Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azért nem tudok megtérni,...

Azért nem tudok megtérni, mert nem vagyok alkoholista és drogfüggő?

Figyelt kérdés

A hétvégi Forrásponton az egyik tanúságtevőnek alkohol és drogproblémái voltak. Ahogy a beszédét hallgattam, rájöttem, sokszor olvastam már hasonlót. Megtért emberek beszámolói, akik előtte alkoholisták és/vagy drogfüggők voltak.

Ez lenne a kulcs a megtéréshez, ha saját erőből nem megy?

nov. 25. 14:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%

Nem, egyáltalán nem.

Bevallom, én ezeket a tanúságtevéseket annyira nem is tartom jónak. Nem az előadók élethelyzete, saját megtapasztalásuk miatt, csak szerintem ez a "műfaj" nem feltétlen megfelelő a hit elmélyítéséhez, megerősítéséhez.

Vannak ilyen példák, és persze aki nagyon mélyre kerül, onnan látványosabb a megtérés. Én hallottam olyat, aki börtönben tért meg, emberölésért ült. De azért ezek nem átlagos élethelyzetek. Nem ezekhez kéne hasonlítanunk önmagunkat.

nov. 25. 14:58
 2/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

A megtérés kifejezés jelentése: megfordulás, visszatérés.

Ehhez nem szükséges a sárba belemenni, és nem csak azokra vonatkozik akik mentális nehézségekkel küzködnek.

Kérlek figyeld mega biblia beszámolói alapján, hogy kiknek kellett "megtérniük".

Azoknak is, akik pontos ismeret hiányában nem éltek összhangban Isten akaratával. Vagy olyan vallást gyakoroltak, amihez Istennek köze sincs.

Pál apostol ezt úgy írta le, hogy "meg van bennük az Isteni önátadás, de nem a pontos ismeret szerint".

(Róma 10:2, 3) 2 Mert tanúsítom, hogy buzgón szolgálják Istent, de nem pontos ismeret szerint. 3 Mivel nem tudják, mi alapján tekint Isten valakit igazságosnak,. . .

nov. 25. 16:24
 3/17 anonim ***** válasza:

2

Róma 10,2

Mert bizonyságot teszek felõlök, hogy Isten iránt való buzgóság van bennök, de nem megismerés szerint.

János 8:32

És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.

Találkozni kell Jézussal, ahhoz, hogy meg tudj térni.

Az Ő szeretete, mint egy mágnes visszahoz az Atya házához.

Az Ő vére megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.

Szent Szellemmel keresztel meg, ha kéred.... Ő elvezet minden Igazságra.

nov. 25. 17:12
 4/17 anonim ***** válasza:
57%
Attól, hogy régi Újszövetségből idéztek, még nem fog senki jobban kedvet kapni, hogy olvassa. Nincs értelme úgy idézeteket írni az Újszövetségből, hogy azt nem érti senki, mert régi Újszövetségből írtad ki. Ha írsz az Újszövetségből, akkor úgy írj, hogy azt meg is értsék. Sokan nem értik, hogy mit ír, ha régiesen van írva, akkor még jobban nem fogják érteni. A kérdező nem érti az Újszövetséget, mert nem olvasta, vagy ha olvasta, nem értette meg a lényeget. És sajnos sokan nem írják le neki érthetően, és itt sem érti majd meg a lényeget, legalábbis szerintem. Lehet tévedek, és érti, akkor bocsánatot kérek tőle. De szerintem nem érti, mert nem érthető, amit itt írtok, legalábbis én nem értem. Nem tudom, hogy ti ezt mért csináljátok, mert amit ti írtatok, abból biztos nem értenék meg semmit. Ha így lett volna írva az Újszövetség, nem olvastam volna el. Én egy ilyet biztos, hogy nem olvasok el. Szerencsére nem így van írva az Újszövetség. Az Újszövetség egyszerű, érthető, és nagyon jó olvasni, Jézus Krisztus szavait a legfontosabb követni. Jézus Krisztus nem azért jött le, hogy értelmetlen dolgokat mondjon. Ha úgy akartok valamit hirdetni, hogy azt nem érti senki, akkor azzal tönkreteszitek az egészet. Így a sok fiatal, aki még soha nem találkozott régi írással, hogyan fogja megérteni? Ti nektek gondolnotok kell a jövőre is. Hogy fogják így a fiatalok megérteni, és hogyan tudják majd követni a kereszténységet? A fiatalok, akik közül sokan nem hívők, pont azért, mert magyarázatként nagyon régi írásokat írtok. Jézus Krisztus csak titeket váltott meg, vagy a fiatalokat is? Miért gondoljátok úgy, hogy csak régi Újszövetségből lehet írni? Van olyan Újszövetség, ami nem ennyire régi, és jobban érthető, abból írjatok, mert így nem fogja senki megérteni. Nem azt mondom, hogy az új gyülekezetek saját gyülekezetüknek átírt Újszövetségből írjatok, mert az sem jó. De a hiteles Újszövetség jó, és érthető. A nagyon régi Újszövetségek régiek, jelentek már meg újabbak is. Isten azt akarja, hogy érthetetlen nyelven tanítsátok az Újszövetséget? Nem azt mondta Jézus Krisztus, hogy ne rejtsük el, hanem inkább hangoztassuk azt, amit mond? Az egyszerű emberek hogyan fogják megérteni? Jézus Krisztus kijelentései egyszerűk, és Jézus Krisztus szavait nagyon könnyű követni. Jézus Krisztus maga Isten. Isten a legnagyobb, Istentől van minden jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Nem lehet vele szertartásosan találkozni. Ha Jézus Krisztus szavait követjük, Isten segít nekünk. Hinnünk kell benne, és követnünk Jézus Krisztus szavait. Mást nem tehetünk. Nem kell szertartás, lehet, de nem kell, nem a szertartások hozzák közelebb az embert Istenhez. Az ember közel lehet Istenhez akárhol. Nem kell ehhez templomba menni. Követnünk kell Jézus Krisztus szavait. Hinnünk kell, hogy Jézus Krisztus maga Isten, és követnünk kell a szavait, mást nem tehetünk.
nov. 26. 00:07
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem kell Jézus Krisztussal találkozni ahhoz, hogy higgyünk benne. Sokan hisznek Istenben, sokan keresztények, de valószínű a többség nem találkozott Jézus Krisztussal. Jézus Krisztus szavait könnyű követni, és csak hinni kell. Nem kell ahhoz találkozni Jézus Krisztussal, hogy keresztények legyünk. És nem a szertartásoktól lesz hívő valaki, hanem attól, hogy Isten megadja neki. Amihez Jézus Krisztus szavait kell követnünk. Akkor Isten segíteni fog, és ha imádkozunk, akkor növeli a hitünket. Imádkozni kell, és hinni. Az imádkozás az, amivel kérünk Istentől. Mi sokszor nem halljuk, és nem tudjuk, hogy segít, de attól még Isten segít. Nem szertartások kellenek, mert Isten nem a szertartásokban van. Isten a legnagyobb, és nincs szüksége szertartásokra, hogy kapcsolatba lépjen velünk. Nem úgy lép kapcsolatba velünk, mint ahogy a világi emberek. Mi sem tudjuk sokszor, és nem tudhatjuk, hogy mikor segít, vagy hogyan segít. De hinnünk kell abban, hogy segít, mert keresztényként Jézus Krisztus szavait követjük, és hinnünk kell, ettől vagyunk keresztények. Isten segítségéhez kérnünk kell Istent, és nem pedig szertartásokkal, Istentől eltávolodva keresni az Istent. Isten nem a szertartásokban van. Ha nem gondolkodnának sokan tévesen, és keresztény életet élnének, akkor sokkal kevesebb rossz dolog történne, és sokkal kevesebben követnének el bűnt. Az, hogy ki mennyire követi Jézus Krisztus szavait, az a tetteiből látszik. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 26. 00:30
 6/17 anonim ***** válasza:
Azért nem hiszel Istenben, mert nem is akarsz hinni. Ha akarnál, már imádkoztál volna, és kérted volna, hogy ha Isten hallja, amit kérsz, akkor segítsen. Könyörögtél volna, hogy adjon neked bölcsességet, egészséget, szeretetet, és segítsen, hogy tudd követni Jézus Krisztus szavait. Hiszen Isten segít. De te ezt nem próbáltad meg, az Istennel, akivel fel szeretnéd venni a kapcsolatot, még csak nem is imádkoztál, nem is akarsz. Ha valamit nem akarsz, és nem követed Jézus Krisztus szavait, akkor ne csodálkozz, hogy még nem vagy hívő, és keresztény sem. Imádkozz Istenhez, kéred a segítségét, hogy tudd követni Jézus Krisztus szavait, imádkozz Istenhez, hogy tudd szeretni az embereket. Akkor majd Isten segít. Ha még a segítségét sem kéred, akkor hogyan várod el tőle, hogy segítsen? Azért sem hiszel, mert amikor érdeklődsz, régi Újszövetségből írnak ki, amit nem is értesz. Ha nem érted mit ír az Újszövetség, nem lesz kedved elolvasni sem. Én nem tudom értelmezni, és kedvem sem lenne elolvasni, azért mondom. Te lehet, hogy kedvet kapsz, ha nem értesz semmit belőle, nem tudom, én csak a saját érzéseimet mondom, de én úgy vagyok vele, hogy ha nem értem, amit írnak, akkor nem is fogom elolvasni a könyvet, amiből kiírták. Ráadásul rossz helyen érdeklődsz. Itt alig van keresztény, itt nem fogsz olyan választ kapni, ami igazán keresztény. Ha kereszténytől akarsz kérdezni a kereszténységgel kapcsolatban, akkor menj el templomba, és kérdezz hivatalos személytől, aki ért hozzá. Olyankor kérdezz, amikor lehet, jelentkezz be nála, vagy nem tudom hogy működik, nem értek hozzá, de a lényeg, hogyha hinni akarsz, akkor menj olyan helyre, ahol vannak hívők, és ahol van olyan hivatalos személy, aki tud segíteni. És a kérdéseidre is tudja a választ. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 26. 00:57
 7/17 anonim ***** válasza:
Olvasd az Újszövetséget, ami hivatalos, és amit nem írtak át gyülekezetek saját gyülekezetüknek. Hivatalos helyről vásárolj, és olyan személytől, aki hozzáértő. Aki nem ért hozzá, az nem fogja tudni, hogy az Újszövetség hivatalos, és megbízható, vagy nem, és át van írva valahol. Aki hívő, az segíteni fog. Aki undok, vagy bánt, az nem viselkedik keresztényként, nem követi Jézus Krisztus szavait. Annak érdemesebb többet imádkoznia, és többször elmennie templomba. Az olyan emberért te is imádkozz, és kérd Istent, hogy adjon neki bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet, mert az ilyen embernek szüksége van a segítségre. Ha keresztény akarsz lenni, akkor olvasd az Újszövetséget, mert az a legjobb. Lehet, hogy így sem fogod érteni, még akkor sem, ha nem régi, de azért próbáld megérteni, hiszen azt írja le, hogyan legyünk jó keresztények. Imádkozz Istenhez, hogy segítsen, adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget, és akkor Isten segíteni fog. Nagyon sokat írtam, ami egyszerre nem jutott volna eszembe, és nem is tudtam volna így leírni. Nagyon sokáig is írtam, nehéz volt megfogalmazni. Az Újszövetségek közül pedig a legtöbb nem régi, és jól érthető, és a fiatalok is el tudják olvasni. Nem tudom, hogy itt mért mindig régiből írnak. Te olyat vegyél, ami érthető, neked lehet, hogy a régebbi is az, nem tudom, nekem sajnos már nem annyira érthető. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 26. 02:22
 8/17 anonim ***** válasza:

4-7

Egyáltalán nem régi fordításból idéztem.

A hit pedig nem magától jön, hanem ismeretből, a hallott szóból ered.

(Róma 10:17) . . .a hit a hallottakat követi. A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak.

Tehát a hitünknek azon kell alapulnia, hogy tanulmányozzuk a Szentírást, nem pedig azon, hogy részt veszünk olyan szertartásokon, amelyek látványosak ugyan, de nincsenek összhangban a Bibliával.

Krisztus nem követte a zsidó hagyományokat. Mivel Jézus nem azt tette, mint amire az emberek számítottak, sokan megbotránkoztak miatta

Isten szavát nem csak felületesen kell olvasnunk, hanem mélységében kell értelmezni. Isten népének öröksége a teljes szentírás, nem csak az újszövetség. Ellenben nem értjük meg, hogy Isten mit miért tett, és hogyan tárta fel fokoztosan a tervének megvalósulását.

Ezért a Bibliát nem úgy kell olvasni, mint egy szépirodalmat, egy verses kötetet, vagy egy krimi könyvet.

Ehhez pedig bizony időre van szükség, valamint Isten szellemének segítségére. Ahhoz pedig, hogy egységesek legyünk, Isten minden korban felhasznált a népéből embereket, hogy segítséget kapjanak Isten szavának megértésére. A tanítás pedig gyülekezeten belül történt régebben is, és a keresztény időkben is.

nov. 26. 03:14
 9/17 anonim ***** válasza:
22%

8

Így elfordítani Jézus Krisztusról a tekintetet csak JW tanúi tudnak...

Üres beszéd most is, amiket írsz.

Nincs benne Isteni szeretet....csak a tudás, ami nem ment le a szívbe.

Eltékozlod az egész életed ?

nov. 26. 08:19
 10/17 anonim ***** válasza:
23%

9

Nem fordítottam el a tekintetemet Jézusról. Sőt kifejezetten őt tartom szem előtt.

(Héberek 12:2) 2 miközben hitünk főközvetítőjére és tökéletessé tevőjére, Jézusra szegezzük a tekintetünket. . . .

Nem kell az ismeret? Nem kell tudnunk semmit az írásokból?

Ezeket a verseket unalomból íratta le Isten?

(2Péter 1:5, 6) 5 Igen, éppen ezért minden komoly igyekezet ráfordításával válaszolva, adjatok hitetekhez erényt, erényetekhez ismeretet, 6 ismeretetekhez önuralmat, önuralmatokhoz kitartást, kitartásotokhoz Isten iránti odaadást,

(János 17:3) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.

(Filippi 1:8, 9) . . .. 9 És azért imádkozom továbbra is, hogy szeretetetek még jobban és jobban bővelkedjen pontos ismerettel . . .

(Cselekedetek 17:11, 12) . . .rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. 12 Így sokan közülük hívőkké lettek, . . .

Az emberek az írások tanulmányozása által lettek hívőkké, nem csak attól, hogy valaki beszélt nekik Jézusról.

Mit gondolsz, Jézus, és mindazok akik hűségesek voltak Istenhez, mi alapján voltak elfogadhatóak?

Megmondom:

Isten azt mondja, hogy szerezzünk ismeretet.

Isten szava volt az alapja a hűségüknek. A Biblia Isten szelleme által íródott, nem véletlen imádkozott Jézus azért, hogy az Atyja szentelje meg Isten szavának igazsága által Őket.

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság.

TE azt állítod, hogy figyelmen kívül kell hagyni az írásokat, ami képesítetté tesz Isten akaratának cselekvésére. Akkor hogyan élünk az igazsággal összhangban?

Igen tudnunk kell, mit kér Isten. Ellenben a hitünk csak üresen kong saját magában.

Vajon csak Jézus személye az ami lényeges? Elég, hogy meghalt és ennyi?

A tanítványok "tudással", vagy is ismerettel bővítették a hitűket, és összhangban éltek, cselekedtek, az írásokkal.

Ezért nevezték tanítványoknak, mert tanultak.

Pál megmondta Isten szelleme által, hogy a teljes írás Istentől ihletett, és annak van hatása, az tanít, helyreigazít, hogy helyesen cselekedjünk.

(Héberek 4:12) . . .Isten szava élő, és erőt fejt ki, . . .

A hit halott, ha nem teszünk semmit.

Jézus az életével, szavaival, tanításával hagyott mintát, hogy szorosan kövessük, utánozzuk. Ezt pedig azért íratták le, hogy ezek legyenek a hitünk alapja, amit bővíteni kell:

(Efézus 1:17) . . .Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek, hogy bölcsek legyetek, és megértsétek, amit feltár, és így pontos ismeretet szerezzetek róla.

Ő és az első tanítványai, követői, mi alapján éltek?

Jézus is az alapján élt, amit az Atyja megtanított neki. Illetve az akkor már létező írások is alapját képezték az életének. Ezért mondhatta, hogy "betöltötte a törvényt".

Tehát az ismeret, a tudás az, ami vezette az életét.

Ezért kellett Jézusnak és később a többi tanítványoknak az írásokra alapozva tanítani másokat. Amit Jézus parancsba adott hogy végezni kell.

nov. 26. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!