Szerintetek a halál a végleges megnyugvás?
Nyilván nem tudjuk pontosan hogy mi következik a halál után az emberrel legalábbis a tudattal.
Érdekelne hogy nektek mi a meglátásotok erről a témáról. Vajon a halál a végleges elmúlás és a tudat teljes megszűnése vagy utána még van valami?
Aki szenved esetleg például fizikálisan vagy lelkileg mert végstádiumban van és óriási fájdalmai vannak (sajnos volt ilyen ismerősöm, Isten nyugosztalja) és például egy ilyen ember véget vet az életének a saját kezével mert már nem bírja elviselni azt a fájdalmat, az bűn?
Vannak érdekes beszámolók a klinikai halál állapotából visszahozott személyektől de ott még működött az agyuk tehát nem haltak meg teljesen ez is érdekes például.
Érdekelne hogy ti hogyan viszonyultok ehez a témához, tudom nem egyszerű, sőt talán az egyik legnehezebb téma.
Nem mindenkinek.
Egyébként hiába hoztak vissza valakit a halál beálta után, lehet ráfogni hogy működött az agy de szerintem baromira nem tud ilyet az agy. Sok halálközeli élménnyel kapcsolatos beszámolót láttam, magyar és külföldit egyaránt. Volt aki tudta mire gondol az adott orvos miközben halott volt vagy volt aki ismerte az épületet, elolvasott egy eldugott feliratot a falon amit megnéztek később és egyezett azzal amit mondott, mindezt úgy hogy az illetőnél beállt a halál.
Számomra nem bűn.
S bizony van az a helyzet, állapot és eltűrhetetlen hosszú időn át elviselt fájdalom, amikor az ember a megnyugvást, a földdel való eggyé válást választja.
Több haldokló embert kezeltem.
Voltak, akik szörnyű állapotokban voltak. Pl elmúlt a fájdalomcsillapító hatása ... A poklot élték meg. Fájdalomtól sírva ordítás, de úgy, hogy nyakán az összes ín, izomcsoport, erezet kifeszült, kezei ökölben szorítva vagy valamibe erősen kapaszkodva ... Volt hogy belém kapaszkodva nyomta belém körmeit is, úgy hogy észre se vette s könyörgött, hogy segítsek...
Igen, a halálba való átsegítésről van szó. Fájdalmas, nehéz folyamat a halál beáltáig. Mikor kezét fogod s annyit mond "köszönöm,angyalom".
Ha több ember látna, tapsztalna ilyet, akkor rájönnének:
Nincs itt semmi bűn. Egyszerűen ott van az életnek vége, had nyugodjon békében.
S ezt várom el én is, ha olyan állapotba kerülnék inkább véget vetek, mintsem azon legyenek, hogy életben tartsanak kínok között agyon gyógyszerezve.
Az állatvilágban is, ha jön a halál, akkor jön és része lesz a természet körforgásának az elhúnyt teste. Tápláléka lesz más állatoktól fogva a talajnak.
Mi emberek pedig, ha tudjuk, hogy pl halálos, végleges helyzetben van valaki, mégis istent játszva akarunk több időt kicsikarni.
Egyik szerettem családi, baráti összejöveteleket kért halála előtt s megmondta, senkitől semmi szánakozást nem kér, ő csak boldog akar lenni az utolsó pillanatig.
S egy délutáni szundításkor megöregedett teste békésen feküdt puha ágyában.
Tiszteletben kell tartani az embert s a halál eljövetelét.
A halál után a tudatunk, személyiségünk, emlékeink megszűnnek, hiszen ezeket az idegsejtjein közti kapcsolatok kódolják, amik megszűnnek, tönkre mennek, lebomlanak.
Utána nincs semmi. Megszűnik az idő, a tér, a jó a rossz. De mivel nincs tudatod, nem agyalsz ilyeneken, nem sajnálod magad, hogy milyen rossz, hogy meghaltál, hiszen nem fogsz tudni róla.
A klinikai halálban lévő élmények azért nem relevánsak, mert noha a szív megállt, az agy, idegsejtek még egy darabig működnek. És mivel hasonló mindenkinél a felépítésük, ezért számolnak be hasonló élményekről.
A végstádiumú haldoklókról feltett kérdésed már nehezebb. Ebben nem tudok állást foglalni. Pedig érintett vagyok, az egyik szülőm is így halt meg 21 éves koromban. Kénytelen voltam végignézni ahogy ordítozik a fájdalomtól. Borzasztó volt.
Van amikor az öngyilkosság megváltás pl mikor egy orv-os tönkretesz, a fluorkinolon antibiotikum patkányméreg saját tapasztalat. Jogom van eldönteni meddig élek. Szenvedjen az aki akar. Sok helyen legális az eutanázia, beadják az egészségkárosodásos ambuláns lapokat és eldöntik hogy ők vagy nem. Ha még valaki idióta szerelmi banat miatt hal meg az emberi butaság.De pl az idegkárosodásra sincs normális fájdalomcsillapító, csak zombi gyogyszar, de az se hát egy idő után.
A harmadik halálozási ok a gyógyszerek mellekhatasai csak ezt senki nem reklámozza,😅, ha pedig hiszitek az orvosonak ajánlom a pszichiátria mint halalipar című dokumentumfilmet, meg hány gyogyszerfeletol haltak meg tömegesen emberek vagy lettek örökre rokkantak vagy kéz láb nélkül születtek.az orv-osok nagy része sima gyogyszerugynok.
Ezenkívül ajánlom julius Andante hangoskönyvet a youtubeon.
Hát akik visszajöttek a klinikai halálból nem igazán örültek neki és több száz beszámolót hallgattam meg hogy odaát sokkal jobb volt.
És senki nem találkozott istennel hanem régi hozzátartozókkal.
Reinkarnációra is vannak példák meg hogy a picik látják a lelkeket.
Mivel mindenki energiamezo eltűnni nem tud. Sőt láttam videót halottashazbol ahogy a lélek kiszállt a halottbol.
Az ember hazatér ennyi
Szia
A kérdésed alatt több kérdést tettél fel, ha megengeded én a főkérdésedre szeretném megírni azt, amit a halállal kapcsolatosan a Biblia ír.
Prédikátor 9:5, 6, 10
Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik...Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség." - ez történik az emberrel, amikor meghal.
De ez "végleges" megnyugvás. Krisztus ezt ígérte: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, az élet feltámadására, akik hitvány dolgokat cselekedtek, az ítélet feltámadására” János 5:28–29.
János a Jelenések könyvében leírja, milyennek látta a feltámadást: „a tenger kiadta a benne levő halottakat, és a halál és a hádesz is kiadta a benne levő halottakat, és megítélték őket egyénenként a tetteik szerint. A halált és a hádeszt pedig a tűz tavába vetették. Ez jelenti a második halált: a tűz tava” Jelenések 20:11–14.
János itt azt is kátta, hogy a halál többé nem lesz az emberi élet része, hiszen "halált és a hádeszt pedig a tűz tavába vetették.".
#6 - "És senki nem találkozott istennel hanem régi hozzátartozókkal."
Dehogynem találkoztak Istennel, javaslom Greck Vivien bizonyságát.
Lássuk be, ez három kérdés.
"A halál a végleges megnyugvás?" Nem TUDOM, de remélem.
"Vajon a halál a végleges elmúlás és a tudat teljes megszűnése" Természettudományos ismereteim alapján IGEN.
"egy ilyen ember véget vet az életének ... az bűn?" Ha az a bizonyos Isten valóban olyan JÓ, mint amilyennek sokan képzelik, akkor semmiképpen. Itt az alkalom, hogy legalább egyszer bebizonyítsa "jóságát"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!