Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kaptam 1 olyan Bibliát,...

Kaptam 1 olyan Bibliát, amiben Isten neve így van írva: Jehova. Ez így helyes vagy Isten nem nézi jó szemmel hogy nem Jahve-nak hívjuk?

Figyelt kérdés
2010. nov. 13. 08:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Van nálatok főtér? Menj körbe, gyűjtsd be az összes ilyen Bibliát és égesd el.

Aztán keresd fel az illetékes Biblia fordítót és mond el neki, hogy aggódsz lelki üdvéért, hogy Jehovának hívja Istent, aki valójában Jahve.

2010. nov. 13. 15:02
 12/20 anonim ***** válasza:

rosszul tudod, az Atya adja a Fiún keresztül

merthogy Isten és Jézus egyek

2010. nov. 13. 19:51
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

"De nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy mások számára nem ez az igaz vallás."

Amikor Isten elé állunk, mint igaz bíró elé, aki mindenkinek megfog fizetni a cselekedetei szerint, Ő nem azt fogja kérdezni "na fiam, számodra melyik volt az igaz vallás?"

Hanem azt, hogy viszonyultál a názáreti Jézus Krisztushoz, és a Bibliához, Isten igéjéhez? Ez a döntő kérdés, mert Istent nem hatja meg egyetlen vallás sem. Ő megadta a Bibliában, hogy milyen módon találkozhatunk vele, ami ettől a szellemi térképtől eltér, az más istenhez vezet. Ugyanúgy, ahogy Magyarországon elakarsz jutni valahová, és a térképet követed, akkor eljuthatsz a célállomásra. De ha rossz térképet követsz, vagy a saját gondolataid után mész, nem fogod megtalálni a célt. Isten is egyetlen módot adott meg, egyetlen útvonal van, amelyik Őhozzá vezet: a názáreti Jézus Krisztus, akit Isten beszédén, a Biblián keresztül lehet megismerni. Amelyik módszer, vallás ettől eltér, az nem az igazi Istenhez vezet, hanem valami hamis dologhoz.

Tudom, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de nem tudom megtenni, hogy ne mondjam, mert mindenkinek fel kell ébredni, hogy csak és kizárólag a názáreti Jézus Krisztus a kulcs az életbenmaradáshoz, az örök élethez, minden más módszer egyenesen a pokolba vezet. Természetesen tisztelem a többi vallást is és mindenkinek a személyes vallási meggyőződését, és hálás vagyok a vallásszabadságért, de mindenkinek számolnia kell azzal, hogy a végén nem mi kérdezünk, hanem Isten kérdez. Ezért most van még itt az idő tábort váltani és beállni arra az útra, amelyik az életre visz: ez pedig Jézus Krisztus, aki halott volt, de feltámadott!

SeiSMyC

2010. nov. 13. 23:17
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Szia.

"Kaptam 1 olyan Bibliát, amiben Isten neve így van írva: Jehova."

Magyarországon 1590-tol létezik és használnak ilyen bibliát/ régebben szinte az egyetlen érthető fordítás volt, fordítója Károli Gáspár volt.

Többször is benne szerepel a Jehova szó, csak az elmúlt egy-két évtizedben vált ilyen vitatottá egyes egyházak törekvési miatt.

2010. nov. 14. 20:07
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem a szerinted "gonosz" egyházak törekvése miatt, hanem a biblikus héber tudományok fejlődésével kiderült, hogy ez egy tévedés, egy baki, amit ki kell javítani.

Ellenben a szekták továbbra is hitvallási kérdést csinálnak a "Jehova" név használatából.

2010. nov. 15. 07:15
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves 07:15!

Ha az én válaszomból idézted a következőt:"Nem a szerinted "gonosz" egyházak törekvése miatt", akkor had kérdezem meg teljes tisztelettel, hogy hol találtad a válaszomban a "gonosz" egyházak kijelentést?

Természetesen senkit nem akartam megbántani az egyszerű, tárgyilagos válaszommal, ha te mégis sértést látsz mögötte akkor bocsánatodat kérem!

2010. nov. 15. 17:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

az a Biblia amelyben ugy irta hogy JEhova az helyesen irta.Amugy nem kell vallásellene vagy hitetlen emberek véleményére adnod. Egyszerüen le tudod ellenőrizni hogy mi Isten neve, pl a Google Forditó szotár segitségével,csak beütőd hogy JEhova, majd beállitod milyen nyelvet(a Bibliát : héberül,gőrőgül és arámul irták(a legnagyobb részét héberül)) és kiadja hogy hogyan irják le pl: héberül, majd mint a matekben leellenőrződ hogy "helyese a számitás" vagyis a hébert forditod magyarra és akkor megkapod a választ. a google forditot biztos nem elfogult vallásos emberek csinálták hanem olyanok akik nem foglaltak állást semmilyen hitnézet mellett,ezért elfogulatlanok voltak,és a tényeket irták, tehát egyértelmü hogy a magyarul az elterjett formája ISten nevének :Jehova. a pontos kiejtést nem tudni,de ez az elterjett forma ezért igy helyes!

2011. febr. 14. 13:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Senkit nem érdekel, hogy elterjedt-e ha helytelen. A kegyele meg a Szentlélek szavak is elterjedtek voltak, mégis kirtotta a ti imádott társulatotok.
2011. febr. 14. 20:52
 19/20 anonim ***** válasza:

azért mert nem jol forditották le a forditok, a lélek és a szellem kifejezést felcserélték. Példa arra hogy a lélek nem egy láthatatlan valami,hanem megfogható látható.Előszőr olyat irok ami egy ujságban is szokott lenni: pl: Nemeshetés település(Zala megye): A település lélekszáma 342 fő. (Biográfia: [link] Tehát a település lélekszáma,az élő emberekre utal,nem pedig a temetőben levő halott "lelkekre". Az ember maga a lélek! Bibliai bizonyiték 1Péter 3:20. "Amelyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketűrése a Noé napjaiban, a bárka készítésekor, amelyben kevés, azaz nyolc lélek tartatott meg víz által;" (Károli forditás-hogy ne legyen az hogy csak a milyénk irja igy)- itt a "lélek" szó egyértelmüen emberekre utal,mégpedig Nóére,a feleségére,3 fiukra és azok feleségeire.

A lélek szót használja az állatokra is,pl: 4Mózes31:28

"És végy részt az Úrnak a hadakozó férfiaktól, akik hadba mentek: ötszázból egy lelket, az emberek közül, az ökrök közül, a szamarak közül, és a juhok közül."

Valamint utalhat valakinek az életére.

És hogy a még jobban nyomatékoljam a lélek halandó: Ezékiel 18:4

"Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; amely lélek vétkezik, annak kell meghalni!"

...

2011. febr. 25. 19:38
 20/20 anonim válasza:

Van egy bizonyos felekezet, aki így hívja. Én úgy tudom a második a helyes.

Ami fontos lehet:"Nevem hiába szádra ne vedd."

A zsidóknál például nem mondják a nevét és le sem írják, csak így: I-ten vagy G-d.

2013. febr. 26. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!