Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban egyre kevesebb gyermek...

Valóban egyre kevesebb gyermeket keresztelnek meg?

Figyelt kérdés
febr. 16. 21:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
10. Hát inkább mint agykárosult😄
febr. 17. 13:31
 12/22 anonim ***** válasza:
Hála legyen érte Istennek. Nem gyerek keresztséget akar Isten,hiszen nem is tudja a gyerek hogy mi az. Felnőtt vagy legalábbis olyan korban kell bemerítkezni amikor az illető elfogadja urának Jézust,bűnbánatot tart. Biblia nem ír csecsemő keresztségről. Csak gyermek bemutatás volt az akkori időben is. A vallások hozták be ezt a fajta keresztséget amit te mondasz. De nem tekinthető biblikus cselekedetnek.
febr. 17. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:

"Remek, csak a kérdés az volt, hogy kevesebb gyereket keresztelnek-e meg."

És akkor mi van 2*Sü?

Egy lépéssel előrébb vittem a témát. Na és?

"Ja. Ettől lettél valláskárosult."

Mondja ezt az agykárosult, aki annyit nem bír felfogni, hogy az Istenhívő nem vallásos.

febr. 17. 14:02
 14/22 2*Sü ***** válasza:

> És akkor mi van 2*Sü?

Akkor az van, hogy offtopic a válaszod.

> Egy lépéssel előrébb vittem a témát. Na és?

Oké, akkor én meg azt mondom, hogy nem az számít, hogy hiszel-e Istenben vagy sem, hanem hogy mennyi cement kell egy művelődési ház betonozásához, mert hát ugye én szabad asszociációk mentén előrébb vittem a témát. ;-)

febr. 17. 14:41
 15/22 anonim ***** válasza:

"Oké, akkor én meg azt mondom, hogy nem az számít, hogy hiszel-e Istenben vagy sem, hanem hogy mennyi cement kell egy művelődési ház betonozásához, mert hát ugye én szabad asszociációk mentén előrébb vittem a témát. ;-)"

Csak hogy én kontextuson belül maradtam 2*Sü.

febr. 17. 14:53
 16/22 2*Sü ***** válasza:

Én is kontextuson belül maradtam, csak más gondolatmenet mentén bővítettem a kontextust. Hiszen egy hívő, de templomba nem járó embernek is lehet igénye, hogy pl. a hitről szóló előadásokat meghallgasson, vagy más hívő, de templomba nem járó emberekkel eszmecserét folytasson. Ha nem templom, akkor kézenfekvő helyszíne lehet ennek egy művelődési ház, és a művelődési házak számának növekedése kérdésében fontos szempont, hogy mennyi cement kell az alapozásukhoz.

Viccet félretéve ha te nem érzed, hogy miért offtopic, hogy egy „valóban egyre kevesebb gyereket keresztelnek meg?” kérdésre azt írod, hogy ezen kérdés szempontjából a keresztelések számáról szóló adatok nem sok mindent bizonyítanak, akkor megette a fene az egészet.

febr. 17. 20:16
 17/22 anonim ***** válasza:

"Viccet félretéve ha te nem érzed, hogy miért offtopic, hogy egy „valóban egyre kevesebb gyereket keresztelnek meg?” kérdésre azt írod, hogy ezen kérdés szempontjából a keresztelések számáról szóló adatok nem sok mindent bizonyítanak, akkor megette a fene az egészet."

Én azt érzem 2*Sü hogy a kérdés lényegében csak egy újra csomagolt változata annak, hogy tényleg egyre kevesebb a keresztény?

febr. 17. 21:18
 18/22 2*Sü ***** válasza:

> Én azt érzem 2*Sü hogy a kérdés lényegében csak egy újra csomagolt változata annak, hogy tényleg egyre kevesebb a keresztény?

Lehet, hogy igen, lehet hogy nem. A kérdésből nem derül ki. Lehet egy aggódó keresztény kérdése is, aki valahonnan azt hallotta, hogy csökken a keresztelések száma, és feltette a kérdést, hogy vajon ez igaz lehet-e. Az sem túl jó – szerintem –, ha a kérdésre adott válasz helyett a válaszolók megpróbálják kitalálni a kérdés kontextusát és valami olyan dolgot kezdenek el boncolgatni, amiről a kérdésben szó sem volt, olyan mondatokat adva a kérdező szájába, amit nem hogy nem írt le, nem is gondolja. De ez még adott esetben valamennyire elnézhető. De az már tényleg némileg abszurd, ha egy válasz abból áll, hogy a *ténylegesen* feltett kérdés szempontjából valóban releváns tényezőt nem relevánsnak nyilvánítja mert abból a kérdésből amit ő *feltételez* mögé, abból a szempontból lehet, hogy nem releváns.

Ez olyan, mintha valaki feltenné a kérdést, hogy növekszik-e az infláció. Nyilván a kérdés szempontjából mi sem relevánsabb, minthogy nőnek-e az árak a boltokban. De valaki azt találja mondani, hogy „az, hogy nőnek az árak, az nem sok mindent bizonyít”. Csak azért, mert ő a kérdés mögött – ahogy te fogalmaztál – azt *érzi*, hogy a kormánykritika lehet mögötte és azt gondolja, hogy a kormány teljesítményét nem feltétlenül lehet jól az infláción keresztül megítélni. Oké, feltételezheti ezt, de ettől még az az árak emelkedése igenis bizonyítja az infláció növekedését.

febr. 17. 22:38
 19/22 anonim ***** válasza:
A minőség fontosabb, mint a mennyiség. Inkább ne is legyenek divat keresztények
febr. 18. 11:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Egyre több az erkölcstelen, túlságosan libsi ember
febr. 18. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!