Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan lehet tudni hogy a...

Honnan lehet tudni hogy a bőséges földi javak Istentől vagy a sátántól valók?

Figyelt kérdés

Jób gazdag ember volt, és Isten úgy tette próbára hogy elvette mindenét, hogy hű marad-e hozzá, majd többet adott vissza, tehát nyilván amilye volt Istentől volt.

De sok milliárdos is jól él vagy jobban, és a sátán is azzal kísértette Jézust hogy minden földi javat képes neki adni..

Na most egy hétköznapi ember esetében (öröklés, nyeremény, kedvező üzleti konstrukció) honnan tudhatja az ember hogy Isten kedvez neki, vagy a sátán akarja ezzel megrontani?Hogy kell ehhez viszonyulni?

nov. 15. 15:58
1 2 3
 11/23 Jégszív ***** válasza:
61%

#8-9.

Micsoda álszent OPPORTUNIZMUS! No megyek hányni.🤢🤮

nov. 16. 08:17
 12/23 anonim ***** válasza:
48%
Bocsánat, de nem tudom a szó jelentését. Talán szégyen, de számomra nem, hogy olyan szónak nem nézek utána, aminek nem tudom a jelentését. Bármit jelenthet, általában rosszat. Ne tartsátok rossznak, vagy visszautasítónak az ilyen hozzáállást, az ilyen idegen szavak csak megzavarják az embert. Semmit nem vesztetek, ha nem ismeritek az idegen szavakat. Istentől kérjetek bölcsességet, ne a világ bölcsességét keressétek. Szeretem az egyszerűséget, és a természetes dolgokat. Sem a gazdagságot, sem a kemény munkát nem szólhatjuk meg. A bűnt igen, de mást nem. És főleg nem ítélkezhetünk. Isten nincs ellene a jólétnek, és a gazdagságnak. Nekünk keresztényeknek Jézus Krisztus szavait kell követnünk, és akkor Isten minden dolgot megad, amire szükségünk van. Keresztényként le kell tudnunk mondani a vagyonról, és inkább Jézus Krisztus szavait követni. Mert ha baj van, csak Istenre számíthatunk. Ne másokkal törődjünk, főleg ne mások rossz dolgaival, inkább saját dolgainkra figyeljünk, és mi keresztények ne törekedjünk nagy gazdagságra itt a Földön. Ha követed Jézus Krisztus szavait, és van sok pénzed, akkor azt Isten adta, hogy segítségére lehess a rászorulóknak.
nov. 16. 21:53
 13/23 anonim ***** válasza:
57%
Az Isten által adott gazdagság lelki. Isten megadja a szükségeset másból is, és ha imádkozunk Istenhez, segít nekünk. A nagy vagyon, vagy annak keresés, az emberek számára veszélyes, hiszen elfordíthat Istentől. Nekünk keresztényeknek, Jézus Krisztus szavait követve, a lelki gazdagságunkat kell növelnünk. Nincs semmilyen olyan tárgyi dolog, ami jobb, nagyobb, és fontosabb lenne, mint az a szeretet, és segítség, amit Isten ad. Fontos követnünk Jézus Krisztust, és hogy ne a pénzünkkel legyünk elfoglalva. Nekünk Jézus Krisztus követése a fontos, Isten mindent megad akkor, amire szükségünk van. Isten szeretet, és megbocsátás, és az Istenhez való imádkozás lényeges. Követnünk kell Jézus Krisztus szavait, hogy méltók legyünk arra, hogy keresztényeknek nevezzük magunkat. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 16. 22:12
 14/23 anonim ***** válasza:
57%
Bocsánatot kérek azért, hogy azt állítottam, hogy a nagy gazdagság mindenkit elfordít Istentől. Talán nem így fogalmaztam, de ilyesmit írtam. És az igaz, hogy a legtöbb embert tényleg elfordítja, de mint keresztény, biztos vagyok benne, hogy vannak emberek, akiket nem, és továbbra is hívők maradnak, és Jézus Krisztus szavait követik.
nov. 16. 22:32
 15/23 Jégszív ***** válasza:

#12.

"olyan szónak nem nézek utána, aminek nem tudom a jelentését."

Hát én pedig pont olyan szónak nézek utána! - de hát nem vagyunk egyformák... A lehetőség még előtted áll, mert juszt se mondom meg, mit jelent. 😛

Nem zavar, hogy itt ellentmondásban vagy, amit írtál?

"Isten nincs ellene a jólétnek, és a gazdagságnak."

"mi nem ítélhetjük el a vagyona miatt, nem szólhatjuk meg, nem haragudhatunk rá."

vs.

"Keresztényként le kell tudnunk mondani a vagyonról"

"mi keresztények ne törekedjünk nagy gazdagságra itt a Földön"

nov. 17. 11:47
 16/23 KZitus ***** válasza:
48%

Szia

Onnan lehet tudni(a földi javakról), hogy megvizsgáljuk mit ír a Biblia a pénzről. Mert amikor Isten megteremtett mindent, akkor azt mondta, elégedett minden napon a létrehozott munkájával. Akkor is ezt mondta, amikor ellátta a két első embert, és munkát adott nekik. Semmiben sem volt hiányuk, ami az életükhöz szükséges volt. És! semmi sem került pénzbe, semmit sem kellett felhalmozniuk a jövőre nézve.

Akkor honnan a pénz? A pénz, Sátán eszköze, amellyel irányíthatja a világot.

Rengeteg embert tönkre tehet vele, megnyomoríthatja fizikailag, és szellemileg is. Pál apostol leírta miért nem jó SZERETNI a pénzt: "Akik azonban elhatározták, hogy gazdagok lesznek, azok csapdába esnek, engednek a kísértésnek és a sok értelmetlen, káros kívánságnak, amelyek pusztulásba és romlásba döntik az embereket. Mert a pénz szeretete mindenfajta ártalmas dolognak a gyökere, és néhányan, mivel a pénzt szerették, elhagyták a hitet, és mindenütt sok fájdalommal szegezték át magukat. 1Timótheus 6:9, 10

Persze a pénzre szükség van ma még, hiszen mindent azzal kell megfizetnünk. Ezért fontos, hogy kiegyensúlyozottan gondolkodjunk a pénzről, pl így: "Az biztos, hogy ha valaki nem gondoskodik az övéiről, főleg a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél." 1Timóteusz 5:8

Prédikátor 10:19

"A kenyér felvidít, a bor élvezetessé teszi az életet, de pénzért kapható meg minden, amire szükség van."

„Ne fáraszd agyon magad a gazdagság megszerzéséért – tanácsolja a bölcs Salamon király –, mert gyorsan szárnya támad, és az ég felé repül, mint a sas” Példabeszédek 23:4, 5

Prédikátor 3:12, 13

"Arra a következtetésre jutottam, hogy nincs jobb annál, mint hogy vidámak legyenek, és jót tegyenek az életükben, illetve hogy minden ember egyen, igyon, és örömet találjon a kemény munkájában. Isten ajándéka ez."

Ahogyan írták, nem az a baj valakivel, mennyi pénze van, inkább az, milyen helyet foglal el a gazdagsága a szívében, és milyen emberré formálja őt ez.

Bölcs Salamonnál nem élt gazdagabb és bölcsebb ember, mégis rossz irányba fordította a hatalom, és a gazdagsága.

Negatív dolgokat ír a Biblia azokról akik túlzott gazdagságra törekszenek.

nov. 17. 14:04
 17/23 anonim ***** válasza:
A sátánt ki teremtette?
nov. 17. 23:09
 18/23 A kérdező kommentje:

17#

Közvetlenül saját magát teremtette sátánnak, közvetve Isten teremtette, de nem sátánnak, hanem egy olyan lénynek, akinek hatalmában áll szuverén módon sátánná is válni(és ezt ki is aknázta)...

nov. 17. 23:38
 19/23 anonim ***** válasza:
32%
Nem látok ellentmondást a kijelentéseim között. Keresztényként, Jézus Krisztus szavait követve, le kell tudnunk mondanunk a nagy vagyonról, és nem szabad nagy vagyonra törekednünk. De akinek az van, azt ne szóljuk meg érte. A keresztények nem ítélkezhetnek. Az ítélkezést Isten teszi, nekünk keresztényeknek csak saját tetteinket szabad megítélnünk, azt is Jézus Krisztus szavait követve. És más rossz tetteiért is csak Jézus Krisztus szavait követve szólhatunk. Keresztényként nem ítélkezhetünk. Az ítélkező viselkedést Isten nem szereti. Figyelmeztethetjük a másikat, ha nem Jézus Krisztus szavait követve cselekszik, de nem ítélhetjük meg érte. Tudományos szavakkal pedig nem lehet az Újszövetséget megmagyarázni. Az, hogy más írásokat hogyan szokták, vagy hogy más vallásokban hogyan van, azt nem tudom. Nem is érdekel, mert keresztény vagyok. De aki az Újszövetséget tudományosan értelmezi, az nagyon rosszul értelmezi, mert az egész nem az értelmezésről szól. Hanem Isten kinyilatkoztatásáról. A tudományos értelmezésnek nincs helye az Újszövetségben, mivel az Újszövetség lelki dolgokat mond, amiket csak úgy lehet megérteni, ha Istenhez imádkoznunk, és Isten pedig segít nekünk, megérteni, és a többi keresztény dologban. Jézus Krisztus szavai a legjobbak a világon, maga Isten, aki vigyáz ránk, és segít, hogyha imádkozunk hozzá, és kérjük tőle. Jézus Krisztus szavait követem, és nem akarok más vallásokat követni.
nov. 19. 01:01
 20/23 Jégszív ***** válasza:
24%

#19.

Nagy butaságokat írtál. Nem zavar, hogy az ilyen szösszenetekkel nemcsak magadat, de magát a vallást is ÉGETED?

nov. 25. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!