Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ha valakik egy...

Mit jelent ha valakik egy gyulekezetben katonák lesznek?

Figyelt kérdés
dec. 6. 23:43
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Feltételezem:

A katonák papancsokat/utasításokat teljesítenek és/vagy rangok vannak.

dec. 7. 02:15
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Isten katonái? Vallásvédő fanok talán?
dec. 7. 05:49
 3/8 anonim válasza:
78%
Azt, hogy valami agyament szektába lépett be.
dec. 7. 05:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kisebb protestáns közösségek, vagy egyéb kisegyházak esetén hallottam ilyet, hogy „imaharcos" és hasonlók, szóval gondolom, ez valami „rang" lehet, amit ki lehet érdemelni, de lehet, hogy az adott helyen minden hívőre katonaként tekintenek.
dec. 7. 07:23
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező:

(2Timóteusz 2:3, 4) 3 Krisztus Jézus jó katonájaként szenvedd el te is a rosszat. 4 Egyetlen katona sem folyik bele a mindennapi élet üzleti ügyeibe, mivel szeretné elnyerni a tetszését annak, aki katonának fogadta.

Jézus nem fizikai értelemben, hanem szellemi értelemben fogad a katonájának. Ez abból is látható, hogy a vers alapján a rosszat is elkell szenvednie Isten igazságáért, Jézus vezetéséért.

A keresztény életet élő "szellemi harcot "vív"nem pedig fizikálisan harcol.

(2Timóteusz 4:7) 7 A kiváló harcot megharcoltam, a versenyt végigfutottam, a hitet megtartottam.

A keresztény úgy "harcol", hogy Isten szavával él összhangban, megtartva a hitét. Egyetlen keresztény, így Pál sem vett részt semmilyen csatározásokban. Ez vonatkozik napjainkban is azokra, akiket Isten népének választott.

dec. 7. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem teljesen a kérdésre válaszolok, de az ilyen közösségekkel óvatosnak kell lenni. Könnyen előfordulhat, hogy a természetes mértéket meghaladóan avatkoznak be a privátszférá(d)ba, vagy épp a pénzed is lenyúlják.
dec. 7. 09:41
 7/8 IstenGyermeke1 ***** válasza:
41%
Gondolom az Üdvhadsereg nevű metodista szektára gondol a kérdező.
dec. 8. 07:26
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Kevés a fizetésük és beállnak tartalékosnak.
dec. 8. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!