Megnézetnéd a Passió c. filmet középiskolásokkal?

Mi suliban néztük, hittanon azt hiszem. Igazából jártam etikára és hittanra is és mindegyik órán filmeket néztünk, akár véreset, akár erotikusat is.
Nekünk akkor nem volt gondunk vele (2000-es évek vége), de azóta azt vettem észre, hogy mindenki érzékenyebb lett mindenre, szóval nem tudom.
Csak egy film. De ma már mindenki mindenen kiborul.

Egyrészt kemény film(nem vagyok vallásos, de megnéztem), másrészt maga az, hogy nem bírja a vért és rosszul lett nem a film hibája. Rengeteg filmben van vér, gondolom a tanár nem tudta, hogy nem bírja a látványát.
Az, hogy nem értesz vele egyet szíved joga, de sok mást is megtapasztalhat amivel nem fogsz egyetérteni. Amúgy szinte biztos vagyok, hogy nézett már ennél "rosszabb" dolgokat is

Mi 10.ben néztük meg, nem vallásos iskola voltunk, de a töri tanár keményen vallásos volt és így az óra keretein belül megnéztük. Előzetesen szólt hogy mi lesz a film, de nálunk inkább még a lógósok is bejöttek, mert így nem lett hiányzásuk és a filmnézés az nem tanulás.
Amúgy nem igazán érdekelt minket a film, nem figyeltünk. Kb betudtuk annak hogy ez csak a szokásos keresztény megszállotsága a tanárnak. Mindig olyan sokáig húzta azokat a leckéket amik a kereszténységről szóltak, a többi ami bár fontos anyag volt azt olyan monotonon és röviden diktálta. Egy csomó mindent nekünk kellett kidolgozni a témában.
Így utólag visszagondolva szerintem felesleges és nehéz film is volt 10.ben, 20on évesen megnéztem és arra jutottam hogy nem kellene ezt iskolába egyáltalán megnézetni.
Amúgy az rosszabb volt mikor 8.ban a Schindler listaját néztük töri órán. Nem is értettük annyira fiatalon úgy ahogy kellene viszont mindenkit padlóra küldött.

Nem értem, hogy mi a baj a filmmel, annak is érdekes lehet történelmi okokból, aki egyáltalán nem vallásos, elég sok olyan is megnézte.
"Volt, aki rosszul lett, nem bírja a vér látványát."
Javaslom, hogy forduljanak pszichológushoz vele a szülők, lehet tudnak rajta segíteni, ha ennyire súlyos a probléma és nem csak a hisztéria mellékhatása miatt lett rosszul.

Ha már random filmet nézünk, megkérdezem az osztályt, mit nézne meg.
Egyébként egy silány mesefilm, nem sok művészi értékkel, de persze ebből is lehet tanulni. Csak kérdés, mit.

"Nem értem, hogy mi a baj a filmmel, annak is érdekes lehet történelmi okokból, aki egyáltalán nem vallásos, elég sok olyan is megnézte."
Te a Caligulát is megnézetnéd középiskolásokkal?

Nem, veled ellentétben nem nézetnék erősen erotikus filmet fiatal diákokkal. Eleve fura, hogy ilyesmivel "házalsz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!