Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi miért mondják,...

A Jehova Tanúi miért mondják, hogy Jézus Mihály arkangyal?

Figyelt kérdés
jan. 17. 10:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
32%

10

Dehogy is. Ez nem az én értelmezésem, hanem a Biblia tisztázza ezt.

Látom nem érted. Isten angyalai és a Biblia írói is tisztában vannak azzal, hogy Sátán fejedelmi címet ajándékozott azoknak az angyaloknak akik hozzá csatlakoztak.

Isten viszont nem oszt fejedelmi címet, csak egy valakinek, még pedig a fiának.

Sátán politikája az oszd meg és uralkodj, Isten nem osztozkodik a hatalmán.

Jézus nem egyenlő az örökkévaló mindenható Istennel, de egyedüli felettese az angyaloknak.

Jézus felett pedig Isten áll. Isten felett nem áll senki.

Ez a teokratikus hierarchia.

(1Korintusz 11:3) . . .minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten.

jan. 18. 10:38
 12/29 anonim ***** válasza:
50%

"Ez nem az én értelmezésem, hanem a Biblia tisztázza ezt."

Persze, hogy nem a tied, hanem a szektádé. A Biblia viszont egyértelműen cáfolja azt. Az előkelő fejedelmek egyikének nevezi Mihályt, amiből kiderül, hogy több Mihállyal egyenlő fejedelem van, és Mihály csak pont az az egy a sok közül, aki épp akkor eljött segíteni.

jan. 18. 11:08
 13/29 anonim ***** válasza:
9%

12

Sajnálom, hogy figyelmen kívül hagyod a teljes Bibliát, ahol egyetlen fő angyal van, több nincs.

Egyetlen ark angyal létezik.

De tiszteletben tartom, amit mondassz.

jan. 18. 13:11
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
Pont arra mutattam egy igét, ami bizonyítja, hogy nem csak egy arkangyal van. Mihály csak egyike az angyali fejedelmeknek.
jan. 18. 13:19
 15/29 anonim ***** válasza:
16%

Nem értetted meg.

Fejedelem egy van az angyalok teokratikus hierarchiájábaban. Az ark kifejezést kizárólag Mihályra alkalmazza. A többes szám arra utal, hogy Sátán angyalai is rendelkeznek fejedelmi címmel, de nem Istentől hanem Sátántól.

jan. 18. 18:37
 16/29 anonim ***** válasza:

"Fejedelem egy van az angyalok teokratikus hierarchiájábaban"

A szektád szerint lehet, de ez itt nem releváns.

"A többes szám arra utal, hogy Sátán angyalai is rendelkeznek fejedelmi címmel, de nem Istentől hanem Sátántól."

Ha igazad lenne, ez azt jelentené, hogy Mihály is sátáni fejedelem, hisz akkor így nyerne értelmet hogy közülük egyik Mihály.

jan. 18. 19:12
 17/29 anonim ***** válasza:

9

Hogy tudsz ennyi badarságot összehordani...ma is.

János 12:26

Aki nekem szolgál, engem kövessen! Akkor, ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is velem. Aki pedig engem szolgál, azt megbecsüli az Atya.”

Olvasd el János evangéliumát.

Térj meg Jézushoz, hogy Őt tud szolgálni és követni.

jan. 18. 21:59
 18/29 anonim ***** válasza:

16

Teljesen ellentmondásos.

Mihály, miért küzdene Sátán démonai ellen, ha Sátántól kapta a címét?

Még mindig nem érted. A Dániel könyvében a démonoknak van fejedelmi rangjuk, akik ellen Isten angyalai küzdenek.

A fejezet arról szól, hogy Sátán démonai országokhoz vannak kirendelve fejedelemként. Az az angyal aki 21 napig küzdött egy démonfejedelemmel, nem tudta legyőzni a démont.

Ezért kellett Mihálynak besegítenie.

Továbbá ismétlem, a Biblia nem írja, hogy Isten Mihályon kívül bárkinek is fejedelmi címet adományozott volna, mivel az angyalok felett soha nem változtat az elrendezésen, és egy valaki alá tartoznak az angyalok.

Az egyetlen fejedelem Isten angyalai felett Mihály, a nevének jelentése:

"Ki olyan mint Isten".

Egyetlen személy hasonlít Istenre, még pedig a fia. Senki más nem kapott ekkora hatalmat tisztséget.

Ezért van szükségük az angyaloknak Mihály fejedelemre, az egyetlenre ha segíteni kell. Más angyaloknak nincs akkora hatalmuk, képességük.

Hogy lehet, hogy csak Mihály fejedelem kap akkora elismerést, a többi angyalt nem említik, csak hírvivő angyalként?

Egyetlen angyalnak sem lehet a nevét tudni ép ezért.

Egyedül Gábriel van megemlítve, de Ő is hírvivő angyal, nem pedig fejedelem.

Talán egyszer majd megérted.

jan. 19. 08:55
 19/29 anonim ***** válasza:

"Teljesen ellentmondásos."

Igen, erre utaltam én is, hogy a te értelmezésed teljesen ellentmondásos.

Az igének kizárólag úgy van értelme, ha abból indulunk ki, hogy Mihályon kívül is vannak angyali fejedelmek. Hisz máskülönben A fejedelem lenne, nem csak EGYIKE a fejedelmeknek.

jan. 19. 09:33
 20/29 anonim ***** válasza:

(Dániel 10:13) 13 De a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem, és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre;. . .

Vedd figyelembe a következő verset:

(Dániel 10:21) 21 De elmondom neked, hogy mi van feljegyezve az igazság könyvében. Nincs senki sem, aki erős támaszom volna mindezekben, csak Mihály, a fejedelmetek.

Amint láthatod az angyal elmondja, hogy egyetlen fejedelme van támaszaként, és az Mihály, nincs több.

Érted már mit jelent, hogy "egyike a fejedelmeknek"?

Nem azt jelenti, hogy több fejedelme van Isten angyalainak, hanem a démonfejedelmeket belefoglalva beszél fejedelmekről.

jan. 19. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!