Ugyan tudom, hogy nem félős szívet kaptunk, de szerintetek az normális, hogy tartok az okkult tanítástól és félek a guruktól, mesterektől?
Nagyon helyes, hogy tartasz az ilyen dolgoktól.
Mindenkinek el kéne kerülni ezeket.
Helyes, hogy tartasz tőlük. A tűztől is tartasz, pedig az nem veszélyes a lelkedre.
Máté 10:28 Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában.
"Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában."
Vagyis Istentől?
Emlékszem megtérésem elején én is tartottam ezektől a figuráktól.
Aztán rájöttem:
Mit félek én ezektől? Mit tartok én az okkultizmustól, boszorkányoktól, sátánistáktól, buddhistáktól vagy az ateistáktól?
Miért is kellene félnem bárki embertől? Ha én ugyanis megtértem, mert megtapasztalásom volt és bizonyság adatott nekem arról, hogy Isten létezik, sőt segít, akkor mi félni valóm van.
Sőt, inkább utána kutattam. Létező dolgok ezek. Működőképes dolgok. De csupán rövid távon hatásosak és áldásosak, hosszú távon pedig gyengék ezek a tanítások.
Akik pedig Jézus tanítását követik, azok bár rövid távon értelmetlennek tűnnek és működésképtelennek, mégis hosszútávon látványos változásokhoz vezetnek el.
Isten oltalmazza azt, aki megismerte a Jézust. Jézust pedig aki megismerte, az Istent ismerte meg. Istennél pedig nincs lehetetlen. Jézust pedig meg lehet ismerni a Biblia alapján.
De nem csukhatjuk be a szemünket az ilyen figurák és csodajeleik láttán. Ahogy a tudományok és technológia láttán sem hunyhatjuk be a szemünket.
Ugyanúgy, ahogy használjuk az ember alkotta technológiát használhatjuk azt is, amiről ezek a guruk beszélnek.
Ők is olyanok, mint a kutatók, akik felfedezték Isten törvényszerűségeit és kiaknázzák őket.
Nem ellenségek azok, hanem szövetségesek. Általuk válik felfedezhetővé a teljes teremtés, melytől nem a teremtett dolgokat imádjuk jobban, hanem, akit Isten elhívott erre az útra, azok Istent csodálják és imádják jobban.
Nem ördögtől valók ezek a tanítások és az emberek sem ördögtől valók, akik ezeket tanítják. A gonoszság az, ami az ördögtől való.
A szólás ezt mondja:
"Jobb félni,mint megijjedni!"
Az okkult jelenségek forrása Sátán,aki mérhetetlen erővel rendelkezik.
Ahogyan a medve sem teddybeer,a játék, úgy Sátán sem "jópajtás". Éva is jobban tette volna,ha nem játszadozik vele!
A guruk,mesterek, olyan nem isteni tudományokkal rendelkeznek,melyek könnyen becsaphatnak. Vegyítve vannak az igazság magjaival,de tévútra vezet tanításuk....A medvét is jobb elkerülni,meg az előbbieket is!
#6: De, az okkultizmus ördögtől való. Talán Isten tűrné, hogy emberek parancsoljanak az angyalainak?
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!