Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktál imádkozni? Milyen...

Szoktál imádkozni? Milyen imákat ismersz? 🙏

Figyelt kérdés

Az ima mint átalakító, gyógyító és karmaoldó erő.

Én ezeket szoktam mantrázni:

Isteni Fényerő,

Te légy a gondolat,

Irányítsd tetteim,

Vezesd a sorsomat!

🙏

Adjátok, hogy megengedjem

magamnak Én-magam áradását,

S kiutat találjak a sors homályából.

Segítsetek, hogy megtaláljam Isten

által jelölt helyem a Világban,

mellyel egy vagyok.

Ne kerüljem el azt, aki vagyok, megtaláljam,

s őrizzem magam Én-magamban.

Ámen

🙏

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,

Szenteltessék meg a Te neved;

Jöjjön el a Te országod;

Legyen meg a Te akaratod,

Amint a mennyben, úgy a Földön is.

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,

És bocsásd meg a mi vétkeinket,

Miképpen mi is megbocsátunk

az ellenünk vétkezőknek;

És ne vígy minket kísértésbe,

De szabadíts meg a gonosztól,

Mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség,

Mindörökké.

Ámen

🙏

Volt hogy nagyon nagy bajban voltam, olyankor is az ima segített.

Ha nem imádkozol, szoktál beszélgetni Istennel?

Az is imának számít, csak egy jóval személyesebb ima!

nov. 25. 19:40
1 2 3 4
 11/37 Kései Sirató ***** válasza:
69%
Igen, ha Istenhez szól akkor ima. A Himnusz is ima amúgy.
nov. 26. 12:17
 12/37 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
76%

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ

إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

ٱهْدِنَا ٱلصِّرَٰطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ

صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ

nov. 26. 12:44
 13/37 anonim ***** válasza:
0%

Békesség neked, kérdező!

Sokan nem élik lélekből, hogy az imát valójában nem a száj ismételgeti, hanem a szív érzi és a lélek cselekszi meg. Krisztus is mondja, hogy amikor imádkozunk, nem legyünk szavak szaporítói, mint a farizeusok. Nem a bő beszédű kérésekért hallgat meg minket az Atya, hanem Ő már előtte jóval tudja, mire vágyunk. Sokan mégis kérnek és kérnek, imádkoznak, szavakat ismételnek naponta többször, de ez nem az igaz lelki ima. Mert az az, amikor valaki Istenben cselekszik, él. Ha valaki Benne gyermek, akkor ő szüntelen imában ((I)-sten-(ma)) van. A Miatyánk az nem szófüzér, amit ismételgetni szükséges a szájjal, hanem egy kódolt nyelvezetű életvezető tervrajz. Azt mutatja meg, hogy miként lehet valaki Isten gyermeke, miként lehet Őbenne, hogy miként épül fel a kegyelem, hogyan lehet abban betöltekezni és benne is maradni. De ezt Krisztus direkt rejtjelesen adta át nekünk, hogy csak az értse, aki lélekben gyermek, akiben van alázat, szelídség, és személyesen fordul Istenhez.

Kérdező, bocsásd meg érte, de a az ima, amit írtál, az alaposan megkérdőjelezendő. Persze a te döntésed, a lelked rajta, mit hogyan csinálsz, miben hiszel. De Isten Igazsága nem karmaoldás; az nem ezotéria meg spirituálitás, mert ezek okkult dolgok. Azt is írod, hogy fény. Istennek világossága van, nem fénye. Fénye Lucifernek van, annak a vallási mesebeli lénynek. Azért Fényhozó, mert próbálja Istennek kiadni magát. De csupán fény, mert a fény is a világosság része. Minden, ami fény, az őt takarja valójában, nem pedig Istent.

Úgy fojtatod az imádat, hogy ÉN-magam áradását adja meg. Ez még mind testi akarat, ego. Énközpontúság, önzés. Isten nem ÉN, hanem Ő ott Él-Ő, ahol az emberi ego véget ér. Az elme, az önmagam, ezek mind a test csapdái. Ha Istenhez imádkozol, akkor tedd úgy, ahogyan arra Krisztus tanít a Miatyánkban, Annál többre nincs szükséged. Ha imában vagy, ha lelki gyermekként cselekszel az Igazságban, megtöröd a kenyeret, akkor mindig hallod az Atya hangját és élni fogsz.

11-es kommentelő: Az igaz lelki ima nem akkor ima, ha Istenhez szól, az még kevés. Az ima az, amikor valaki Benne cselekszik, él. Amikor elnémul a szája, és a szíve ezt érzi, majd cselekszik a lélek. Az a személy imában van. Ilyen volt Krisztus is.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből!

Üdv.

nov. 26. 14:58
 14/37 IstenGyermeke1 ***** válasza:
0%
Az első mondatod már nem összeegyeztethető az írt miatyánk lelkiségével, kérdező. A karma nem összeegyeztethető a kereszténységgel! Eretnekség.
nov. 26. 15:01
 15/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem szoktam, mert felesleges hülyseégnek tartom.
nov. 26. 19:59
 16/37 anonim ***** válasza:
0%
Imátkozni azok szoktak, akik lusták tenni.
nov. 26. 19:59
 17/37 Kései Sirató ***** válasza:
51%

Az ítélkezés nem az Úrtól van, hanem az Ördögtől.

Az eszedbe sem jutott, hogy lelkileg is lehet áradni? A lelki fejlődés és gyümölcsöző élet nagyon sok helyen előfordul a Bibliában.

Sok áldást!

nov. 27. 07:52
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem szoktam, mert nincs értelme. Azt látom, hogy akik imádkoznak, azoknak sem lett jobb az imától. Ellenben akik nem imátkoztak, hanem tettek azért, hogy jobb legyen a sorsuk, azoknál valóban történt változás. Szóval lehet várni a sültgalambra, másoktól várni a megoldást, de nem ez a jó irány.
nov. 27. 09:11
 19/37 anonim ***** válasza:
0%

17-es kommentelő: Békesség neked!

Igen, az emberek zöme ezt cselekszi képmutató módon. Mivel nem bírja elfogadni az Igazságot, könnyebb a másika lepontozni. De ezzel a cselekedettel ítélnek el. Ezért törekszem rá, hogy többek között senkit se pontozzak sem fel sem le. Mert aki ezt teszi, az ítélkezik a másik felett. Még csak el sem olvassák sokan, ami ki van jelentve, de ha meglátják a "Békesség neked" köszöntést, már lepontoznak. Ez a gonoszság!

Eszembe nem jut, mert Isten Igazsága nem elme. A szívem érzi a lelkem pedig cselekszi azt. Amiről te is beszélsz, az az áradás, az egy tipikus felekezeti, gyülekezheti, vallás által lefektetett kellékszó. Milyen áradás? Amikor a víz árad, az elsősorban pusztítással jár. Isten Igazsága nem árad, hanem azt valaki gyermeki lélekkel fogadja. Áradni a "Szellem" árad, de az nem a Szent Lélek.

Ezt senki sem vitatta, hogy a lelki fejlődés ne fordulna elő. Csak sokak számára ez egyfajta spirituális, ezoterikus folyamat, ami pedig megint más.

Ezért is bocsásd meg kérlek, de miért nevezitek így el magatokat? Kései Sirató? Nem Isten ad neked új nevet? Mondja is, hogy különbet ad, mint a fiúkban és lányokban élő név. Az a neved, amit Ő ad neked, vagy az, ahogyan te nevezed magad? Az vagy, aki vagy, vagy az még, aki lenni akarsz? Nem mindegy.

Azt hiszem, hogy élem az áldást, de nem mindegy, Kiét! Ha a vallás áldását küldted nekem, azt nem fogadhatom el, bocsásd meg érte. Azt nem ismerem és nem is szándékozom ismerni.

A Szent Lélek, az Egyetlen Isten adjon neked is a kegyelméből és szabadítson meg a Babilonból!

Üdv.

nov. 27. 10:54
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

UI: Elnézést érte, az lemaradt, hogy érdemes megnézni, hogy a 16-os kommentelő is kijelentette, ami igaz, mégis le lett pontozva. Érdemes nézni a kommentek értékelését kapcsán a szembeötlő kontrasztot. Tényközlő és tanulságos! Hogy az ember azt hallja meg, ami a fülét simogatja, ima a kivételekért. Ameddig ez így marad, addig az ember csak egyre markánsabban távolodik el Istentől.

Üdv.

nov. 27. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!