Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van e Magyarországon olyan...

Van e Magyarországon olyan szervezet, vagy mozgalom, ahova lehet csatlakozni a cölibátus eltörlése miatt?

Figyelt kérdés
dec. 21. 15:10
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
54%
Miért, kik törölték el a cölibátust?
dec. 21. 19:26
 2/51 anonim ***** válasza:
66%
A cölibátust mindenki maga választja, aki el akarja törölni, az a szabad akaratot akarja eltörölni.
dec. 21. 20:19
 3/51 A kérdező kommentje:
Viccen kívül, olyan női csapat létrehozása, akik azért tennének, hogy eltöröljék.
dec. 21. 20:45
 4/51 tgt ***** válasza:
31%
Ha jól tudom, Beer Miklós, mikor még püspök volt, írt levelet a pápának ezügyben, de nem történt semmi. Beer pedig nyugdíjba vonult.
dec. 21. 20:56
 5/51 anonim ***** válasza:
65%
Miért kéne erre mozgalom? Miért zavar, hogy más milyen életformát választ? Ha valaki nem akar cölibátusban élni, akkor nem él úgy és megházasodik.
dec. 22. 06:58
 6/51 anonim ***** válasza:
49%

"Ha jól tudom, Beer Miklós, mikor még püspök volt, írt levelet a pápának ezügyben"

Ennél azért Beer püspök úr sokkal intelligensebb. A cölibátus tisztán egyházjogi szabályzat, amit épp ezért meg lehet változtatni. Ezzel tisztában van a Szentatya is, nem kell rá felhívni külön a figyelmet. Pláne úgy, hogy Ferenc pápa többször világosan fogalmazott, hogy nem fog az egyházi törvénykönyvön ilyen irányban változtatni.

Ami a püspök nyugdíjazását illeti: bizonyos idős kor fölött kötelező. Nem kell emögé semmit látni.

dec. 22. 07:04
 7/51 A kérdező kommentje:

Igen, "ismerem", hallgattam a vele készült interjúkat, rendkívül kedves és intelligens :) Nagyon tetszik a megnyilvánulása, ahogy beszél.

Sajnos ezt is hallottam, hogy a jelenlegi pápa nem akar ezen változtatni. Én úgy sejtem, hogy ez nem csak rajta múlik, hanem más egyházi személyeken is.

Szerintem nem beszélnek erről a témáról még eleget. Nagyon sok minden változott, és folyamatosan fejlődik az egyház bizonyos kérdésekben, de ebben valahogy nem.

Értem én, hogy xy ő maga választja ezt, de azt látom, hogy a huszonéves fiatal fiúk mondanak erre igent, akik előtt még ott az élet, és nem tudhatják előre, hogy később mi lesz, de nyilván egy idősebb férfi életében is lehetnek változások, vagy bármi.

Mennyivel jobb lenne egy társ mellett végigcsinálni ezt az egészet, aki mindenben támogat? Legfeljebb annyi kitételt tennék, hogy a püspök győződjön meg mindenkinél arról, hogy az illető hölgy életvitele, felfogása, stb megfelelő e.

dec. 22. 07:18
 8/51 tgt ***** válasza:
48%

6-os: Beer Miklós valóban intelligens ember és írt a pápanak a cölibátus ügyben.

[link]

De több de fórumon is kiállt a papi nőtlenség eltörlése mellett.

„Nem azt várja el tőlünk Isten, hogy ezt a hagyományt körömszakadtáig védjük”

„az egyház számára az lenne a legmegfelelőbb, ha a szolgálatra alkalmas, házas férfiakat is pappá lehetne szentelni, ehhez azonban egyértelműen más szemléletmódra van szükség a papképzésben"

dec. 22. 07:22
 9/51 anonim ***** válasza:
49%
Hadd keretezzem át a kérdést: mi az akadálya annak, kedves Kérdező, hogy te magad alapíts egy ilyen mozgalmat?
dec. 22. 08:16
 10/51 A kérdező kommentje:

Igen, ez nekem is eszembe jutott, viszont az akadály őszintén a félelem. Sok embernek segítettem már, de sosem nyilvánosan, nem szeretek szerepelni. Ha valamit teszek, akkor azt csendben csinálom, nekem elég, ha Isten tud róla, és az, akiről szó van. Itt viszont arccal, névvel kellene vállalni, hogy én vagyok. Még az is bennem van, hogy ha segítek személyeknek, akkor ők általában hálásak, vagy ha nem is köszönik meg, de örülnek neki, viszont itt sok ember céltáblája lennék.

És amire gondoltatok e vagy sem, nő vagyok. Viszont mielőtt bárki bármit rám húzna, azért zavar ez a dolog, mert alapvető emberi jognak tartom. Azt értem, hogy az egyházjog másként működik, viszont embertelennek találom ezt a dolgot.

dec. 22. 08:50
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!