Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan meríthette az ötletet...

Bölcsek köve kérdése:

Honnan meríthette az ötletet Dionysius Exiguus a hibás keresztény kronológia megalkotásához?

Figyelt kérdés
Dionysius Exiguus keresztény író, kronológus és római szerzetes I. János pápa kérésére hozta létre az alapjaiban hibás keresztény időszámítást. A célja ennek az kellett vona legyen, hogy Jézus születése valós időpontjának ismeretében determinálja és deklarálja az "Úr évét", anno Domini-t (Kr. e. = i. e. és Kr. u. = i. sz.). Ehelyett viszont egy fals kronológiát kreált a keresztény világ számára. Mint ismeretes, az által megalkotott keresztény időszámítás kezdete (ab urbe condita 754) hamis információ volt...

#Jézus #Josephus Flavius #Dionysius Exiguus #anno Domini #Caesareai Euszébiosz
tegnap 11:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Az index fórum vallás-filozófia alfórumáról lettem kitiltva"

Ez már egy új regisztrációd, de ezek szerint már ezt is tiltották pár helyen. Én még egy régebbit olvastam. Szóval miért is hazudtál és próbáltad azt állítani, hogy valótlanságot írtam?

"A wikipédiáról te akartál kitiltatni"

Miért hazudsz folyamatosan? Én biztos nem akartalak, mármint kártékonynak talállak, de azért akkora jelentőséged nincs, hogy tollat ragadjak és kérjem tiltásod.

Az viszont biztos, hogy több cikknél is törölték áltudományos hazugságaid. Hogy milyen szinten vonták meg tőled a szerkesztői jogot, vagy éppen ott is újra regisztráltál, azt nem tudom.

tegnap 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!