Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti mit gondoltok...

Keresztények, ti mit gondoltok a Jesus Christ Superstar című kortalan remekműről?

Figyelt kérdés

Istentelenség, sértő, vagy belefér a művészi szabadságba?

Mit a véleményetek?

Kérlek titeket, hogy csak keresztények írjanak.

Direkt írtam angolul a címet, mert az eredeti műre gondolok, illetve a 73-as filmre.

ma 08:38
 1/7 anonim válasza:
44%
Zseniális
ma 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem remekmű. Most ne úgy képzeld el, hogy szerintem blaszfémia vagy valami, egyszerűen jobb az ízlésem mint azoknak akik szerint “remekmű”.

Skorsezy filmje, a Jézus Krisztus utolsó megkísértése, az már inkább súrolja a blaszfémia határát, de az a film tényleg egy remekmű.

ma 09:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Ízlésen nem vitatkozunk 😅

Köszönöm válaszod!

ma 09:58
 4/7 Mansour ***** válasza:
100%

Bocs, hogy válaszolok, mert én már igazából nem tartom magam kereszténynek, de amikor annak tartottam magam, akkor is szerettem ezt a művet. Szerintem a musical/rockopera műfajban igenis remekmű. Én amúgy nem kedvelem ezt a műfajt (most írhatnám én is, hogy jobb ennél az ízlésem, de nem akarok sznoboskodni), de ezt a művet kiemelkedőnek tartom a műfajában. Nem mondom, hogy rajongok érte, de néha-néha szívesen meghallgatom.

Szerintem tartalmilag sem blaszfémikus, attól nagyon messze áll. Az egy dolog, ami kicsit zavart benne még "keresztény koromban", az az, hogy eléggé Júdás szemszögéből mutatja be a történetet, a Júdás által képviselt nézőpont nagyobb hangsúlyt kap benne, mint kellene. De most már ez sem zavar.

ma 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még egyben nem láttam. Nem vallási okokból, egyszerűen ki nem állhatom a musicalt, mint stílust. 5 percig nem bírom... Se filmen, se színpadon.
ma 12:19
 6/7 A kérdező kommentje:

4: én is így értettem, hogy a műfajában remekmű.

Venezuelai sorozatban meg remekmű az Édes dundi Valentina, ha esetleg kíváncsi még valaki a filmajánlataimra 😂😂😂 mondjuk azt nem láttam húsz éve.

Egyébként alapvetően én sem szeretem a műfajt.

ma 12:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs vele baj, régen (még gyerekkorom előtt) elég nagy sláger volt, de én is tudok belőle részleteket. Bár nem vagyok musical rajongó.
ma 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!