Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azért nem tudok megtérni,...

Azért nem tudok megtérni, mert nem vagyok alkoholista és drogfüggő?

Figyelt kérdés

A hétvégi Forrásponton az egyik tanúságtevőnek alkohol és drogproblémái voltak. Ahogy a beszédét hallgattam, rájöttem, sokszor olvastam már hasonlót. Megtért emberek beszámolói, akik előtte alkoholisták és/vagy drogfüggők voltak.

Ez lenne a kulcs a megtéréshez, ha saját erőből nem megy?

nov. 25. 14:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%

De nem Isteníted még mindig Jézust... vagyis nem tértél meg Hozzá.

Megismerni az Igazságot, Aki szabaddá tesz ..ez a kezdete Jézus követésének.

A betű nem elég, a Szent Szellem eleveníti meg és Ő még ma is Jézust dícsőíti, Belőle merít.

Még mindig bátran állítom, hogy nem ismered Jézust, így az Atyát sem...nincs benne élet, amit írsz.

Térj meg, borulj le Jézus làbaihoz.

nov. 26. 14:10
 12/17 anonim ***** válasza:

11

Sajnálom, de Jézust soha nem fogom az Istenével az Atyjával egyszintre emelni. Az imádat Istennek jár. Jézusnak pedig az engedelmesség, szó fogadás, és hála jár, mert Ő a feje a gyülekezetnek, de nem egyenlő az életadójával, Istenével.

Istenhez kell visszatérni, nem Jézushoz.

Jézus segít abban, hogy az Atyához visszatérj.

Nincs benne élet? De hogy nincs. Az életet Isten adja, a halálból való feloldást adja Krisztus. Ne keverjük már a kettőt.

nov. 26. 17:31
 13/17 anonim ***** válasza:

12

No, nekem mindegy...ez a Te döntésed, a saját életedről van szó.

Azért hoztam Igéket...

Zsoltárok 22:28

Megemlékeznek és megtérnek az Úrhoz a föld minden határai, és leborul elõtted a pogányok minden nemzetsége.

2 Korintusi 3:16

Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.

nov. 26. 22:15
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

13

Ezek a versek Jehováról szólnak nem Jézusról.

Mivel az Úr kifejezést használják mind a két személynél a fordításokban, ezért keverik össze a két személyt.

tegnapelőtt 12:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Huh ezekben a válaszokban azt sem tudom ki melyiket írta. Nem egyértelmű,de az biztos hogy Jézust kell követni,neki engedelmeskedni,őt imádni. Ő egy az Atyával és nem lehet külön kezelni hogy Istent imádod és Jézusnak meg az nem jár, kedves 12es. Ők egyek és nem lehet öket külön választani. Ha Jézust nem imádod akkor az atyát sem fogod. Itt bukik a dolog.
tegnapelőtt 13:38
 16/17 anonim ***** válasza:

15

JW tanúi nem tértek meg Jézushoz, a 12, 14 válaszolót is nagyon félre van vezették...

Ebből kifolyólag Ő is félre vezeti az embereket...

tegnapelőtt 15:33
 17/17 anonim ***** válasza:
A keresztények Jézus Krisztus követői, és hiszik, hogy Jézus Krisztus maga Isten. Aki ezt nem hiszi, az nem keresztény. Aki magyarázatként régi Újszövetségből ír, azt sem jó, hiszen nem az egy keresztény feladata, hogy minél régebbi Újszövetségből írjon. Aki keresztény, az tudja, hogy nem a látszat a lényeg, hanem hogy Jézus Krisztus szavait követve írjunk, ha valaki kérdez. Sokan úgy látszik nem tudják Jézus Krisztus szavait követni, pedig nincs annál jobb dolog. Az, hogy imádkozol Istenhez, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet, türelmet, az lényeges. Imádkozz Istenhez, hogy segítsen megbocsátani az embereknek, és hogy segítsen nekik, adjon nekik is bölcsességet, egészséget, szeretetet. Aki Jézus Krisztus szavainak követője, az szeretettel van az emberek iránt, megbocsát nekik, nem a pénzt keresi, és nem a hasznot, hanem Isten szeretetét, és segítségét. A világ gazdagsága helyett az Isten által adott lelki gazdagságot keresi. Isten segítségét, és szeretetét keresi, és abban akar gazdagodni, mert az a legfontosabb a világon. Aki Jézus Krisztus szavait követi, az ne saját világi haszna, gazdagsága miatt tegye, mert Isten az ilyen fajta gazdagságban nem fog segíteni. Aki Jézus Krisztus szavait követi, abban nem lehet önzés. Ha bosszúval, és haraggal a szívedben imádkozol, Isten nem fog segíteni. Hacsak nem azt kéred, hogy Isten segítsen, hogy meg tudj bocsátani az embereknek, azoknak is, akik rosszak voltak veled. Isten mindig meghallgatja, amit kérsz tőle, de ha rossz érzések, és vágyakkal imádkozol, Isten nem fog segíteni. Isten a rosszban nem segít. Isten a legnagyobb, Istentől van minden, ami jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Sokan nem tudják követni Jézus Krisztus szavait, mert önzés van bennük. Az emberekben önzés van, hiszen nem vagyunk jók. Ezért kell imádkozni Istenhez, hogy segítsen, hogy ne legyen benned önzés, hogy ne félj, hanem segítsen, hogy szeresd az embereket, és ne a világi hasznot keresd. Imádkozni kell Istenhez, hogy szeresd az embereket, tudj megbocsátani nekik. Imádkozni kell Istenhez, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet. Imádkozni kell, mert sajnos emberként önzők vagyunk, vagy legalábbis sokan azok vagyunk, én biztos, hogy az vagyok. És ha nem imádkoznék, nem tudnám követni Jézus Krisztus szavait. Mert hiába hiszünk, aki keresztény, annak illik imádkoznia, és kérnie Isten segítségét, hogy segítsen, hogy tudja követni Jézus Krisztus szavait. Nem tudom mért írjátok át az Újszövetséget. Nem szabad átírni. Jézus Krisztus megváltotta a világot, az Újszövetség mindenkinek szól. Nem szabad átírni, amit ír, az lényeges, és neked is szól, Jézus Krisztus téged is megváltott, csak követned kell Jézus Krisztus szavait. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnapelőtt 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!