Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az Bibliai idézet...

Mit jelent az Bibliai idézet hogy nem mindenki aki az Úr nevében űz ördögöt nem az övè?

Figyelt kérdés
jan. 11. 14:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%

Szia.

Az első században Pál idejében is történt ilyen.

A Vallásvezetők némelyike akik ördögüzéssel foglalkoztak, Pál és Jézus nevében akartak démonokat emberekből kiűzni.

Csúnya vége lett ennek.

Ebből lvolt látható, hogy egyetlen egységes csoport, vagy "vallás tagjai" élete, munkássága az amit Isten elfogad, és a démonok is elismernek.

Nem véletlen mondta a démon a következőket a vallásvezetőknek:

(Cselekedetek 19:15, 16) 15 A gonosz szellem azonban ezt válaszolta nekik: „Jézust ismerem, Pál is ismert előttem, de ti kik vagytok?” 16 Erre az az ember, akiben a gonosz szellem volt, rájuk ugrott, egymás után föléjük kerekedett, és diadalmaskodott rajtuk, úgyhogy meztelenül és sebesülten menekültek ki abból a házból.

Többek között azt is jelenti, hogy sokan akik elfogadják Jézust mint megváltót, sőt még egyenlővé is teszik az Atyjával, Istenével, sok olyan "hatalmasnak", jótékonynak tűnő dolgokat tesznek Jézus nevében, amit sem Isten, sem Jézus nem kért, vagy parancsolt.

Amit pedig kértek, vagy parancsoltak, azokat pedig nem teszik meg.

Jézus neve pedig nem "varázsige", amit bármire fellehet vagy fel kell használni. Csak olyasmire, ami összhangban van az Atyjának, Istenének akaratával.

Ezzel nem Isten akaratát, szándékát mozdítják elő, nem ezzel élnek összhangban. Így Jézus törvénytelennek nevezi őket.

Napjainkban is vannak "csodagyógyítások", ördögűzések, sőt még állítólag "nyelveken szólások", ami hatalmas tetteknek számítanak sokak szemében.

Ezeket azért teszik mert úgy vélik, hogy ezek a "csodák" nem szüntek meg, és napjainkban ez azonosítja a keresztényeket.

Azonban Isten szava határozottan elmondja, hogy ezek idővel megszüntek, és a Krisztus által példaként tanított szeretetnek kell megmaradnia.

Azért szünnek meg, mert Isten csak az első századra vonatkozóan ezzel bizonyította, hogy a fia a messiás, illetve, hogy Isten azt a "vallást" fogadja el, mint ami Istennel van összhangban. Ennek pedig egységesnek kell lennie, Isten szellemmel írott szavával, és azzal amit Isten elhatározott.

Isten teljes szavának megírása teljesen befejeződött, ezért Isten már nem használ ilyen természet feletti dolgokat azonosításként.

A keresztény élet mást jelent, mint amit sokaknak tanítottak.

jan. 11. 15:09
 2/15 anonim ***** válasza:
41%

1

Ez a tévtanítás felér egy jó adag Isten káromlással.

Még, hogy megszűntek a csodák, gyógyulások....

Ott, ahol akadályozzák a Szent Szellem munkáját nincsenek is ilyen jelek és csodák...akár a farizeusok....kint maradnak.

jan. 11. 22:37
 3/15 anonim ***** válasza:

2

Sajnálom, hogy nem értesz a Bibliával, és Jézus szavaival egyet:

(János 13:35) 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”

(1Korintusz 13:8–10) . . .De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni. 9 Mert van ismeretünk, de az részleges, és prófétálunk, de az nem teljes. 10 Amikor viszont megérkezik, ami teljes, meg fog szűnni, ami részleges.

Az ilyen adományok, a természetfeletti képességek, amelyeket az apostolok a szellem által kaptak, és amelyeket át tudtak adni másoknak, csak addig maradtak meg, míg a keresztény gyülekezet a szárnyait bontogatja, utána viszont megszűnnek.

Az apostolok halála utáni évszázadban nem volt senki aki ilyen csodákat hajtott volna végre. Csak az apostolok tehettek képessé némelyeket erre. Erről ír a M’Clintock és Strong: Cyclopædia. VI. köt. 320 o.

Jézus figyelmeztetett, hogy a hitehagyáskor lesznek akik ilyen hatalmas cselekedeteket fognak véghezvinni, hogy félrevezessenek másokat.

A szeretet az ami megmaradt, mint ami azonosítja a keresztényeket.

(1Korintusz 13:13) 13 Most azonban megmarad ez a három: a hit, a remény és a szeretet. De ezek közül a legnagyobb a szeretet.

jan. 12. 09:38
 4/15 A kérdező kommentje:
Távozz sátán
jan. 12. 13:43
 5/15 anonim ***** válasza:

3

Ha JW org a mérvadó számodra, akkor nem csodálom, hogy még sötétségben vagy és ezt mered állítani.

"10 Amikor viszont megérkezik, ami teljes, meg fog szűnni, ami részleges"

A Teljesség maga Jézus Krisztus...és Ő még nem jött vissza a mennyasszonyáèrt... szóval csodák még vannak, ott ahol hit is van.

JW tanúinál nincs ott a Szent Szellem, így nem is tudja kiosztani közöttük az ajándékait.... hitetlenségükkel akadályozzák a Szent Szellem

munkáját : Istenkáromlás megy ezerrel...

jan. 12. 19:24
 6/15 anonim ***** válasza:

5

A "teljesség" az ismeretre vonatkozik, nem Jézusra.

A jw.org honlap is a Bibliát veszi alapul, mivel az írások a lényeg.

Figyeld meg Pál szavait, hogy az ismeretről beszél, ami részleges.

Nem pedig Krisztusról.

jan. 12. 19:56
 7/15 anonim ***** válasza:

6

Én találkoztam Jézussal, àtadtam az életemet Neki.

Ő a bölcsességével vezet és szemével tanàcsol...

...amit írtam az Igazságból írtam, ha Te nem adtad àt az életedet Jézus Krisztusnak nincs Benned Élet..

Az Élet Számodra nem Krisztus vagyis hazugságban vesztegelsz.

jan. 13. 11:50
 8/15 anonim ***** válasza:

7

Kedves Válaszoló.

Az életemet Isten akaratának cselekvésére adtam át, ahogy Jézus is tette, amikor megkeresztelkedett.

Nem Jézusnak kell az életedet átadni, hanem az Atyjának.

Az tény, hogy Jézus a példa és az ő parancsai a mérvadóak. Hiszen Isten Jézust hatalmazta fel, hogy a gyülekezetet vezesse.

Amikor megkeresztelkedtem, akkor az Atya, Jehova nevében, a Fiú Jézus nevében, és a szent szellem nevében keresztelkedtem.

Nem tudom miről beszélsz, amikor Isten szava nem írja, hogy az életedet a fiúnak kell átadni.

Ez nem lehet igazság, hiszen a Biblia az igazság, amiben nincs ilyen kritérium, hogy Jézusnak kell az életedet átadni.

jan. 13. 16:24
 9/15 anonim ***** válasza:

8

Ahhoz, hogy eljuss az Atyához Úrrá és Isteneddé kell tenned Jézus Krisztus...ez az irányítás átadás az élet átadás.

Ha ez nem történt meg nem Istened Jézus Istene, a Mennyei Atya. Az az Istened, akik a farizeusoknak volt Jézus idejében.

Meg is nevezem ma a JW.org.

Akik megtértek Jézus Krisztushoz azok kapnak Krisztus Szellemét, aki megérteti a Bibliában írtakat ...nem kell a Bibliát átírni, kivenni, hogy megértsék ...

Én pl. el nem olvasnám JW Bibliát, szinte teljesen átértelmezték... A Róma 10. ben írtak szerint cselekedtek ...

jan. 13. 19:39
 10/15 anonim ***** válasza:

9

Kedves Válaszoló.

Nem írtuk át a Bibliát, és nem úgy jutunk az atyához, hogy Krisztust tesszük az Atya heleyett Istenné.

Krisztus szelleme is az atyától van, vagy is Jehova szellemét kapjuk, így egységesek leszünk Krisztussal és az Atyjával.

Megszenteljük Isten nevét, hírdetjük Isten királyságát, tanítványokat képezünk, hogy megtratsák Krisztus parancsát betartani.

A Biblia nincs átrételmezve, ugyan az van benne mint más fordításokban.

A szavak nyelvtani értelme nem változtat meg semmit.

(2Timóteusz 2:14) 14 Folyton emlékeztesd őket ezekre, és utasítsd őket Isten előtt, hogy ne lovagoljanak szavakon, aminek semmi, de semmi haszna, mivel kárt okoz azoknak, akik hallgatják.

(1Timóteusz 6:4) . . .felfuvalkodott, és semmit sem ért. Megszállottan vitatkozik, és szavakon lovagol. Ezekből irigység, viszálykodás, rágalmazás és gonosz gyanúsítgatás származik,

Amikor nem volt még más Biblia, akkor sem mondtunk mást.

Egyébként pedig más fordításokat is Kritizálhatnál, mert bizony nem egységesek azok a fordítások sem, amiket elfogadsz, vagyy a köztudatban elterjedt.

Csak hasonlíts össze 10 féle fordítást, megfogsz lepődni.

jan. 14. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!