Egy házasságon belül mik az egyházi és a nem egyházi szentségek?
A házasság_maga_ az egyik a hét Szentség közül, ezért csak óvatosan,vegyük fel, elég a polgári házasság és nem kell utána divatból még a templomba is menni, csak akkor, ha tutibiztos, hogy kibírod a párod mellett, pl. 10 év múlva még mindig nagy a szerelem.
A polgári házasságot egyházi szempontból nem lehet megtörni, mert nem ismeri az egyház ezt az eseményt, és igaz, hogy parázna kapcsolatban fogsz élni a pároddal, de az nem halálos bűn, tehát nem választ el véglegesen istentől, az egyházi-szentségi házasság melletti huncutkodás pedig ún. halálos bűn, azaz nagyon berágnak miatta odafönn, annyira, hogy el is felejtenek.
Ez a katolikus anyaszentegyház tanítása nagyon egyszerűsítve, más egyház pedig nincs.
Az eretnekek, (pl. ref.,baptista stb.)mást és mást ötleteltek ki az idők folyamán.
Amúgy szerintem, bár tudom a hittant, simán el tudom képzelni a mindenséget isten nélkül is, csak az ember gyenge ahhoz hogy lenyelje a békát amit a halálfélelem tol le a torkán ezért ilyen furcsa tevékenységet folytat mint a vallás követése, és próbálja a fejét a homokszint alatt tartani...
elkalandoztam, bocs.
szia
Az első válasz értelmetlen halandzsa!
Mindenki maga döntse el,hogy akar-e egyházi házasságot is kötni! Igen sokan vannak,akik életük végéig együtt maradnak!
Az egyház szó pedig minden hivatalosan bejegyzett egyházat magában foglal,nemcsak a katolikust!
A kérdésedre válaszolva: csak a házasság szentség! Más szentség a házasságon belül nincs! A házssagkötéskor tett fogadalmat kell betartani: holtomiglan-holtodiglan, jóban-rosszban,hűségben!
a katolikus egyház addig volt az egyetlen egyház, amíg ő volt a "keresztény" egyház. De a történelem folyamán alkalmatlannak bizonyult a feladatra, ezért alakultak ki a protestáns felekezetek.
Kérdező,a házasság ettől függetlenül szentség. Úgy ahogy van. Nem teológiailag, hanem a Biblia alapján.
A személyeskedőnek írom.
Az a halandzsa amit-lévén- nem tudod dekódolni az összetett mondatokat itt papagájkodsz, mert ezt a séma rizsát bárkitől megkapja kérdező testvérünk.
Inkább halandzsázd el, hogy hol a logikai, vagy dogmatikai hiba a válaszomban._(( Taníts mester!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!