Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az egyházról...

Mi a véleményetek az egyházról? Milyennek tartottátok Ferenc pápát? Jó lenne magyar pápa?

Figyelt kérdés
Vallásos vagy, vagy ateista? Mely felekezet?

ma 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:
66%

- A katolikus egyház elég távol áll tőlem. Szerintem túl sok a kötöttség, ami az őszinteség rovására megy. Protestáns vagyok, de nekem még egy nagyobb gyülekezet is "túl nagy".

- Számomra II János Pál volt az utolsó kifejezetten szimpatikus pápa, de nyilván érzékelem, hogy Ferenc pápa népszerű volt, és biztosan megvolt az oka.

- Persze, jó lenne, de erre kb. semmi esélyt nem látok.

ma 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:
30%

Felekezeten kívüli hívő vagyok.

"Mi a véleményetek az egyházról?" Mint minden, amit ember alapított, tökéletlen. Van, akinek a közösséghez tartozás, a lelki vezetettség sokat jelent, van, akinek meg nem. Ezt el tudom fogadni.

"Milyennek tartottátok Ferenc pápát?" Egy rendkívül szimpatikus ember volt, támogatható (egyidejűleg vitatható) célokkal. Nyugodjék békében.

"Jó lenne magyar pápa?" Német Lászlót eddigi megnyilvánulásai alapján akár el is tudom képzelni annak.

ma 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

Bár jó lenne magyar pápa, nekem Erdő Péter bíboros nem annyira szimpatikus.

De ez csak puszta szimpla szimpátia, semmi értelmes alap. Ugyanilyen szemszögéből Ferenc pápa első blikkre szimpi volt nekem, holott nem minden tettével érettem egyet....

Én annak az esélyes filippínónak drukkolok, mégpedig a népe vallásossága miatt!!!

ma 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerettem Ferenc pápát, megnyilvánulásait, emberközelségét, hogy ki lesz a következő, nem találgatnék, majd aki a Szentlélek kijelöl.
ma 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!