Van rá esély hogy Ferenc pápa szent lesz? Illetve hogy a következő pápa Érd Péter lesz?

Mindig találnak valami kamu indokot a szentté avatásra (pl. megjavult az iPhone-om, miközben a pápa imát mondott a tévében), szóval nem ezen múlik, hanem hogy milyen politikát követ az utódja.
Erdő Péterből nem lesz pápa, lejáratta magát.

Ferenc pápa szerintem szent (életszentsége és szolgálata alapján) és ezt majd egy szenté-avatás is hivatalossá teszi.
Ha Erdő Péter lesz a pápa akkor Ő lesz az utolsó ebben a sorban, mégha nyilván nem is II. Péter néven lenne pápa. (Ezt azért gondolom, mert ő egy hagyománytisztelő és visszafogott ember, nem egy lánglelkű apostoli személyiség, márpedig a katolikus egyház vagy tovább folytatja a megújulást, vagy megszűnik tényező lenni.)

Mivel mostanában nagy divat szentté avatni a II. Vatikáni Zsinat szellemiségét követő pápákat, hogy Ferenc pápát szentté avatják, szerintem elég valószínű. A vox populi szerintem hamar meglesz hozzá (az új szentté avatások során ettől sokszor nagyvonalúan ektekintettek), a vox Dei-re egy kicsit várni kell (ha lesz), a vox sacræ hierachiæ pedig garantálva van, ha az akkor uralkodó pápa úgy szeretné… Ez a hátulütője az új szentté avatási eljárásnak, majdnem hogy azt mondhatnám, hogy azt avathat szentté a pápa, akit csak akar.
Erdő Péter pedig nagy valószínűséggel NEM lesz pápa.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!