Azért nem tudok megtérni, mert nem vagyok alkoholista és drogfüggő?
A hétvégi Forrásponton az egyik tanúságtevőnek alkohol és drogproblémái voltak. Ahogy a beszédét hallgattam, rájöttem, sokszor olvastam már hasonlót. Megtért emberek beszámolói, akik előtte alkoholisták és/vagy drogfüggők voltak.
Ez lenne a kulcs a megtéréshez, ha saját erőből nem megy?
Nem, egyáltalán nem.
Bevallom, én ezeket a tanúságtevéseket annyira nem is tartom jónak. Nem az előadók élethelyzete, saját megtapasztalásuk miatt, csak szerintem ez a "műfaj" nem feltétlen megfelelő a hit elmélyítéséhez, megerősítéséhez.
Vannak ilyen példák, és persze aki nagyon mélyre kerül, onnan látványosabb a megtérés. Én hallottam olyat, aki börtönben tért meg, emberölésért ült. De azért ezek nem átlagos élethelyzetek. Nem ezekhez kéne hasonlítanunk önmagunkat.
Kedves Kérdező.
A megtérés kifejezés jelentése: megfordulás, visszatérés.
Ehhez nem szükséges a sárba belemenni, és nem csak azokra vonatkozik akik mentális nehézségekkel küzködnek.
Kérlek figyeld mega biblia beszámolói alapján, hogy kiknek kellett "megtérniük".
Azoknak is, akik pontos ismeret hiányában nem éltek összhangban Isten akaratával. Vagy olyan vallást gyakoroltak, amihez Istennek köze sincs.
Pál apostol ezt úgy írta le, hogy "meg van bennük az Isteni önátadás, de nem a pontos ismeret szerint".
(Róma 10:2, 3) 2 Mert tanúsítom, hogy buzgón szolgálják Istent, de nem pontos ismeret szerint. 3 Mivel nem tudják, mi alapján tekint Isten valakit igazságosnak,. . .
2
Róma 10,2
Mert bizonyságot teszek felõlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.
János 8:32
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
Találkozni kell Jézussal, ahhoz, hogy meg tudj térni.
Az Ő szeretete, mint egy mágnes visszahoz az Atya házához.
Az Ő vére megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.
Szent Szellemmel keresztel meg, ha kéred.... Ő elvezet minden Igazságra.
4-7
Egyáltalán nem régi fordításból idéztem.
A hit pedig nem magától jön, hanem ismeretből, a hallott szóból ered.
(Róma 10:17) . . .a hit a hallottakat követi. A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak.
Tehát a hitünknek azon kell alapulnia, hogy tanulmányozzuk a Szentírást, nem pedig azon, hogy részt veszünk olyan szertartásokon, amelyek látványosak ugyan, de nincsenek összhangban a Bibliával.
Krisztus nem követte a zsidó hagyományokat. Mivel Jézus nem azt tette, mint amire az emberek számítottak, sokan megbotránkoztak miatta
Isten szavát nem csak felületesen kell olvasnunk, hanem mélységében kell értelmezni. Isten népének öröksége a teljes szentírás, nem csak az újszövetség. Ellenben nem értjük meg, hogy Isten mit miért tett, és hogyan tárta fel fokoztosan a tervének megvalósulását.
Ezért a Bibliát nem úgy kell olvasni, mint egy szépirodalmat, egy verses kötetet, vagy egy krimi könyvet.
Ehhez pedig bizony időre van szükség, valamint Isten szellemének segítségére. Ahhoz pedig, hogy egységesek legyünk, Isten minden korban felhasznált a népéből embereket, hogy segítséget kapjanak Isten szavának megértésére. A tanítás pedig gyülekezeten belül történt régebben is, és a keresztény időkben is.
8
Így elfordítani Jézus Krisztusról a tekintetet csak JW tanúi tudnak...
Üres beszéd most is, amiket írsz.
Nincs benne Isteni szeretet....csak a tudás, ami nem ment le a szívbe.
Eltékozlod az egész életed ?
9
Nem fordítottam el a tekintetemet Jézusról. Sőt kifejezetten őt tartom szem előtt.
(Héberek 12:2) 2 miközben hitünk főközvetítőjére és tökéletessé tevőjére, Jézusra szegezzük a tekintetünket. . . .
Nem kell az ismeret? Nem kell tudnunk semmit az írásokból?
Ezeket a verseket unalomból íratta le Isten?
(2Péter 1:5, 6) 5 Igen, éppen ezért minden komoly igyekezet ráfordításával válaszolva, adjatok hitetekhez erényt, erényetekhez ismeretet, 6 ismeretetekhez önuralmat, önuralmatokhoz kitartást, kitartásotokhoz Isten iránti odaadást,
(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.
(Filippi 1:8, 9) . . .. 9 És azért imádkozom továbbra is, hogy szeretetetek még jobban és jobban bővelkedjen pontos ismerettel . . .
(Cselekedetek 17:11, 12) . . .rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. 12 Így sokan közülük hívőkké lettek, . . .
Az emberek az írások tanulmányozása által lettek hívőkké, nem csak attól, hogy valaki beszélt nekik Jézusról.
Mit gondolsz, Jézus, és mindazok akik hűségesek voltak Istenhez, mi alapján voltak elfogadhatóak?
Megmondom:
Isten azt mondja, hogy szerezzünk ismeretet.
Isten szava volt az alapja a hűségüknek. A Biblia Isten szelleme által íródott, nem véletlen imádkozott Jézus azért, hogy az Atyja szentelje meg Isten szavának igazsága által Őket.
(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság.
TE azt állítod, hogy figyelmen kívül kell hagyni az írásokat, ami képesítetté tesz Isten akaratának cselekvésére. Akkor hogyan élünk az igazsággal összhangban?
Igen tudnunk kell, mit kér Isten. Ellenben a hitünk csak üresen kong saját magában.
Vajon csak Jézus személye az ami lényeges? Elég, hogy meghalt és ennyi?
A tanítványok "tudással", vagy is ismerettel bővítették a hitűket, és összhangban éltek, cselekedtek, az írásokkal.
Ezért nevezték tanítványoknak, mert tanultak.
Pál megmondta Isten szelleme által, hogy a teljes írás Istentől ihletett, és annak van hatása, az tanít, helyreigazít, hogy helyesen cselekedjünk.
(Héberek 4:12) . . .Isten szava élő, és erőt fejt ki, . . .
A hit halott, ha nem teszünk semmit.
Jézus az életével, szavaival, tanításával hagyott mintát, hogy szorosan kövessük, utánozzuk. Ezt pedig azért íratták le, hogy ezek legyenek a hitünk alapja, amit bővíteni kell:
(Efézus 1:17) . . .Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek, hogy bölcsek legyetek, és megértsétek, amit feltár, és így pontos ismeretet szerezzetek róla.
Ő és az első tanítványai, követői, mi alapján éltek?
Jézus is az alapján élt, amit az Atyja megtanított neki. Illetve az akkor már létező írások is alapját képezték az életének. Ezért mondhatta, hogy "betöltötte a törvényt".
Tehát az ismeret, a tudás az, ami vezette az életét.
Ezért kellett Jézusnak és később a többi tanítványoknak az írásokra alapozva tanítani másokat. Amit Jézus parancsba adott hogy végezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!