Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti is elgondolko...

Keresztények, ti is elgondolkoznátok ezen a következtetésen a Biblia alapján?

Figyelt kérdés

Az egyik fiatal keresztény fiú ismerősöm viccelődött azzal, hogy ha ő állat lenne, akkor orrpereces bika lenne.

Pár nappal később pedig épp ezt olvastam a Bibliában:

Péld. 11,22. "Mint disznó orrában az aranyperec, olyan a szép asszony, akinek nincs okossága."

Erről nekem az a benyomásom, hogy ennek a fiúnak a különösen szép, de nem túl okos lányok tetszenek.Szerintetek van-e összefüggés?

Mert a Biblia az élet minden területére ad útmutatást, ha figyelemmel követjük. Írjatok! Köszi.

2010. nov. 11. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebből legfeljebb az következne, hogy ő maga külsőleg vonzó, de nem okos...
2010. nov. 11. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Első igazat szólt :) de én nem ragaszkodnék ennyire a Biblia szó szerinti értelmezéséhez...
2010. nov. 11. 10:08
 3/8 anonim ***** válasza:

a Biblia az élet minden területére ad útmutatást, ha figyelemmel követjük

de nem mindenkinek minden mondatát a Biblia határozza meg, még akkor se, ha keresztény

2010. nov. 11. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Inkább az lehet, hogy nekem írtad le ezt a sort. Mivel egy szép asszonyt szeretek, ki elég butácska. Számomra vonzó, de előbb-utóbb csalódni fogok benne. Mert most még csak az aranykarikát látom, de eljön idő mikor "felébredek".

A BIBLIA olyan, hogy mindenki a saját életére alakítja. Isten a Biblia alapján egyengeti utunkat.

2010. nov. 11. 14:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérdező "legyen neked a hited szerint"ebben az egészben ez a lényeg.ha te ezt látod bele akkor számodra ez lesz a valóság.szerintem nincs semmi összefüggés a két dolog között.szinte bármibe bele lehet magyarázni bármit.
2010. nov. 11. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon vonnék összefüggést az ismerősöd kiszólása és a Példabeszédek sorai között.

Miért?

I. Mert a srác, szerintem egyszerűen szexuálisan túlfűtött – gondolom, mivel a szív teljességéből szól a száj.

II. A kettő között, csak annyi az összefüggés, hogy mindegyikben van egy orrperec, de ennek alapján, még elég nehéz összehozni a bikás és a malacos sztorit.

III. Én nem a Biblia alapján vonnék le következtetést, hanem a történtek alapján!

Beszéltél a sráccal > 3 nappal később olvasol egy történetet > és ki jut eszedbe? > a szexuális enyhén túlfűtött fiatal versenyző > nincs ezzel semmi gond > addig, amíg a bika át nem töri a karámot…..

A Biblia, valóban az élet minden területére vonatkozóan útmutatást ad, de véleményem szerint, alapvetően nem az olvasó szeszélye és elvárásai szerint.

Ha mégis, akkor nagyon tanulságos lehet ellátogatni egy pszichiátriai intézetbe, ahol a ”szállóvendégek” 70%-a a saját ízlése és hóbortja szerint válogatott a Biblia lapjai között.

A Biblia olyan csodaszer, amitől elváltozik az ember, de nem bikává – hanem inkább juh lesz belőle...

Pl.: I.Thesszalonika 4:3 Mert ez az Isten akarata, a ti szentté lételetek, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok.

119:9 Zsoltár Mi módon őrizheti meg az ifjú az ő útját, hanem a Te beszédednek megtartása által....

2010. nov. 11. 20:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen osszefugges nincs, de hasonlat igen! S Jezus igy tanitott.
2010. nov. 12. 19:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem, úgy gondolom, hogy nincs összefüggés a barátod által mondott dolog, illetve a Bibliában leírtak között. De, miért nem kérdezed meg tőle ?:)
2010. nov. 13. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!