Megtért testvérek! Szerintetek a Biblia megengedi a fogamzásgátlást? (nem az egyházak véleménye érdekel, hanem az, hogy Isten mit vár el tőlünk, felekezettől függetlenül)
Figyelt kérdés
Ha igen,szerintetek milyen formáját?Ha tudtok,írjatok legyetek szívesek ige helyeket is.2010. nov. 9. 11:11
11/13 anonim válasza:
A Biblia idejében nem létezett fogamzásgátlás, így elég nehéz lenne igehelyeket írni. De a gyilkosság bűn, tehát az abortusz nem megoldás. A felelőtlenség meg nagy hiba,mert a gyerekeiddel szúrsz ki. Tehát ezek alapján nyugodtan használj fogamzásgátlót, mert az nem gyilkosság hanem megelőzés.
12/13 anonim válasza:
Ha például házasságon kívül szexelsz már a paráznaság bűne. Nagyobb bűn mint a fogamzásgátlás. Én sajnos így élek és mindig bűnös vagyok, engem inkább ez foglalkoztat. Amúgy óvszert használok a barátnőmmel, mert ma olyan vékony óvszereket lehet kapni, hogy nem érzed, hogy rajtad van vagy sem, csak a tudat. De persze a nagy többségnek zoknit jelent. És a legvégén nem is a nemi aktus a lényeg, ha valakit igazán szeretsz, akkor óvszerrel is a fellegekben jársz és elég az ha megöleled és megcsókolod.
13/13 anonim válasza:
Ahhoz, hogy csak megöleld és megcsókold, nem kell óvszer... :-))
Bocsi, csak vicc volt. Ha szeretitek egymást és egyszer majd összeházasodtok, akkor megnyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!