Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan lehet tudni hogy a...

Honnan lehet tudni hogy a bőséges földi javak Istentől vagy a sátántól valók?

Figyelt kérdés

Jób gazdag ember volt, és Isten úgy tette próbára hogy elvette mindenét, hogy hű marad-e hozzá, majd többet adott vissza, tehát nyilván amilye volt Istentől volt.

De sok milliárdos is jól él vagy jobban, és a sátán is azzal kísértette Jézust hogy minden földi javat képes neki adni..

Na most egy hétköznapi ember esetében (öröklés, nyeremény, kedvező üzleti konstrukció) honnan tudhatja az ember hogy Isten kedvez neki, vagy a sátán akarja ezzel megrontani?Hogy kell ehhez viszonyulni?

nov. 15. 15:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Melyik kijelentéseimmel nem értesz egyet? Vagy miért mondod? Nem hiszem, hogy a keresztény tanításokkal szembe mentem volna. Kérlek mond meg, melyik mondatom volt rossz. Vagy ha nem a kereszténységgel mentem szembe, hanem a te véleményeddel, ami nem a kereszténység szerinti, akkor azzal csak a te véleményed nem ért egyet, a kereszténységgel nem megy szembe. A kijelentéseimmel nem mondtam rosszat, keresztényként írtam őket, és keresztényként ki kell állnunk a kereszténység mellett. Milyen keresztény lennék, ha mások merik vállalni a vallásuk, de keresztényként mi nem mernénk. Én kiállok a kereszténység mellett, és Jézus Krisztus szavait követem. Neked is azt kéne követned, mert csak úgy lehet jó életet élni. nem tudom mi a bajod Jézus Krisztus szavaival. Mert szerintem nagyon könnyű követni őket. És mivel Jézus Krisztus maga Isten, ezért a szavai nagyon lényegesek. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 25. 22:21
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom hívő vagy, vagy keresztény. De ha nem, akkor miért ítélkezel egy keresztény írás fölött, keresztényként? Honnan tudod, hogy egy keresztény miben hisz, ha el sem olvastad az Újszövetséget? Vagy, ha valaki el is olvasta, de nem értette meg, akkor miért ítélkezik egy olyan írás fölött, ami a kereszténységgel nem megy szembe? Egy keresztény nem ítélkezik. Az ítélkezést Isten teszi, mi keresztényként nem ítélkezhetünk, csak imádkozhatunk. Miért a saját véleményedben, tudásodban bízol? Miért nem Istenben bízol?
nov. 25. 23:18
 23/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Onnan lehet tudni, hogy Istentől való-e aza dott anyagi javak, hogy hogyan jutott hozzá az illető, milyen munkával...vagy munkával-e. Pl Jób esetében, becsületes munkáról van szó, mert nem cspott be senkit vele, és Isten IGAZSÁGÁBAN élte az életét.

De pl.egy politikus, bankár, már nem becsületesen jut hozzá az anyagi javához(az egy dolog, hogy a létrött törvények, látszólag igazságossá teszik), mert más embereket becsapnak valamilyen igaznak látszó, jónak látszó dologgal. Nem mindegy, milyen munkával jut hozzá valaki az adott anyagi javához.Isten nem ígért olyat, hogy gazdaggá fog tenni bárkit is, ezt nem ígérte meg.

nov. 26. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!