbak, mint egy egyszerű papé vagy lelkipásztoré.

Ezért én azt tanácsolom, hogy feltétlenül a szerzetesekhez fordulj, például a bencés vagy domonkos rendhez, és tőlük kérj a legkorszerűbb imák közül egyet! A vidámvasárnaposok meg a kezdő papok valószínűleg nem tudnak olyan hatékony imákat, vagy ha tudnak is, fennáll a veszélye hogy nem mondják elég hatásosan. A vallás nem játék; mindig biztosra kell menni.

2010. nov. 18. 23:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó ég :D

"Viszont vannak olyan imák, amik mára már elavultak, és messze nem olyan hatásosak"

Miért, szerinted Isten csak az aktuális ima-divatot követi? Vagy neki már az sem mindegy, hogy milyen kifejezéseket használ valaki, és hogy ki mondja el? Azért egy földműves sokkal inkább el tudja mondani a maga imáját, mintha egy szerzetesre bízná.

És én még azt hittem, hogy az őszinte szó, a szeretet, és a tiszta lélek fontos Istennek, nem az irodalmi forma :)

2010. nov. 19. 09:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:55

Ezen én is lehidaltam. Sokszor a szó nélküli ima a leghatásosabb, amikor annyira átjár az erő, hogy szinte csak sírni tudsz Isten előtt. Nincsenek varázslatos formulák, korrekt szavak és a teológia fejlődésének ehhez semmi köze. A hitnek annál inkább.

Freya

2010. nov. 19. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Manapság nem az ima a divat, hanem a cinizmus, kedves 86-os :)

SeiSMyC

2010. nov. 19. 14:15
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Khmm, a korszerű imás, ő nem komolyan gondolta valószínűleg :D

Illetve dehogynem, próbált alkalmazkodni a kérdező feltételezett gondolatmenetéhez... nem épp az a "gyengéden terelgetős" stílus, de szerintem érthető.

2010. nov. 19. 21:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Amilyen a kérdés, olyan a válasz. :) Lehet komolyan venni, lehet nem komolyan venni, de bennem maga a kérdés indította el a fenti gondolatmenetet. :)

Próbáltam belehelyezkedni a kérdező szemszögébe, akinek "megtapasztaltan hatékony" imákra van szüksége.

Feri (a 86-os) ;)

A kérdezőnek pedig azt tanácsolom, hogy a saját imájában bízzon, és meghallgatásra lel.

2010. nov. 19. 21:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!