A kereszténység istenét valóban az egyik ősi sumér istenről mintázták?
Nem.
A "keresztények" Istene eredetileg, mindenkinek az Istene.
Az Izraeliták idejében sem csak az Izraeliták sajátithatták ki Istent, bárki lehetett Jehova imádója.
Azért viselik a keresztény jelzőt, mert Krisztus mutatja a helyes keskeny utat Istenhez, és az Atyja akaratának megtartásához.
Semmi köze a sumér Istenhez.
Istennek van tulajdon neve, ami megkülönbözteti magát más Istenektől.
Ahogy a négyes írja. Rengeteg vallás istenének perverz kombója. Az összes bibliai sztori korábbi vallásokból lett lopva. Noé bárkája a Gilgames eposzból, Ádám és Éva pedig Ask és Embla az óészaki mitológiából. Emellett a biblia tartalmaz ógörög, zsidó, sumér, asszír, kelta, korabeli pogány hiedelmi forrásokat is és polgári törvényeket.
Persze ezt egy keresztény soha nem fogja beismerni mert elvakult.
Ugyanazt mondják mint az aki egy humorista sztoriját adja elő sajátként, majd szembesíted vele hogy ismered a sztorit. "Csak a véletlen műve az egyezés"
"Nincs a Bibliának egyetlen sora se ami nem lenne plagizálva és/vagy cáfolva."
TÉVEDSZ.
Engem megkereszteltek, de nem vagyok hivő.
Jártam Izraelben, rengeteg régészeti leletet láttam, amelyek bizonyitják, hogy a Bibliában a legtöbb esemény történelmi tényeken alapszik.
Attól, hogy nem vagy istenhivő, az emberi kultúrát még nem kell letagadnod.
Ez a történelmi tényelen alapulás kb annyira valós, mint amennyire az X-men valóságos, csak mert szerepelt benne a kubai rakétaválság.
Felhasználtak persze, valós történelmi helyszíneket, személyeket, eseményeket, de ettől még a köréjük szőtt csodákkal teli történetek semmivel sem lesznek valoságosabbak.
Szia
Félreértelmezhető lehet a Teremtő Isten a kereszténység Istenének nevezni. Hiszen egyetlen Teremtő Isten van. Az íratta le: "Mielőtt a hegyek megszülettek, és megalkottad a földet és a termékeny talajt, öröktől fogva Isten voltál, és mindörökké az leszel." Zsoltárok 90:2 Tehát mindenki mástól eltérően ő mindig is létezett, és örökké létezni fog. Hol voltak a teremtéskor a sumérok?
A kereszténységet Krisztus hozta létre, őt pedig Jehova bízta meg ezzel a feladattal, és szelleme által támogatta a munkáját, amelyet el kellett végeznie földönléte alatt. Jézus Krisztus ezt mondta: „Az én eledelem az, hogy annak akaratát cselekedjem, aki elküldött engem és az ő munkáját elvégezzem” János 4:34.
Tehát a suméroknak semmi köze nem lehet ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!