Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megnézetnéd a Passió c....

Megnézetnéd a Passió c. filmet középiskolásokkal?

Figyelt kérdés
15 éves gyerekem osztályába elkezdték vetíteni a Passió c. filmet mindenféle előzetes rákészülés nélkül, egy helyettesített szakmai órán. Egyáltalán nem vallásos iskola, nincs hittan/erkölcstan óra sem. Volt, aki rosszul lett, nem bírja a vér látványát. Mi nem vagyunk vallásosak, néha beszélgetünk azért ilyen témákról, de nem nézetném meg a gyerekkel ezt a filmet, sőt magam sem nézném meg, nekem bőven megfelelne, ha a témában max ismeretterjesztő filmeket látna a témáról a gyerek. Nincsenek illúzióim, ráadásul nem nyomozok utána, biztos lát nem neki való tartalmakat a neten, de nem értek vele egyet, hogy ezt a suliban elkezdték nekik vetíteni.

márc. 24. 16:20
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
53%

Mi suliban néztük, hittanon azt hiszem. Igazából jártam etikára és hittanra is és mindegyik órán filmeket néztünk, akár véreset, akár erotikusat is.

Nekünk akkor nem volt gondunk vele (2000-es évek vége), de azóta azt vettem észre, hogy mindenki érzékenyebb lett mindenre, szóval nem tudom.

Csak egy film. De ma már mindenki mindenen kiborul.

márc. 24. 16:23
 2/29 Potyondi Gergely ***** válasza:
25%
Igen. A világ legfontosabb eseményéről szól, vagyis arról, hogy Jézus kereszthalálával megvált minket a bűneinktől. Mindenkinek látnia kell.
márc. 24. 16:32
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt kemény film(nem vagyok vallásos, de megnéztem), másrészt maga az, hogy nem bírja a vért és rosszul lett nem a film hibája. Rengeteg filmben van vér, gondolom a tanár nem tudta, hogy nem bírja a látványát.

Az, hogy nem értesz vele egyet szíved joga, de sok mást is megtapasztalhat amivel nem fogsz egyetérteni. Amúgy szinte biztos vagyok, hogy nézett már ennél "rosszabb" dolgokat is

márc. 24. 17:04
 4/29 anonim ***** válasza:
88%

Mi 10.ben néztük meg, nem vallásos iskola voltunk, de a töri tanár keményen vallásos volt és így az óra keretein belül megnéztük. Előzetesen szólt hogy mi lesz a film, de nálunk inkább még a lógósok is bejöttek, mert így nem lett hiányzásuk és a filmnézés az nem tanulás.

Amúgy nem igazán érdekelt minket a film, nem figyeltünk. Kb betudtuk annak hogy ez csak a szokásos keresztény megszállotsága a tanárnak. Mindig olyan sokáig húzta azokat a leckéket amik a kereszténységről szóltak, a többi ami bár fontos anyag volt azt olyan monotonon és röviden diktálta. Egy csomó mindent nekünk kellett kidolgozni a témában.

Így utólag visszagondolva szerintem felesleges és nehéz film is volt 10.ben, 20on évesen megnéztem és arra jutottam hogy nem kellene ezt iskolába egyáltalán megnézetni.

Amúgy az rosszabb volt mikor 8.ban a Schindler listaját néztük töri órán. Nem is értettük annyira fiatalon úgy ahogy kellene viszont mindenkit padlóra küldött.

márc. 24. 17:32
 5/29 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem, hogy mi a baj a filmmel, annak is érdekes lehet történelmi okokból, aki egyáltalán nem vallásos, elég sok olyan is megnézte.

"Volt, aki rosszul lett, nem bírja a vér látványát."

Javaslom, hogy forduljanak pszichológushoz vele a szülők, lehet tudnak rajta segíteni, ha ennyire súlyos a probléma és nem csak a hisztéria mellékhatása miatt lett rosszul.

márc. 24. 17:41
 6/29 anonim ***** válasza:
61%
Velünk megnézették, de én katolikus iskolába jártam. Nem vallásos iskolában nem kényszeríteném rá senkire, fakultatív lenne, viszont akit érdekel, annak legyen lehetősége megnézni, megbeszélni. A többieknek ne legyen kötelező.
márc. 24. 17:45
 7/29 anonim ***** válasza:
17%

Ha már random filmet nézünk, megkérdezem az osztályt, mit nézne meg.

Egyébként egy silány mesefilm, nem sok művészi értékkel, de persze ebből is lehet tanulni. Csak kérdés, mit.

márc. 24. 18:08
 8/29 anonim ***** válasza:
19%

"Nem értem, hogy mi a baj a filmmel, annak is érdekes lehet történelmi okokból, aki egyáltalán nem vallásos, elég sok olyan is megnézte."

Te a Caligulát is megnézetnéd középiskolásokkal?

márc. 24. 18:09
 9/29 anonim ***** válasza:
60%
Nem, mondjuk inkább azért nem, mert nincs relevanciája, ha nem egy vallásos iskolai diákjairól vagy egy hittan óráról van szó. Ennél jóval fontosabb dolgokkal kellene eltölteni az időt (amibe belefér a filmnézés, egyébként, csak akkor a tantárgyakkal kapcsolatban lévő témákkal foglalkozzon a film).
márc. 24. 18:27
 10/29 anonim ***** válasza:
48%

Nem, veled ellentétben nem nézetnék erősen erotikus filmet fiatal diákokkal. Eleve fura, hogy ilyesmivel "házalsz".

márc. 24. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!