Kihez szoktatok imádkozni? Jézushoz vagy Istenhez, vagy esetleg felváltva? Vagy mindegy, hogy kihez?
Szia
Szeretném ha az imám eljutna Istenhez. Krisztus elmondta milyen "úton" tudom a kéréseimet, köszönetemet, hálámat eljuttatni a Teremtőhöz. Ezt mondta ezzel kapcsolatosan, vagyis hogyan imádkozzunk: "Ti tehát így imádkozzatok: »Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved" Máté 6:9
és ezt is mondta:
"Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis általam." János 14:6
"... Arra jelöltelek ki benneteket, hogy mindig teremjetek gyümölcsöt, olyan gyümölcsöt, amely maradandó, és így bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek." János 15:16
másik helyen:
Zsoltárok 5:1, 2 "Hallgasd meg szavaimat, ó, Jehova! Fordíts figyelmet sóhajomra.
2 Figyelj oda segélykiáltásomra, ó, királyom és Istenem, mert hozzád imádkozom."
Ha nem úgy közeledünk Istenhez, ahogyan ó mutatja a hozzá vezető utat, nem ér el Hozzá az imánk. Erről ír a Példabeszédek 28:9
"Aki nem hajlandó odafigyelni a törvényre, annak még az imája is utálatos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!