Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érzékelitek valamiként ezt a...

Érzékelitek valamiként ezt a fajta "Isteni" visszaszámlálást?

Figyelt kérdés

A Minap egy kérdező itt feltett egy kérdést, ami szerint érzékel egyfajta visszaszámlálást. Úgy fogalmazott, hogy hallja és mindenkit imára buzdított.

Megdöbbentem, mert én is évek óta érzékelek egy ilyen visszaszámlálást és mások is beszámoltak róla, hogy érzékelik. Kutakodtam a témában és persze összeesküvés elméleteket találtam, de egyre inkább az rajzolódik ki, hogy a számláló valamikor 2025 tavaszán, húsvét után éri el a nullát.

Én személy szerint Máté evangéliumának 24. fejezetét kötöttem össze a mai korral, konkrétan a Chosen című sorozat előrehaladásával, mely elvileg a tavasszal debütáló új évadában kellene, hogy megjelenítse az evangélium ezen szakaszát.

Egy ilyen kaliberű sorozatban kihagyhatatlan Máté 24. fejezete, ha pedig leadják, akkor beteljesedik az írás:

"Az országnak ezt az evangéliumát hirdetni fogják az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég." (Máté 24:14)

És persze azt a napot vagy órát én sem tudom pontosan, csak nagyából sejtem, hogy valamikor 2025 húsvétja után következik be.

Egyébként én várom. Nem biztos, hogy kellemes lesz, de várom.

Inkább arra kérném a válaszolókat, hogy akinek van ilyen jellegű tapasztalata, az írja le, de amúgy mindenki bátran szavazzon!

Köszönöm szépen.

dec. 17. 08:44
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy lehet ilyen érzése az embereknek, de biztosan senki nem tudja és nem is fogja tudni hogy mikor jön el a vég,csak az Isten. Ezért kell mindig késznek lennünk. Mert akár holnap is lehet világvége, de lehet hogy évmilliók múlva lesz. A lényeg: Élj úgy ma, mintha holnap eljönne Jézus
dec. 17. 22:45
 22/26 anonim ***** válasza:
10%

20

Jehova Tanúi nem termesztenek tudatmódosító szereket.

Ami pedig a Máté evangéliumát jelenti, nem kizárólag arra az időre vonatkozik. Egy próféciának lehet több beteljesedése is. Ezt a szövegkörnyezet is meghatározza.

A tanítványok nem csak Jeruzsálem pusztulása után érdeklődtek, hanem Jézus eljövetelének jelét is kérték.

(Máté 24:3) . . .mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?”

Ezek a versek nem kizárólagosan arra az időre szólnak, mivel a háborúk, és az ehhez párosuló természeti katasztrófák, élelmiszerhiányok, napjainkban teljesednek igazán 1914-óta fokozottabban.

(Máté 24:7, 8) 7 Mert nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek élelmiszerhiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. 8 Mindez a gyötrő fájások kezdete.

(Máté 24:14) 14 És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.

dec. 18. 06:00
 23/26 2*Sü ***** válasza:
76%

Kb. minden korban és kultúrában erősen jelen volt egyfajta világvége hangulat. Vagy ha nem is a világnak, de valaminek, mondjuk egy korszaknak vége lesz, vagy már véget is ért, de még csak most csapnak össze a fejünk felett a hullámok.

i. sz. 70 körül a jeruzsálemi templom lerombolásában az utolsó csapást látták, ami után hamarosan Jézus második eljövetele következik.

365-ben, meg 400 előtt is volt egy-egy francia püspök, akik a világvége eljövetelét hírdették ki.

500-ban is a világvégét várták, valamiféle bibliai eredetű számítgatások alapján.

793-ban egy spanyol püspök jósolta meg Krisztus második eljövetelét a következő napokra.

Mivel 500-ban nem jött el a világvége, az újraszámolások alapján 800-ra módosították a világvége dátumát.

Ez első ezredforduló nyilván a szám kereksége miatt a világvége várás jegyében telt.

Minden évszázadra van több világvége jóslat, minél későbbi évszázadokról beszélünk, nyilván annál több történelmi forrás maradt fenn ezekről, a 19. században legalább 17 világvégéről tudunk, a 21. században meg kb. minden évre esik egy.

Róma bukása? Világvége. Pestisjárvány? Világvége. Egyházszakadás? Világvége. Világháború? Világvége. 9/11? Világvége. Bármilyen ritka bolygóegyüttállás? Világvége. Kicsit közelebb jön egy aszteroida a megszokottnál? Világvége. Földrengés, vulkánkitörés, árvíz, erdőtűz? Világvége. Kicsit rosszabb, mint tegnap volt? Világvége.

~ ~ ~

De ha kitekintünk a keresztény vallás mögül, a zsidó és az iszlám vallás – már csak azért is, mert közös forrásból merít – tartalmaz valamiféle világvége koncepciót.

Az aztékok 5 világkorszakot tartottak számon, négy korszakon már túl vagyunk, most vagyunk az utolsóban.

A hinduizmusban 4 világkorszakot tartanak számon, és mi pár ezer éve léptünk át az utolsó világkorszakba, a vaskorba.

A görög vallásban bár kimondott világvége nincs, de ott is megvannak a világkorszakok, és abban az is az utolsóban vagyunk. De ott van Zeusz hatalmának vége, vagy a káoszba való visszatérés, meg pl. ott van Atlantisz mítosza.

A skandináv mitológiában ott a Ragnarök.

A zoroasztrianizmusban is van részletesen kidolgozott világvége történet.

Ezoterikus, okkul tanok is tele vannak világvégékkel, új korszakokkal (lásd new age).

~ ~ ~

Hogy mi ennek az oka? Talán az, hogy az ember halandó, tisztában van a saját elmúlásával. Lehet tudat alatt megnyugtatóbb, könnyebben elfogadható a saját elmúlásunk, ha az a világ elmúlását is jelenti. Ha úgy hagysz el egy bulit, hogy az még folytatódik, akkor lemaradhatsz jó dolgokról, de ha úgy hagyod el, hogy hamarosan amúgy is vége lesz, akkor kisebb a potenciális veszteségérzet.

Meg hát az ember öregszik. A gyerekkor kicsit időtávlat nélküli és befogadó. A kamaszkorban már jön az elmúlás gondolata is, de a világ még azért összességében szép, és ha van is benne hiba, mi fiatalok majd megváltjuk a világot. Idősebb korban a világ már nem olyan szép – a korodbeliek sem olyan csinosak/jóképűek –, a derekad is fáj reggelente, a világ hibái meg egyre inkább változtathatatlannak tűnnek, ráadásul ezek a mai fiatalok… (akik nem rosszabbak, mint mi voltunk fiatalon, de mi közben értünk, és nem a mi fiatalkorunkat hasonlítjuk az övőéékhez, meg nem a mai állapotunkat ahhoz, ami majd lehet/lesz majd belőlük).

A világ hanyatlik, sőt lehet megérett a pusztulásra – gondolja magában nem kevés ember, pedig valójában a világ nem nagyon változik, nem rosszabb hely, mint bármikor máskor, maximum a problémák azok, amik mások, meg az ezt gondoló ember az, aki közeledik az elmúláshoz.

Érzékeled a visszaszámlálást, hogy valami véget fog érni, le fog zárulni, vagy legalábbis jön egy új kor? Teljesen emberi tulajdonság, kb. minden korban és kultúrában sokak érezték ezt. De aztán a világ mégis ment tovább a megszokott mederben. Lehet egy kicsit máshogy, de nem töréspontszerűen változva.

dec. 18. 09:36
 24/26 anonim ***** válasza:
18%

Isz.70-ben Jézus, a zsidó rendszer végét jelentette be, nem a világnak a végét. A kettő nem ugyan az.

Isten már nem szövetségese a test szerinti Ábrahám leszármazottainak. Bárki lehet Ábrahám Istenének imádója.

Azoknak a bibliai alapelveknek kell megfelelni, amit az új szövetségben tanított a messiási Király, illetve amit Isten ihletés alatt megtartás végett leíratott.

A "világvége" közeledését, nem egy dolog jelzi, hanem egy több, folyamatos, és növekvő jelsorozat. Ezeknek az egész lakott földön meg kell történnie, nem csak egy-egy ország területén.

Azt is olvashatjuk, hogy lesznek akik gúnyolódni fognak, még pedig a következő módon:

(2Péter 3:3, 4) . . .az utolsó napokban lesznek olyanok, akik gúnyolódni fognak, a saját kívánságaik szerint élnek, 4 és ezt mondják: „Hol van az ő megígért jelenléte? Hiszen azóta, hogy ősapáink meghaltak, minden pontosan úgy megy, mint a teremtés kezdetétől fogva.”

Vagy is egyesek szerint sohasem fog eljönni. Nem is akarják, hogy ez megtörténjen, azért, hogy ne kelljen számot adniuk Istennek az életükről.

Nem akarják, hogy bárki megzavarja az életüket.

Nem veszik figyelembe, hogy Isten egyszer már bele avatkozott az emberek ügyeibe, az özönvíz alkalmával. Sőt vannak akik kizártnak tartják, hogy volt ilyen időszak.

Ezért ezek az emberek, mivel elvannak a mindennapi életükben, nem is vesznek észre semmit, sőt nem is akarnak tudomást venni semmiről.

Pompeji embereknek a többsége is azért halt meg, mert a figyelmeztető jeleket nem vették észre.

Ugyan ilyen hirtelen és váratlanul fog a közelgő esemény is bekövetkezni:

(Máté 24:39) . . .és semmit nem vettek észre, míg el nem jött az özönvíz, . . .

(Máté 24:39) . . .olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is.

dec. 18. 12:01
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Az is meg van írva, hogy váratlanul jön el Krisztus. Csak akik mindvégig imádkoznak azok fogják örömmel fogadni.

A "német kutásó szerint pedig 2028 szeptemberében jön el a három napos sötétség, a 3. Vilagháboru idején.

( A németek már ismerik, atomerő nélkül szél és nap nélkül. )

dec. 18. 12:33
 26/26 A kérdező kommentje:

Én azon gondolkodnék, hogy Máté 24-ben milyen relytett utalások vannak arra az időpontra, amit sokan várunk.

Ott a fügefás hasonlat. Használhatott volna mást is, de ő mégis a tavasz végére utalt. Ez szem hiszem, hogy véletlen lenne. Aztán a nóé napjaival húzott párhuzam. "Ettek, ittak férjhez mentek, házasodtak" Nekem ebből a szombat ugrik be. Ez talán egy szombati nap.

De azt is mondja, hogy ne szombatra essen. Ma már nem az ember van a szombatért, mint akkoriban, hanem a szombat az emberért. A vasárnap lett a kor szombatja. Vasárnap mennek misére. Szombaton pedig , főleg mifelénk itt Zalában inkább házasodni szoktak. Esetleg pénteken házasodnak az elvetemültebbek.

És régóta mondom, továbbra is tartom, hogy a mi korszakunkban már felfedezhetők a jelek , amik mindig is ott voltak az égitestekben. Sokat tudunk a csillagokról. Kénytelenek vagyunk a jelen korunkra viszonyítani Máté 24-ben leírtakat.

De, hogy konkrétan melyik szombat melyik órája lesz az, azt én sem tudom. azt valóban senki sem tudhatja. Mindig készen kell állni és a tettek mezejére lépni, ha itt az idő.

dec. 18. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!