Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan olvasata a Bibliának...

Van olyan olvasata a Bibliának, ami szerint az öngyilkosság nem bűn? Van esélye az öngyilkosnak a mennybe kerülni?

Figyelt kérdés
Karácsony tájékán sok az öngyilkosságról szóló hír. Elszomorít, hiszen ezek az emberek olyan mértékű lelki szenvedésben éltek amit az agyuk/lelkük már nem volt képes elviselni. Hiszen a test, lélek is csak bizonyos mennyiségű gyötrelmet képes elviselni, utána felmondja a szolgálatot. Technikailag megöli saját magát, de lehet, hogy lélekben már egyébként is meghalt? A Földön maradóknak, gyászolóknak - és tovább küzdőknek, hiszen mindenkinek vannak azért gyötrelmei - az egyetlen vigaszt az adhatná, hogy ezek az emberek már egy jobb helyen vannak. Nem?
dec. 27. 11:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
52%

Ha van, aki imádkozik az Istenhez kitartóan, hogy az öngyilkos lelke a mennybe kerüljön, akkor igen. Egyedül Isten képes felmenteni az öngyilkosokat, Isten alatt pedig értem Jézust is.

Ő azt tanította a kitartó özvegy és a bíró példabeszédével, hogy a kitartó ima meghozza a gyümölcsét.

Egy öngyilkos lelkét csak isten juttathatja a paradicsomba.

Vannak esetek, amikor a sátán mindent elkövet, hogy egy egy esendőbb ember öngyilkosságot kövessen el. Sajnos van nekem is egy barátom, aki a vonatot választotta és majdnem én is kinyírtam magam. nekem szerencsém volt, kaptam emlékeztetőt, hogy sosem vagyok egyedül. Az ismerősömnek nyilván nem adatott meg ez a fajta segítség.

Viszont, ha sátán vezeti tévútra szerencsétlen embert és így viszi öngyilkosságba, akkor ott már csak Isten segíthet. Ezért kell kitartóan imádkozni azokért, akik így jártak.

De még jobb, ha odafigyelünk embertársainkra. Ha más nem, akkor erre tanítson minket egy-egy ilyen szomorú eset. Figyeljünk egymásra.

dec. 27. 15:45
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"Egy öngyilkos lelkét csak isten juttathatja a paradicsomba."

Mindenkinek a lelkét csak Isten juttathatja a Paradicsomba.

dec. 27. 17:33
 13/30 anonim ***** válasza:
52%

Vannak öngyilkosok a Bibliában, és nincs leírva mindegyiknél, hogy ezzel gonoszat cselekedett.

[link]

Júdásról mondja azt Jézus, hogy jobb lett volna meg sem születnie. Ez vonatkozhat arra is, hogy mi történt vele halála után, de még róla sem írja a Biblia, hogy elkárhozott.

dec. 27. 18:07
 14/30 Jégszív ***** válasza:
22%

Ha még gyakorolnám a hitem, tiszta lelkiismerettel és meggyőződéssel vallanám: BIZONY VAN ESÉLYE!

Az hogy egy embert milyen KÖRÜLMÉNYEK, milyen ELŐZMÉNYEK vezették eme végzetes tett végrehajtásához, azt egyedül maga Isten tudja megítélni, és az ő kegyelméből juthat át az örök üdvösségre! Még akkor is, ha a bibliában ez vagy az van írva róla. Ha Isten valóban létezne, valóban jó és könyörületes, akkor egyfajta zsinórmértéknek kéne felfogni a Biblia igéit, nem pedig betű szerint nyálasra csócsálni.

Most viszont megnyugtatok mindenkit: Reményeim szerint NEM LÉTEZHET Isten!

Egy jó, bölcs, irgalmas lényhez méltatlan ez a könyörtelen, elbazilikázott Univerzum.

dec. 27. 19:56
 15/30 anonim ***** válasza:
63%
#13 Keresztényként nyilvánvaló, hogy gonoszat cselekedtek. Nem kell mindegyiknél külön leírni. Egy keresztény jó, ha meg tudja különböztetni a rosszat, a jótól, és ha felismeri, ha valami rossz! Nem Isten miatt van bűn a világban, hanem a gonosz miatt. A gonosz teszi a bűnt, az van hatással az emberekre, és amiatt kezdenek el bűnt elkövetni az emberek. Isten szabad akaratot adott az embereknek, vagyis, van lehetőségünk Istent is választani, követni, meg arra is van lehetőségünk, hogy világi dolgokkal foglalkozzunk. Isten a legnagyobb, Istentől van minden, ami jó, és nincs Istentől olyan, ami rossz. Isten mindenhol ott van. Isten nem távolodik el az emberektől, hanem az emberek távolodnak el Istentől lelkileg, azzal, hogy bűnt követnek el. A szabad akarat miatt jelen van a bűn a világban, és majd csak Jézus Krisztus fog az eljövetelekor ítéletet mondani a világ felett. De Istenhez mindig lehet imádkozni, és mindig kell is imádkozni! Csak Istenhez szabad imádkozni, és Isten mindig segít! Ezért imádkozzatok sokat, hogy Isten segítsen nektek is! Isten nem hagyja az igazságtalanságokat, csak imádkozni kell hozzá, kérni Isten segítségét, védelmét, hogy segítsen nekünk. isten a legnagyobb, Isten végtelen igazság, végtelen szeretet, végtelen dicsőség, végtelen megbocsátás, végtelen élet! Csak Istent szabad imádni! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
dec. 27. 20:05
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

Jégszív!

Egyrészt igazad van, mert a Bibliát valóban érdemes amolyan szamárvezetőként felfogni.

Az elbaltázott univerzumról pedig csak annyit írnék, hogy ez az egész lét csak egy aprócska része az egésznek. Hogy is mondjam csak, ez az univerzum a létezés legalja. Egy porszemnek sem nevezhető az egészhez képest, de ahhoz, hogy az egészet észrevehessük, végig kell robognunk ezen a szópórolleren ragaszkodva az élethez.

Jégszív, ez az egész csak egy anyaméh, melyben fejlődünk. Nincs kimondottan pokol vagy menyország, mindenkinek ugyanaz jut. Ha pedig kifejlődve kijutunk az életből, akkor születünk meg igazán. Vissza pedig nem térünk, mert normális ember sem akar visszanyúlni az anyja méhébe.

Ez egy tréning. Jézus és a legtöbb vallási vezető is ezt próbálta átadni, csak más szavakkal, más kultúráknak. Ezeket a tanításokat pedig rendre elferdítették.

De azért megvannak az elemek a Bibliában is, melyek utalnak erre.

Bátran hihetsz az Isten létezésében és a hitedet nem kell vallásos módon gyakorolnod. Szabad vagy.

dec. 27. 21:17
 17/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Úgy látom vannak akik sokkal mélyebben tanulmányozták a Bibliát, mint én.

Felmerült bennem pár kérdés a témával kapcsolatban.

- Ha szabad akaratot kaptunk, akkor miért nem választhatjuk meg a halálunk időpontját? Ha elméletileg nincs "sors", akkor erről mi dönthetnénk, nem?

- Ha egy súlyosan beteg ember - és most gondolok itt akár mentális betegségre, ptsd-re, vagy függőségre pl. - megbizonyosodik, hogy ő a családja terhére van, akkor kevésbé árt nekik - hosszútávon persze - ha véget vet az életének. Tehát jót akar nekik a lelke mélyén. Ez bűn?

- Írta valaki, hogy aki öngyilkos lesz, miért akar "kibúvót". Nyilván nem kibúvót keres, csak szeretné tudni, hova kerül utána. De még fontosabb, hogy a család, a gyászolók, tudják, hová került.

dec. 27. 21:44
 18/30 anonim ***** válasza:
69%

- szabad akaratunk van de nem korlátlan szabadságunk. Adott szituáción belül választhatunk A vagy B (vagy C) stb. közül.

- én keresztény vagyok és súlyos, embertelen szenvedések esetén elfogadhatónak tartom az eutanáziát. A millió dolláros bébi c. filmben elfogadom az illető tettét, aki halálba segítette. De ez nagyon fogós kérdés, egyedi mérlegelést igényel.

- valaki írta itt, hogy a hozzátartozók imádkozhatnak Istenhez, hogy irgalmazzon a illetőnek. Isten tudja megítélni, milyen következmény, büntetés jár az illetőnek

dec. 27. 22:18
 19/30 anonim ***** válasza:
69%
lemaradt a vége: de nem örök kárhozatba kerül.
dec. 27. 22:19
 20/30 anonim ***** válasza:
52%
Jelenleg csak elég brutális módszerekkel tudunk eltávozni az életből (önkénesen). Kivéve akik orvosok és van hozzáférésük bizonyos anyagokhoz. Mindez visszatartó tényező, mert nagyon komolyan mérlegelni kell, hogy sikertelenség esetén ott marad lenyomorodva az ember és sokkal nagyobb bajt hoz a saját és környezete fejére is.
dec. 27. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!