Ferenc pápa azért is volt sokkal népszerűbb, mint elődei, mert észrevette, hogy haladni kell a korral, a jézusi tanításokat követte, nem hivalkodott, rávilágított az egyház bűneire, elfogadta a melegeket?
Figyelt kérdés
Ezek után bűn lenne egy álkeresztény konzervatív papot megválasztani.tegnap 13:51
1/8 anonim 

válasza:

Attól, hogy konzervatív, nem álkeresztény.
Sokkal inkább álkeresztény az, aki korral haladásért szembe megy az Evangéliummal, a 2000 éves tanítással.
2/8 anonim 

válasza:

Közvetlensége miatt szerették olyan sokan, a krisztusi tanítások miatt pedig nagy számban támadták is. Elég volt néhány olvasni, hogy az itthoni kormányzati körök milyen gyalázkodó stílusban beszéltek róla.
3/8 anonim 

válasza:

Mondjuk szerintem II. János Pál népszerűbb volt a maga korában. Csak akkor még nem volt Tiktok, hogy minden kis szösszenet egyből kint legyen. Meg sok olyan közvetlenebb gesztust, amit Ferenc pápában szerettek, igazából már II. János Pál is elkezdte. Sőt, akár XXIII. János is. Csak Ferenc pápának több médiafelület áll már a rendelkezésére, így ezek a gesztusok hamarabb átjönnek.
5/8 anonim 

válasza:

Hozzáteszem még, szerintem nem a népszerűségtől - vagy a tömegek véleményétől - lesz valaki jó vagy kevésbé jó pápa.
3. voltam
6/8 anonim 

válasza:

"elfogadta a melegeket"
És ezzel több kárt okozott az egyháznak mint az elmúlt 2000 évben bárki bármikor!
8/8 anonim 

válasza:

#2 A jelenlegi kormányzati körök a mindenkori pápáról gyalázkodó stílusban beszélnek. Elég a "Cápalátogatás" ügyre gondolni (1991-ben II. János Pál Magyarországon - Google segít, ha nem rémlik). Ez nem a pápa kilétével függ össze, hanem politikai okai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!