Miért hirdetik az egyházak a házasság szentségét, ha a férfiaknak óriási nyűg lett egyetlen nőhöz kötődni?

Ne általánosíts!
Pontosan azért hirdetik a szentségét, azt, hogy az esküben ott a hűség, ami személyes döntés kérdése: tartsd be az esküdet.
Amint írtam ez inkább a fiatalabbakra jellemző még - a középkorúság megkezdése előtt inkább. A gyermekvállaláshoz kötődik jobban.
Szentháromság. Ez a szó jelentős súllyal bír. (Szent "kettős" kötelék az viszonylag ritkán erős, ahogy haladunk a XXI. században előre.)
Nem általánosítás, de nem igazán tapasztalok keresztény házasságokat. Ettől még lehetnek viszonylag nagy számmal, de kevésről van tudomásom.

"nem igazán tapasztalok keresztény házasságokat. Ettől még lehetnek viszonylag nagy számmal, de kevésről van tudomásom."
Ez azért van, mert senkinek sincs bejelentési kötelezettsége feléd és/vagy mert nem forgolódsz eleget vallásos körökben.

“ Amint írtam ez inkább a fiatalabbakra jellemző”
Ez is általánosítás.

Ad 1.: Nem mindenkinek nyűg. Én sok boldog házasságot ismerek.
Ad 2.: A házasság nem kötelező. Ha te nyűgnek érzed, ne házasodj meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!