Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van még mód az ókori római...

Van még mód az ókori római vallás gyakorlására? Vannak közösségek, akik a római isteneket tisztelik?

Figyelt kérdés

dec. 30. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nemrégiben olvastam, hogy Görögországban hivatalosan is elismerték a 12 görög isten követőinek egyházát (nem kis vitát kiváltva), szóval szinte biztos vagyok benne, hogy van római megfelelője is.
dec. 30. 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:
29%

Abban hiszel amiben akarsz. Én pl pasztafáriánus vagyok. Semmivel se rosszabb mint Istenben, Allahban, húsvéti nyusziban hinni.

Ez egy társadalmi baromság hogy az elmebetegek egyes részét követik, másik részét bezárják. Ha én előállnék mint 13. apostol, kényszergyógykezelnének tuti. Ahogy ha a húsvéti nyusziban hiszek, akkor is kinevetnek, de aki meg Istenben hisz azt bunkóság kinevetni. Nincs benne logika.

dec. 30. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:

A mindennapi életedben te is ugyanúgy belevonhatod a római istenségeket, mint ahogy azt tették azt évezredeken keresztül. Szerencsére rengeteg forrásanyag maradt fent arról, hogy melyik istenhez hogyan érdemes szólni.

Vannak különböző nemzetközi közösségek és csoportok, mint például a Nova Roma, ami az ókori Róma kultúráját (a vallást is ideértve) és annak ideáljait emelné át valamilyen formában a modern világba.

dec. 31. 02:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Vannak neo-pogányok akik az ókori római istenekben hisznek saját bevallásuk szerint. Azonban nem maradt fent elég írásos feljegyzés ahhoz, hogy autentikusan rekonstruálni lehessen magát a római pogány vallást. Most attól, hogy ugyan azokban az istenekben hisznek, még nem lesz ugyan olyan a neo-pogányizmus mint az ókori emberek vallásai.
jan. 1. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: Az nem igazán számít, az "aktuális" vallások isteneinek is sokféleképp hódolnak, biztos vagyok benne, hogy anno is sokféleképp tisztelték ugyanazokat az isteneket.
jan. 2. 07:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Van ennek a neo-pogány vallásnak valami neve is? Jó lenne rákeresni és olvasni róla. Tudom, hogy a germán istenek neopogány vallása az ásatrú
jan. 2. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Nincs ókori római vallás. Amit annak nevezünk, csak latinosított nevű görög.
jan. 10. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!