Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sátán gonosz vagy csak...

A Sátán gonosz vagy csak kikiáltották gonosznak, amiért szembefordult a diktatórikus Istennel?

Figyelt kérdés

febr. 16. 21:33
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Tehát kedves kérdező,azt gondolod hogy a sátán a jó? Akkor lehet hozzá szólni,próbáld ki hogy jót tesz e veled vagy rosszat."

Nem, szerintem nem is létezik. Nem tud bántani. Az istenek megvédenek a sötét erőktől. Én Odinhoz, Thorhoz, Freyjához és a többi északi istenhez imádkozok.

febr. 17. 17:31
 12/28 anonim ***** válasza:
És miért pont az északiakhoz?
febr. 17. 19:48
 13/28 anonim ***** válasza:
#12 Na ja. Miért nem a keleti istenekhez? xD
febr. 17. 19:54
 14/28 anonim ***** válasza:
12# Mert baromi jó jeges kávéjuk van.
febr. 17. 19:57
 15/28 anonim ***** válasza:
#14 Ja jó, akkor meg is értem, hogy az északi istenekhez imádkozik.
febr. 17. 21:14
 16/28 anonim ***** válasza:

"Nem, szerintem nem is létezik. Nem tud bántani. Az istenek megvédenek a sötét erőktől. Én Odinhoz, Thorhoz, Freyjához és a többi északi istenhez imádkozok."

Ez az a feminista nő aki azt, hiszi a skandináv mitológia feminista vallás. xD

Szegénykém nem szereti a patriarchátust a férfiak által dominált társadalmat. Ezért a keresztény vallást teszi felelőssé.

Szíve joga. Csak éppen azt nem veszi észre, hogy soha a történelem során nem volt nőnek akkora hatalma Európában mint a kereszténység idején.

Izabella I. (Kastíliai Izabella) - Ő és férje, Ferdinánd, 1492-ben egyesítették Spanyolországot, és fontos szerepet játszottak Kolumbusz Kristóf felfedezőútjának finanszírozásában.

Mária Terézia A Habsburg Birodalom uralkodója volt a 18. században, és fontos reformokat vezetett be, amelyek átalakították a birodalom politikai és gazdasági struktúráját.

Katalin a Nagy Oroszország cárnője volt a 18. században, és alattvalói jogait kiterjesztette, valamint modernizálta az országot.

Elizabeth I. Anglia királynője a 16. században, aki alatt Anglia politikai és kulturális aranykora bontakozott ki.

Lehetne még sorolni bőven.

Mond kérdező, hol vannak azok a női vikingek akik ezekhez a nőkhöz hasonló hatalommal bírtak? Sehol.........

Még most sincs akkora hatalma egyetlen nőnek sem, és valószínűleg már nem is lesz.

febr. 18. 00:09
 17/28 A kérdező kommentje:

“ És miért pont az északiakhoz?”

És ti miért követtek egy zsidó istent?

febr. 18. 07:11
 18/28 anonim ***** válasza:
Nem egy zsidó istent, hanem a zsidók Istenét. Azért, mert Ő az egyetlen Isten. Ki mást követnénk?
febr. 18. 08:26
 19/28 anonim ***** válasza:

Újra definiálhatjuk a gonoszság fogalmát a Bibliával szemben, de ez senkinek nem fog használni.

Nevezhetjük Istent diktatórikusnak. Nincs ebben semmi helytelen, az alázat elkerülhetetlen. Aztán aki Őt követi, elnyeri jutalmát.

A Sátán nem kér alázatot, csak közben jól átveri az embert.

febr. 18. 13:07
 20/28 Jégszív ***** válasza:

#1-2.

Ja persze: "mert meg van írva". 🤣

tegnapelőtt 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!